Софтуер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Re: Софтуер
Кое е сложно на Dummy NCS? Та то само сравнява 2 файла

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Най-накратко обощено - чете, записва, сравнява FSW/PSW файловете за различните модули, като по-важното е, че изкарва възможните параметри за всяка избрана опция в даден FSW/PSW файл.
В линка за темата има препратки към преведени от съкращения на "разбираем"
език за повечето от опциите в FSW/PSW файловете.
В линка за темата има препратки към преведени от съкращения на "разбираем"

Колега milennyc може ли сериал-кода за инпата дето ми даде ? Ако остава кабела с настройките от вариант 1 през 20 пина букса би ли трябвало да отчете контакта (да светне и другата черна точка на инпа )?
- milennyc
-
-
Тва не го гледай с точките виж да се вържеш за колата ..... аз съм ползвал 2-3 вариянта на ИНПА и всяка е била различна с 20 ПИН-а иначе с ОБД2 няма проблем.
При мен продължава да не се получава. Колегата kiko™ пише ако кабела с който сте се сдобили е с чип FT232RL вариантите са два:
1) Искате да имате кабел само за диагностика (лесния вариант)
Хардуерно:
в този случай хардуерната модификация на кабела е само обединяването на pin7 и pin8 на OBD2 буксата
Софтуерно:
с помощта на MProg трябва да invert-нете сигнала на RI# и DSR# ...
Когато се invert-ва само сигнала RI# трябва и транзистор и съпротивл.
I/O control как да ги редя и кое да инвертна ако не слагам транзистор
1) Искате да имате кабел само за диагностика (лесния вариант)
Хардуерно:
в този случай хардуерната модификация на кабела е само обединяването на pin7 и pin8 на OBD2 буксата
Софтуерно:
с помощта на MProg трябва да invert-нете сигнала на RI# и DSR# ...
Когато се invert-ва само сигнала RI# трябва и транзистор и съпротивл.
I/O control как да ги редя и кое да инвертна ако не слагам транзистор
явно никой няма да ми отговори за RI# и DSR#...
кабела не иска да работи и с карсофт 6,1,4...само веднъж се свърза с е36 318тдс 97-ма и след 5 мин опитах пак и :modul not respond -абсолютно с нито един контролер няма връзка къде може да е проблема-кабела с ваг кома си работи..с карсофта не иска..опитах и е46 2,0д и пак неще (общото е че и двете са с 20 пин), но би трябвало да е проблем щото веднъж се закачи угасих еарбег-а а абс-а свети и не го хваща вече (само първия път го хвана) но не го угасих нарочно. може ли от RI# и DSR# да ми се бърка работата с карсофта и евентуално ваг ком-а ???
кабела не иска да работи и с карсофт 6,1,4...само веднъж се свърза с е36 318тдс 97-ма и след 5 мин опитах пак и :modul not respond -абсолютно с нито един контролер няма връзка къде може да е проблема-кабела с ваг кома си работи..с карсофта не иска..опитах и е46 2,0д и пак неще (общото е че и двете са с 20 пин), но би трябвало да е проблем щото веднъж се закачи угасих еарбег-а а абс-а свети и не го хваща вече (само първия път го хвана) но не го угасих нарочно. може ли от RI# и DSR# да ми се бърка работата с карсофта и евентуално ваг ком-а ???
Най-накрая всичко тръгна.......(през обд16 пин) Единствено не иска да разпознае колата автоматично -дали с транзистора ще разпознава ? влизам и в кар мемори без проблем...Ако някой му говорят нещо грешките от снимката може да сподели мнение...Мерси на всички колеги от форума, и най-вече на milennyc ..Поздрави на всички
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Има грешки в ГМ модула, Климатика, Таблото и Колани/беци по колата.
Даваш надясно със стрелката, после пак и ще ти ги каже къде точно и какви точно са грешките
Даваш надясно със стрелката, после пак и ще ти ги каже къде точно и какви точно са грешките

- milennyc
-
-
m33333 написа:Най-накрая всичко тръгна.......(през обд16 пин) Единствено не иска да разпознае колата автоматично -дали с транзистора ще разпознава ? влизам и в кар мемори без проблем...Ако някой му говорят нещо грешките от снимката може да сподели мнение...Мерси на всички колеги от форума, и най-вече на milennyc ..Поздрави на всички
Радвам се че съм ти помогнал с каквото мога..... тук сме да си помагаме

Колеги, искам да сложа и транзистор, но греда-никъде не мога да намеря BD137 (като на снимката ) дават ми бд139 .Мога ли да го използвам него? и относно съпротивленията 10к на колко вата и 4к7 на колко вата .Изопщо всички параметри на компонентите които ще са ми нужни защото ме побъркаха в тия магазини...мерси предварително
добре де- поне някой да каже на колко вата са съпротивленията -все пак има доста мнение че са преправили кабела така че ???
Колега milennyc в теб ми е надеждата... BD 137 намерих с 300 зора но нз. 10 и 4,7 к.охм на колко ВАТА да са....
- milennyc
-
-
m33333 написа:Колега milennyc в теб ми е надеждата... BD 137 намерих с 300 зора но нз. 10 и 4,7 к.охм на колко ВАТА да са....
Няма значение това са нисковолтови елементи. Аз не знам защо се вкара в този филм. Да си беше купил един кабел от склад66 и да беше приключил

То с пари всеки знае колега, но нали в основата на темата е преправянето на ваг кабела. Както и да е явно "никой " не знае колко вата са тези "пусти " "тайни" резистори... Поздрави на всички във форума и успех с дис-а......
- milennyc
-
-
Тук с преправяни кабели са 5 човека и 200 с кабел от склада
А за елементите ти казах няма зачение колко вата са.... тук няма натоварване. Тук не е високоволтово .... а само 12V