Проблем сутрин рано ...?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем сутрин рано ...?
Пичове модела е60...
Последно време ми прави нещо номера сутрин рано колата.
Ако не е загряла ли незнам ... като подам по рязко газ и се включват
една камара системи едновременно ... и волана ми става твърд и
неможе да ускорява. Спирам, гася - паля и няма спомени от
ситуацията... ходих в БМВ ама немогат да ми кажат нищо...
Идеи някакви ?
Последно време ми прави нещо номера сутрин рано колата.
Ако не е загряла ли незнам ... като подам по рязко газ и се включват
една камара системи едновременно ... и волана ми става твърд и
неможе да ускорява. Спирам, гася - паля и няма спомени от
ситуацията... ходих в БМВ ама немогат да ми кажат нищо...

Идеи някакви ?
- aigner
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e-60 3.0.D,2006
- Мечтае да кара: Форд-Мустанг
- Детайли за колата: M-paket,2006g,231+++p.s.
Re: Проблем сутрин рано ...?
Няма как да не записва грешките може би ако смениш диагностика ще се разбере какво е ,ако нямаш такъв обади се .
Пламен
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Генчо, дай малко повече детайли... какви "системи" се включват, или имаш предвид лампите по таблото? И ако става твърд волана значи двигателя гасне, така ли? В авариен режим ли влиза? Имаш ли активно управление? Проблеми с алтернатора, с акумулатора някакви?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Става таблото като лунапарк
на дисплея ми исписва, че ръчната е опуната, АБС, тракшан и Волана се появява с удивителен!
Има такава иконка волана + !
Двигателя не гасне... продължава да се дивижи само няма вътък.
Благодаря за отговорите!

на дисплея ми исписва, че ръчната е опуната, АБС, тракшан и Волана се появява с удивителен!
Има такава иконка волана + !
Двигателя не гасне... продължава да се дивижи само няма вътък.
Благодаря за отговорите!
- karisto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31' 540i xDrive, F11' 530d xDrive
И при мен започна по същия начин, в началото се оправяше с изгасване и повторно запалване, впоследствие трябваше да я гася и запалвам няколко пъти, после я чаках да загрее и тогава тръгвам докато накрая започна да гасне в движение ..... Всичко това се случваше защото никой никъде не можа да разбере от какво е това. В един прекрасен момент от един сервиз на БМВ решиха вече че трябва да се допитат до свои колеги в Германия, а от там автоматично им отговориха да пробват със смяна на динамото! Взех едно динамо от една морга за 300 лв. и всичко свърши!....край с лампите и коледните елхи на таблото.... и така вече повече от година...... Дано да съм помогнал. Моята е Е60-525д
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
точно това имах предвид по-рано. коледната елха по таблото е признак за липса на ток - става или при палене със много слаб акумулатор, или при развален алтернатор. ако ти е наред акумулатора, остава второто.
странния елемент е втвърдявянето на волана (мислех че се сервото задвижва механично, но май сервотроника е електрически при тия коли), и факта че след повторно палене се оправя. но ето че има и друг такъв случай....
смени го тоя алтернатор, известно слабо място е и най-малкото профилактично има смисъл да се смени. ако продължава да прави проблеми, поне знаеш от какво не са.
странния елемент е втвърдявянето на волана (мислех че се сервото задвижва механично, но май сервотроника е електрически при тия коли), и факта че след повторно палене се оправя. но ето че има и друг такъв случай....
смени го тоя алтернатор, известно слабо място е и най-малкото профилактично има смисъл да се смени. ако продължава да прави проблеми, поне знаеш от какво не са.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Голяма работа сте ...
BMW power!
Имах проблеми миналата зима с динамото - отремонтираха ги и ми казаха, че всичко е наред ама явно не е
...
сменям и ще пиша пак!

Имах проблеми миналата зима с динамото - отремонтираха ги и ми казаха, че всичко е наред ама явно не е

сменям и ще пиша пак!
- karisto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31' 540i xDrive, F11' 530d xDrive
И аз мислех да га възстановявам, но от няколко места ми казаха, че не подлежало на ремонт!
- venciev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61
Колеги,използвам тази стара тема за нов въпрос подобен!Колата ми вече няколко пъти също гасне в движение,но при загрял двигател,когато намалявам,за да спра на сфетофар например....Просто изгасва,паля отново-никакъв проблем....Може да не изгасне седмица-две,но вече 4-5 пъти ми се случва и си нямам на идея къде може да е причината?!
Колата е 2005-та 2.5д,сменил съм всички филтри+горивен.
Има ли някой идея къде да се ровя,за да открия проблема?Акумулатор не съм сменял,но си е здрав,динамото не съм го пипал......???!!!Дали и при мен може да е това причината?
Благодаря!
Има ли някой идея къде да се ровя,за да открия проблема?Акумулатор не съм сменял,но си е здрав,динамото не съм го пипал......???!!!Дали и при мен може да е това причината?
Благодаря!
Свищов-градът на 100-те първи неща в България!!!
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
venciev написа:Колеги,използвам тази стара тема за нов въпрос подобен!Колата ми вече няколко пъти също гасне в движение,но при загрял двигател,когато намалявам,за да спра на сфетофар например....Просто изгасва,паля отново-никакъв проблем....Може да не изгасне седмица-две,но вече 4-5 пъти ми се случва и си нямам на идея къде може да е причината?!
Благодаря!
Тея коли да гаснат така , не е случайно и със сигурност има записана някаква грешка! Просто отиди някъде да ти направят диагностика като хората...
xerial написа:Тея коли да гаснат така , не е случайно и със сигурност има записана някаква грешка! Просто отиди някъде да ти направят диагностика като хората...
Аааа гаснат гаснат... аз минах през това. И никакви грешки не записва. Слушайте da6ip - това е или акумулатор или алтернатор. Имах абсолютно същата ситуация. Xerial, колата гасне защото изведнъж не може да си дръпне тока нужен за поддържане на системите в този случай цялата електроника се рестартира и затова не може и да запише грешка. За да запише грешка трябва ток!!!
Tool - Fear Inoculum
- venciev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61
Правих му диагностика оня ден-никакви грешки не е записало.Случва се през няколко дена,но се случва...вече 5-6 пъти при загрял двигател.Ще замеря динамото и акумулатора,та ще видим.Ако разсъждаваме логично не би трябвало да е от тях,защото акумулатора щеше да пада,да не се зарежда достатъчно,да не може да пали и т.н. но ето,че проблема го имат и други колеги и се оказва,че е от тях...Ако е от акуто или алтернатора не е страшно-сменят се и това е,но е неприятно да се случва-неочаквано...Странна работа...
Дашип,какво мислиш и ти?

Дашип,какво мислиш и ти?

Свищов-градът на 100-те първи неща в България!!!
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Emooo написа:xerial написа:Тея коли да гаснат така , не е случайно и със сигурност има записана някаква грешка! Просто отиди някъде да ти направят диагностика като хората...
Аааа гаснат гаснат... аз минах през това. И никакви грешки не записва. Слушайте da6ip - това е или акумулатор или алтернатор. Имах абсолютно същата ситуация. Xerial, колата гасне защото изведнъж не може да си дръпне тока нужен за поддържане на системите в този случай цялата електроника се рестартира и затова не може и да запише грешка. За да запише грешка трябва ток!!!
Ами явно може

14 мнения
• Страница 1 от 1