Разлика между реален разход и разход по БК
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
58 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Ivakis Solo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 320D
- Мечтае да кара: Ford Mustang GT500 Shelby 1969
Re: Разлика между реален разход и разход по БК
И при мен разликата между реалният разход и по ВК е голяма. Засега карам само градско и ВК показва 8,3-8,4, а реално ми идва около 11. Струва ми се доста за моят двигател и вчера изчистих и аз дебитомера. Засега по ВК се е заковало на 8, но е рано да си вадя изводи, пък и не съм го нулирал защото не съм зареждал още.

- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
Ivakis Solo написа:И при мен разликата между реалният разход и по ВК е голяма. Засега карам само градско и ВК показва 8,3-8,4, а реално ми идва около 11. Струва ми се доста за моят двигател и вчера изчистих и аз дебитомера. Засега по ВК се е заковало на 8, но е рано да си вадя изводи, пък и не съм го нулирал защото не съм зареждал още.
Беше заковано на 8,8 при мен, но селд доста изцеждане последните 2 дни (за да видя дали не е мудна с включен AGR

P.S. само се чудя кога ще ми изгърми ГНП-то, или турбото

- Ivakis Solo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 320D
- Мечтае да кара: Ford Mustang GT500 Shelby 1969
Днес обедната нулирах всичко и навъртях десетина километра. Резултата е че сега БК показва 6,8
което е доста по вероятно, но невярвам да е вярно. Ако направя разход 8-9 ще съм доволен, все пак това е с включен климатроник.

- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Ivakis Solo написа:Днес обедната нулирах всичко и навъртях десетина километра. Резултата е че сега БК показва 6,8което е доста по вероятно, но невярвам да е вярно. Ако направя разход 8-9 ще съм доволен, все пак това е с включен климатроник.
Колега мойта кола е същата
градско си ми дава 8-9 (Пловдив) с климатроника нон-стоп ,
разликата с борда ми е някви десети,
всмисъл показва 8.0-8.5 и това като си я настъпвам нормално

- idrive
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 535i
- Мечтае да кара: Безаварийно
Извънградско близо 500 км с клима и претъпкана с багаж кола по борд 7.5л/100,а на колонка 7.9л/100.Скоро мисля и градско да я засека по същия начин.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Айде и аз да се включа по темата за реален разход по борд и по колонка... дава ми 6.4 - 6.5/100 и мисля, че ме мята по върбите, защото по колонка винаги ми е давала около литър отгоре... но идва момента, че съм с чип и разхода ми падна с малко... предстоят още измервания... странни спатии има тоя БК.
Последна промяна Zagy на 28 Ное 2010, 0:33, променена общо 1 път
Si non confectus, non reficiat.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Колеги, темата за разхода е тука:
viewtopic.php?f=34&t=47818
Идеята на тази тема (поне съм останал с такова фчипитление
) е да се сподели информация за това кое може да е причината за разликата между показанията на борда и реалния разход.
В предния си пост писах за начина на изчисляване на показанието на БК. И понеже аз съм с автоматик, а гледам че и другите колеги с автоматик се оплакват от голяма разлика между показанията на БК и реалния градски разход, се сещам да споделя, че вероятно има някакво недоглеждане в алгоритъма за изчисляване на разхода в БК при автоматиците (колкото и налудничаво да звучи). По принцип при АСК разхода в градски условия е с около 2 литра над този за ръчна СК. А колегите с ръчна СК не споменават такива фрапиращи разлики между реален и отчетен разход при градско.
Сега засичам по резервоар колко ще е разликата между БК и реалния при градско. И интересното е, че БК започна в първите километри от 11,7, а в момента (след окло 40 км) показва 8,6. По сфетофарите не се вдига кой-знае с колко, та ще видим на края.
Ще се задълбоча в скоро време в тази насока да изровя всчки (или колкото успея) фактори, оказващи влияние върху показанието на средния разход по БК. Така вярвам, че ще може да се даде отговор износването на коя джаджа/и е в най-голяма степен виновно за грешката на БК.
Ако някой разполага вече с подобна информация ще съм благодарен ако я сподели!
viewtopic.php?f=34&t=47818
Идеята на тази тема (поне съм останал с такова фчипитление

В предния си пост писах за начина на изчисляване на показанието на БК. И понеже аз съм с автоматик, а гледам че и другите колеги с автоматик се оплакват от голяма разлика между показанията на БК и реалния градски разход, се сещам да споделя, че вероятно има някакво недоглеждане в алгоритъма за изчисляване на разхода в БК при автоматиците (колкото и налудничаво да звучи). По принцип при АСК разхода в градски условия е с около 2 литра над този за ръчна СК. А колегите с ръчна СК не споменават такива фрапиращи разлики между реален и отчетен разход при градско.
Сега засичам по резервоар колко ще е разликата между БК и реалния при градско. И интересното е, че БК започна в първите километри от 11,7, а в момента (след окло 40 км) показва 8,6. По сфетофарите не се вдига кой-знае с колко, та ще видим на края.
Ще се задълбоча в скоро време в тази насока да изровя всчки (или колкото успея) фактори, оказващи влияние върху показанието на средния разход по БК. Така вярвам, че ще може да се даде отговор износването на коя джаджа/и е в най-голяма степен виновно за грешката на БК.
Ако някой разполага вече с подобна информация ще съм благодарен ако я сподели!
аз съм с ръчна СК и пак разликата е около литър нагоре
чистих дебитомер - нищо, коригирах разхода от DIS до най-високата възможна стойност - 1,1 - пак нищо
сега ми показва 5,5
но съм сигурен, че по колонка ще е 6,5
чистих дебитомер - нищо, коригирах разхода от DIS до най-високата възможна стойност - 1,1 - пак нищо
сега ми показва 5,5

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Значи е възможно да се правят корекции на разходомера на БК?
Si non confectus, non reficiat.
да, с DIS от 0.9 до 1.1 но не въвеждаш директно коефициент, ами даваш реален разход и разход по борд
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
Колеги, до колкото разбрах, за да показва БК разхода с възможно най-малки отклонения, трябва да се нулират: (средният разход), (средната скорост) и (изминатите километри горе на малкия километраж до големия или оставащите километри???) 

Последна промяна yellowsubmarine на 15 Яну 2011, 20:45, променена общо 1 път

- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
yellowsubmarine написа:Колеги, до колкото разбрах, за да показва БК разхода с възможно най-малки отклонения, трябва да се нулират: (средният разход), (средната скорост) и (изминатите километри горе на малкия километраж до големия или оставащите километри)
За да показва най-вярно трябва да го нулираш по често, а не на 1000км.Аз го нулирам на 200км в града и да ти кажа много малко ме лъже. А оставя ли го над 500км направо си пише глупости

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
аз всеки път когато зареждам занулявам средния разход и дневният километраж. на мен разликата от показанията на борда и действителния разход са 0,2 - 0,3 литра (борда показва и повече и по-малко от действителния в зависимост от стила на каране, но не с по-голяма разлика тази която вече казах).

58 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4