Ел. подглавници на седалките
Модератор: Технически модератори
			14 мнения
			 • Страница 1 от 1

- Miroslav Kirilov
- Потребител
- 

- Кара: BMW 530i '94
Ел. подглавници на седалките
Здравейте, 
Имам БМВ Е34 с ел. седалки, но и на двете не им се движат подглавниците, въпреки че моторчетата се чува че работят. Пробвах и ръчно да ги мръдна, но не става. Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно моля да помогне със съвет или някаква информация. Благодаря предварително.

Имам БМВ Е34 с ел. седалки, но и на двете не им се движат подглавниците, въпреки че моторчетата се чува че работят. Пробвах и ръчно да ги мръдна, но не става. Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно моля да помогне със съвет или някаква информация. Благодаря предварително.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
- 

- Кара: мфили
Re: Ел. подглавници на седалките
Скъси броните на жилата и ще тръгнат.
Преди няколко дни тотално ревизирах ел рекаро, защото на никъде не мърдаше нормално.
По матам очаквай и облегалките да тръгнат накриво 

Преди няколко дни тотално ревизирах ел рекаро, защото на никъде не мърдаше нормално.
По матам очаквай и облегалките да тръгнат накриво

- Miroslav Kirilov
- Потребител
- 

Благодаря за отговора.
Не ми е ясно какво да направя, но звучи като че трябва да се разглобят седалките.
Лесна ли е процедурата и дали е по силите на човек без опит. Ако някой е срещал тема с инструкции моля да ме насочи. Вчера търсих, но без резултат.

Не ми е ясно какво да направя, но звучи като че трябва да се разглобят седалките.
Лесна ли е процедурата и дали е по силите на човек без опит. Ако някой е срещал тема с инструкции моля да ме насочи. Вчера търсих, но без резултат.
- bace_martu
- ентусиаст
- 

- Кара: колело
.

Последна промяна bace_martu на 17 Юли 2011, 16:38, променена общо 1 път

Ей тука има малко снимков материал.http://bellsouthpwp.net/m/i/miales/seatcablesfix.htm
И на мен ми предстои същото упражнение. Не е сложно ама си е досадна работа, ако трябва да сваляш седалката. В твоя случай няма да се наложи.

И на мен ми предстои същото упражнение. Не е сложно ама си е досадна работа, ако трябва да сваляш седалката. В твоя случай няма да се наложи.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
- 

- Кара: мфили
penio написа:Ей тука има малко снимков материал.http://bellsouthpwp.net/m/i/miales/seatcablesfix.htm
Айде да се похваля, тия дни ремонтирах един комплект ел, рекаро, ходеше във всички възможни посоки на криво, и стана идеално.
Най-лесно обаче си става с махане на седалките, търпение и желание.
Сега обаче се оказа че четките на две от моторчетата са фира, и утре ще ходя за нови.
За капак на всичко някакви пишман майстори бяха пипали бутоните и ги бяха усрали и не работеха, да не говорим че бяха изпотрошени....

но живот и здраве утре всичко ще свърши добре, и младежа ще си получи работещите седалки.

- Miroslav Kirilov
- Потребител
- 

Благодаря много за информацията. Днес набързо ги поогледах седалките и видях че са с кори отзад. Утре ще си поиграя да видя за какво иде реч. Дано не счупя нещо, а ако случайно ги оправя ще пиша пак.

- bobeca111
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
- Мечтае да кара: пак Е38
Miroslav Kirilov написа:Благодаря много за информацията. Днес набързо ги поогледах седалките и видях че са с кори отзад. Утре ще си поиграя да видя за какво иде реч. Дано не счупя нещо, а ако случайно ги оправя ще пиша пак.
Колега,ако напреднеш с разрешаването на проблема пиши моля те,че и аз имам същия.Пак се чуват моторчетата ,че работят и пак никво движение (за подглавниците говоря)...същата работа!!

Движението от моторчето се предава по жило. С времето това жило се скъсява от усукванията и се измъква от леглата в краищата си. За да може жилото да не се суче на осморка, то е монтирано в подходящ кожух. Целта е да се скъси кожуха, така че жилата да не се измъкват от гнездата си и да се въртят напразно. Самото жило във всеки край не е цилиндично а  четвъртито и по този начин предава движението от моторчето до механизмите.

- ZLATEN
- младши ентусиаст
- 

- Кара: Е55
я да питам и аз в тая тема, при мен шофьорската седалка се движи нагоре само от едната страна. Кое от всичките жила според вас трябва да се ремонтира ? Хубавото е че е застанала на точното положение и не ми е голяма драма, но мразя нещо да не ми работи 

Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg
		- Miroslav Kirilov
- Потребител
- 

Темата от линка е много образна и разбираема. Благодаря за което. Вчера махнах корите на вратите, но при мен проблема не е при моторчето, а от другата страна на жилото, при механизма за повдигане. Тракането се чува от там. Та въпроса ми е мога ли да извадя жилото от там директно(както към моторчето), или трябва да се разглоби механизма. Не искам да прекалявам с питането, но виждам че колегите имат опит, а и не искам да счупя нещо. Та ако знаете как се прави помогнете.
И още едно въпросче. Не успявам да си запаметя позиции на седалките. Следвах всички инструкции: ключа на позиция 1, нагласям седалката, натискам memory и светва индикация(при мен не светва, даже не знам къде е) и после 1, ама не става. Като натисна 1 накрая и седалката отива на предната запомнена позиция. Пробвах и разни други варианти, но уви.
Благодаря пак предварително!

И още едно въпросче. Не успявам да си запаметя позиции на седалките. Следвах всички инструкции: ключа на позиция 1, нагласям седалката, натискам memory и светва индикация(при мен не светва, даже не знам къде е) и после 1, ама не става. Като натисна 1 накрая и седалката отива на предната запомнена позиция. Пробвах и разни други варианти, но уви.
Благодаря пак предварително!
- Miroslav Kirilov
- Потребител
- 

Да, прав си! Не се замислих въобще, че като му махна хлабината от тази страна ще се намести и от другата.  Благодаря! Утре ще го правя ако има време.
  Благодаря! Утре ще го правя ако има време.

Благодаря! Утре ще го правя ако има време.
  Благодаря! Утре ще го правя ако има време.- Miroslav Kirilov
- Потребител
- 

И така, вече подглавниците работят! Самия ремонт е много лесен и точно както е описан в темата от линка по-горе. За двете подглавници са нужни към 30 мин. На мен ми отне с около час повече, защото изпуснах едното болтче на много кофти място и ваденето се оказа голямо приключение. Благодаря на всички за помощта  !
 !

!
 !
			14 мнения
			 • Страница 1 от 1