Как да сложим Angel Eyes на E36: Обяснение със снимки
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Kaloyan78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36
- Мечтае да кара: BMW E65
- Детайли за колата: www.izgodnite.com
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com
Как да сложим Angel Eyes на E36: Обяснение със снимки
Та, чудих се известно време и реших да си сложа "очички" на колата. Направих няколко снимки, та реших да ударя едно рамо на колегите, решили и те да го направят. Нямам снимки на свалянето на фара, извинявам се за което, а и описанието ще да е по-съкратено, за което още един път - извинете ме.
1: Ето какво да очаквате, като получите доставката

2: Фарът в оригинален вид:

Отгоре и отдолу има общо 4 метални "щипки"(виждате горните на снимката). Махате ги с минусова отвертка(примерно), не се притеснявайте - почти няма какво да счупите. Отстрани има още 4 пластмасови щипки. Процедирате по същия начин. След това разделяте фара на две части(става сравнително лесно, няма какво друго да го държи заедно).
3: Така, това е предната част на фара(на която ще лежат ангелските очи). Аз, лично, избрах да ги поставя пред стъклата, за да се виждат по-ясно. В този случай няма да имате нужда от щипките, които са за закрепяне върху задната половина на фара(рефлектора на дългите и горната част на лупата, ако сте с такава), а от лепило(за предпочитане тип "паста" или както там се казва, тоест - да не е течно, а слюзесто, да не потече
), както и безцветен силикон и пистолет за него(макар, че може и черен, оказа се, че няма значение), на обща стойност 4.90лв(без лепилото, имахме у нас)
. Ринговете са добре подсилени(поне тези, които аз получих), но все пак внимавайте да не ги счупите!!!

Изрязвате стария силикон и разделяте стъклото от предната част на фара. Ако искате го миете, аз просто го забърсах
.
Ако все пак сте решили да го сложите зад стъклата, то тогава се защипва на правата част на рефлектора, където завършва кръга:

Съвет: Желателно е да НЕ търкате рефлектора, освен ако нямате много фино парцалче(за очила, но от по-меките). Аз моето го загубих и ползвах едно друго. Резулатът беше, че остана мааалко замазано, макар и, като сложиш всичко на място, да няма НИКАКВА разлика, но все пак...
4: Слагате "окото" вътре във предната част на фара. В интерес на истината стои много добре, не мърда, не се лакатушка и т.н. Сложете го по-навътре, защото като сложите стъклото и то ще го натисне!!! След като сте го позиционирали го залепете от долната страна с лепило/силикон(внимавайте, сами знаете как може гадно се вижда на залепено стъкло, да не стане лошо. При мен всико мина добре).

5: Проблемът е, ако го сложите пред стъклото, че при слагането на самото стъкло кабелите ще се защипят. За да избегнете това вземете едно по-остро ножче и издълбайте съвсем малка вдлъбнатина в пластмасата(като на снимката по-долу), за да могат да минат кабелите безпроблемно.

6: Ето как изглеждаха при мен ринговете, когато ги поставих:

7: Не може да не си покажем циганията
:

8: Време е да сглобим фара. Слагате първо стъклата, които стоят зад ринговете. Внимателно ги щраквате, за да не притиснете самите "очички". На мястото, където е имало силикон, нанасяте новия. Нанасяйте смело, после вземете една хартия, сгънете я и изравнете силикона така, че да запълни навсякъде, а и да изглежда по-добре! След това прекарайте кабелите така, че да не се виждат след като сглобите фара. За целта - кабелчетата на външния ринг(този, който е на лупата) може да ги прекарате от горния ъгъл на фара. Тоест - вижте на 3-та точка, снимка втора. Кабелът минава над металната част, държаща лещата(в горния ъгъл, както вече споменах, дано сте ме разбрали). Другия кабел(на вътрешното "око") минава точно противоположно на предния - по диагонал, пада се в долния ляв ъгъл на рефлектора. Така кабелите могат да излезнат точно зад "тапите", които покриват крушките. По същия начин - можете да издълбаете малки отворчета за кабелите на ринговете, които да влизат в модула за управление на "ангелските очи". Самият модул аз, лично, го вързах като габарит. Има и някои други методи(например към DRL-а на автомобила, ако имате такъв, но аз предпочетох по-простото решение). Модулът е с два кабела(при мен - черен(-) и червен(+)... ). Черния се връзва към кафевия кабел на габаритите, а червеният, респективно - към белия кабел. Ето и завършения фар:

9: След като сложите фаровете на мястото им(започна да се стъмва, та утре сутринта ще ги сложа) всичко трябва да светне нормално. При мен мина като по вода
.
Ето и крайния резултат(фарът е само вързан към кабелите и не си личи ясно как всъщност седи):

10:
1: Ето какво да очаквате, като получите доставката
2: Фарът в оригинален вид:
Отгоре и отдолу има общо 4 метални "щипки"(виждате горните на снимката). Махате ги с минусова отвертка(примерно), не се притеснявайте - почти няма какво да счупите. Отстрани има още 4 пластмасови щипки. Процедирате по същия начин. След това разделяте фара на две части(става сравнително лесно, няма какво друго да го държи заедно).
3: Така, това е предната част на фара(на която ще лежат ангелските очи). Аз, лично, избрах да ги поставя пред стъклата, за да се виждат по-ясно. В този случай няма да имате нужда от щипките, които са за закрепяне върху задната половина на фара(рефлектора на дългите и горната част на лупата, ако сте с такава), а от лепило(за предпочитане тип "паста" или както там се казва, тоест - да не е течно, а слюзесто, да не потече

Изрязвате стария силикон и разделяте стъклото от предната част на фара. Ако искате го миете, аз просто го забърсах

Ако все пак сте решили да го сложите зад стъклата, то тогава се защипва на правата част на рефлектора, където завършва кръга:
Съвет: Желателно е да НЕ търкате рефлектора, освен ако нямате много фино парцалче(за очила, но от по-меките). Аз моето го загубих и ползвах едно друго. Резулатът беше, че остана мааалко замазано, макар и, като сложиш всичко на място, да няма НИКАКВА разлика, но все пак...
4: Слагате "окото" вътре във предната част на фара. В интерес на истината стои много добре, не мърда, не се лакатушка и т.н. Сложете го по-навътре, защото като сложите стъклото и то ще го натисне!!! След като сте го позиционирали го залепете от долната страна с лепило/силикон(внимавайте, сами знаете как може гадно се вижда на залепено стъкло, да не стане лошо. При мен всико мина добре).
5: Проблемът е, ако го сложите пред стъклото, че при слагането на самото стъкло кабелите ще се защипят. За да избегнете това вземете едно по-остро ножче и издълбайте съвсем малка вдлъбнатина в пластмасата(като на снимката по-долу), за да могат да минат кабелите безпроблемно.
6: Ето как изглеждаха при мен ринговете, когато ги поставих:
7: Не може да не си покажем циганията

8: Време е да сглобим фара. Слагате първо стъклата, които стоят зад ринговете. Внимателно ги щраквате, за да не притиснете самите "очички". На мястото, където е имало силикон, нанасяте новия. Нанасяйте смело, после вземете една хартия, сгънете я и изравнете силикона така, че да запълни навсякъде, а и да изглежда по-добре! След това прекарайте кабелите така, че да не се виждат след като сглобите фара. За целта - кабелчетата на външния ринг(този, който е на лупата) може да ги прекарате от горния ъгъл на фара. Тоест - вижте на 3-та точка, снимка втора. Кабелът минава над металната част, държаща лещата(в горния ъгъл, както вече споменах, дано сте ме разбрали). Другия кабел(на вътрешното "око") минава точно противоположно на предния - по диагонал, пада се в долния ляв ъгъл на рефлектора. Така кабелите могат да излезнат точно зад "тапите", които покриват крушките. По същия начин - можете да издълбаете малки отворчета за кабелите на ринговете, които да влизат в модула за управление на "ангелските очи". Самият модул аз, лично, го вързах като габарит. Има и някои други методи(например към DRL-а на автомобила, ако имате такъв, но аз предпочетох по-простото решение). Модулът е с два кабела(при мен - черен(-) и червен(+)... ). Черния се връзва към кафевия кабел на габаритите, а червеният, респективно - към белия кабел. Ето и завършения фар:
9: След като сложите фаровете на мястото им(започна да се стъмва, та утре сутринта ще ги сложа) всичко трябва да светне нормално. При мен мина като по вода

Ето и крайния резултат(фарът е само вързан към кабелите и не си личи ясно как всъщност седи):
10:

- ////Alpine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe b20 sold, E85 Z4 Cabrio
Re: Как да сложим Angel Eyes на E36: Обяснение със снимки
от каде си ги поръча очите, жълти са нали и какви пари??
- Kaloyan78
- кандидат ентусиаст
-
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com
////Alpine написа:от каде си ги поръча очите, жълти са нали и какви пари??
Значи, колега не знам дали са жълти(ако поработят малко може и да станат бели, но ги пусках за секунди), взех ги от тук:
http://eftini.com/angelski-ochi-bmw-e36 ... 2_1086_665
Струват 71.50лева с доставка до вратата

P.S.: От този сайт съм поръчвал 3 пъти и останах МНОГО доволен от бързината и коректността на обслужване

Последна промяна Kaloyan78 на 24 Ное 2010, 21:38, променена общо 1 път
- Snoop
- младши ентусиаст
-
- Кара: засилен дизел
- Мечтае да кара: на Шаро поршето
- Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D
Браво, колега! Само да питам - кабелите къде точно излизат от фара и къде точно се връзват? В буксата за габарити? А дългата фасунка с габарита какво я правим?
Ако има значение питам за Хелла-та на компакт.

Аз и ти сме луд-ни-ца...

- Kaloyan78
- кандидат ентусиаст
-
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com
Snoop написа:Браво, колега! Само да питам - кабелите къде точно излизат от фара и къде точно се връзват? В буксата за габарити? А дългата фасунка с габарита какво я правим?
Значи има кабели, които излизат от ринговете. Те трябва да се вържат към модула. А самият той има две страни, от които излизат кабели. От едната страна - два кабела с две букси, а от другата страна - само два кабела без букси

ТОЧНО тези са

Фасунката си седи(аз я наричам букса, но може и да говорим за различни неща, не съм по тоците много-много

Последна промяна Kaloyan78 на 24 Ное 2010, 21:37, променена общо 2 пъти
Snoop написа:А дългата фасунка с габарита какво я правим?
даваш ми ги на мен, че нямам

принципно си търся, ако някой има от бош с лупа

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- bimer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320i
JOGI написа:Snoop написа:А дългата фасунка с габарита какво я правим?
даваш ми ги на мен, че нямам![]()
принципно си търся, ако някой има от бош с лупа
имам ще ти дам драсни едно л.с.
- Snoop
- младши ентусиаст
-
- Кара: засилен дизел
- Мечтае да кара: на Шаро поршето
- Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D
Явно не мога да задам въпроса като хората...
Кабелът, който излиза от ринговете и трябва да влезе в модула от къде минава, за да излезе от фара?
Модулът предполагам седи извън фара, най-вероятно закрепен за нещо със свински опашки(като баласта на ксенона).
Останалите неща ми се изясниха.
Кабелът, който излиза от ринговете и трябва да влезе в модула от къде минава, за да излезе от фара?

Модулът предполагам седи извън фара, най-вероятно закрепен за нещо със свински опашки(като баласта на ксенона).

Аз и ти сме луд-ни-ца...

- Kaloyan78
- кандидат ентусиаст
-
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com
fedoracore написа:става -ама защо избра жълтият цвят
Не съм, такива ми докараха

Snoop написа:Явно не мога да задам въпроса като хората...
Кабелът, който излиза от ринговете и трябва да влезе в модула от къде минава, за да излезе от фара?![]()
Аххааа, ами опитах се да го обясня, но и аз се затрудних, значи виж 8-а точка, там горе-долу е обяснено и гледаш тази снимка:
Поде "лещата", имам предвид "лупата". С червени кръгове сега обозначих местата, от където да прокарате кабелите

- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Би ли пуснал снимки със запалени фарове на колата, да видим как изглежда, че ми е интересно как седи като си оставил габаритите.
- Kaloyan78
- кандидат ентусиаст
-
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com
raduslaf написа:Би ли пуснал снимки със запалени фарове на колата, да видим как изглежда, че ми е интересно как седи като си оставил габаритите.
Тук е много мръсна, но се вижда ефекта, а като се включат ксеноните става наистина много красиво

P.S.: Е, наистина са жълти, явно...
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Kaloyan78 написа:raduslaf написа:Би ли пуснал снимки със запалени фарове на колата, да видим как изглежда, че ми е интересно как седи като си оставил габаритите.
Тук е много мръсна, но се вижда ефекта, а като се включат ксеноните става наистина много красиво. Ще я снимам и със запалени фарове, но имам малко работа и сега няма да мога
![]()
Ще чакам с интерес.Доколкото разбирам, при монтажа можеш сам да избираш дали заедно с "очите" да светят и габаритите, но независимо от избора, и четирите ринга светват, когато включиш само на габарити?
- Kaloyan78
- кандидат ентусиаст
-
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com
raduslaf написа:Kaloyan78 написа:raduslaf написа:Би ли пуснал снимки със запалени фарове на колата, да видим как изглежда, че ми е интересно как седи като си оставил габаритите.
Тук е много мръсна, но се вижда ефекта, а като се включат ксеноните става наистина много красиво. Ще я снимам и със запалени фарове, но имам малко работа и сега няма да мога
![]()
Ще чакам с интерес.Доколкото разбирам, при монтажа можеш сам да избираш дали заедно с "очите" да светят и габаритите, но независимо от избора, и четирите ринга светват, когато включиш само на габарити?
Да, защото вързах очите към буксата на габаритите

Сега ще ходя да го измия и, когато се посвечери, ще пробвам да снимам с всичко включено. Вчера снимах, но ксеноните заслепиха телефона и нищо не излезе

- Kaloyan78
- кандидат ентусиаст
-
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com
Малко размазах снимката ;(

39 мнения