Как да сложим Angel Eyes на E36: Обяснение със снимки

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36
Мечтае да кара: BMW E65
Детайли за колата: www.izgodnite.com
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com

Как да сложим Angel Eyes на E36: Обяснение със снимки

Мнение от Kaloyan78 » 24 Ное 2010, 20:17

Та, чудих се известно време и реших да си сложа "очички" на колата. Направих няколко снимки, та реших да ударя едно рамо на колегите, решили и те да го направят. Нямам снимки на свалянето на фара, извинявам се за което, а и описанието ще да е по-съкратено, за което още един път - извинете ме.

1: Ето какво да очаквате, като получите доставката

Изображение

2: Фарът в оригинален вид:

Изображение

Отгоре и отдолу има общо 4 метални "щипки"(виждате горните на снимката). Махате ги с минусова отвертка(примерно), не се притеснявайте - почти няма какво да счупите. Отстрани има още 4 пластмасови щипки. Процедирате по същия начин. След това разделяте фара на две части(става сравнително лесно, няма какво друго да го държи заедно).

3: Така, това е предната част на фара(на която ще лежат ангелските очи). Аз, лично, избрах да ги поставя пред стъклата, за да се виждат по-ясно. В този случай няма да имате нужда от щипките, които са за закрепяне върху задната половина на фара(рефлектора на дългите и горната част на лупата, ако сте с такава), а от лепило(за предпочитане тип "паста" или както там се казва, тоест - да не е течно, а слюзесто, да не потече :mhihi: ), както и безцветен силикон и пистолет за него(макар, че може и черен, оказа се, че няма значение), на обща стойност 4.90лв(без лепилото, имахме у нас) :mrgreen: . Ринговете са добре подсилени(поне тези, които аз получих), но все пак внимавайте да не ги счупите!!!

Изображение

Изрязвате стария силикон и разделяте стъклото от предната част на фара. Ако искате го миете, аз просто го забърсах :ok: .

Ако все пак сте решили да го сложите зад стъклата, то тогава се защипва на правата част на рефлектора, където завършва кръга:

Изображение

Съвет: Желателно е да НЕ търкате рефлектора, освен ако нямате много фино парцалче(за очила, но от по-меките). Аз моето го загубих и ползвах едно друго. Резулатът беше, че остана мааалко замазано, макар и, като сложиш всичко на място, да няма НИКАКВА разлика, но все пак...

4: Слагате "окото" вътре във предната част на фара. В интерес на истината стои много добре, не мърда, не се лакатушка и т.н. Сложете го по-навътре, защото като сложите стъклото и то ще го натисне!!! След като сте го позиционирали го залепете от долната страна с лепило/силикон(внимавайте, сами знаете как може гадно се вижда на залепено стъкло, да не стане лошо. При мен всико мина добре).

Изображение

5: Проблемът е, ако го сложите пред стъклото, че при слагането на самото стъкло кабелите ще се защипят. За да избегнете това вземете едно по-остро ножче и издълбайте съвсем малка вдлъбнатина в пластмасата(като на снимката по-долу), за да могат да минат кабелите безпроблемно.

Изображение

6: Ето как изглеждаха при мен ринговете, когато ги поставих:

Изображение

7: Не може да не си покажем циганията :mrgreen: :ok: :mhihi: :

Изображение

8: Време е да сглобим фара. Слагате първо стъклата, които стоят зад ринговете. Внимателно ги щраквате, за да не притиснете самите "очички". На мястото, където е имало силикон, нанасяте новия. Нанасяйте смело, после вземете една хартия, сгънете я и изравнете силикона така, че да запълни навсякъде, а и да изглежда по-добре! След това прекарайте кабелите така, че да не се виждат след като сглобите фара. За целта - кабелчетата на външния ринг(този, който е на лупата) може да ги прекарате от горния ъгъл на фара. Тоест - вижте на 3-та точка, снимка втора. Кабелът минава над металната част, държаща лещата(в горния ъгъл, както вече споменах, дано сте ме разбрали). Другия кабел(на вътрешното "око") минава точно противоположно на предния - по диагонал, пада се в долния ляв ъгъл на рефлектора. Така кабелите могат да излезнат точно зад "тапите", които покриват крушките. По същия начин - можете да издълбаете малки отворчета за кабелите на ринговете, които да влизат в модула за управление на "ангелските очи". Самият модул аз, лично, го вързах като габарит. Има и някои други методи(например към DRL-а на автомобила, ако имате такъв, но аз предпочетох по-простото решение). Модулът е с два кабела(при мен - черен(-) и червен(+)... ). Черния се връзва към кафевия кабел на габаритите, а червеният, респективно - към белия кабел. Ето и завършения фар:

Изображение

9: След като сложите фаровете на мястото им(започна да се стъмва, та утре сутринта ще ги сложа) всичко трябва да светне нормално. При мен мина като по вода :D .

Ето и крайния резултат(фарът е само вързан към кабелите и не си личи ясно как всъщност седи):

Изображение

10: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe b20 sold, E85 Z4 Cabrio

Re: Как да сложим Angel Eyes на E36: Обяснение със снимки

Мнение от ////Alpine » 24 Ное 2010, 20:34

от каде си ги поръча очите, жълти са нали и какви пари??
Изображение
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com

Мнение от Kaloyan78 » 24 Ное 2010, 20:40

////Alpine написа:от каде си ги поръча очите, жълти са нали и какви пари??

Значи, колега не знам дали са жълти(ако поработят малко може и да станат бели, но ги пусках за секунди), взех ги от тук:

http://eftini.com/angelski-ochi-bmw-e36 ... 2_1086_665

Струват 71.50лева с доставка до вратата :) .

P.S.: От този сайт съм поръчвал 3 пъти и останах МНОГО доволен от бързината и коректността на обслужване :) .
Последна промяна Kaloyan78 на 24 Ное 2010, 21:38, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: засилен дизел
Мечтае да кара: на Шаро поршето
Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D

Мнение от Snoop » 24 Ное 2010, 21:20

Браво, колега! Само да питам - кабелите къде точно излизат от фара и къде точно се връзват? В буксата за габарити? А дългата фасунка с габарита какво я правим?
Ако има значение питам за Хелла-та на компакт. ;)
Аз и ти сме луд-ни-ца... Изображение Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com

Мнение от Kaloyan78 » 24 Ное 2010, 21:31

Snoop написа:Браво, колега! Само да питам - кабелите къде точно излизат от фара и къде точно се връзват? В буксата за габарити? А дългата фасунка с габарита какво я правим?
Ако има значение питам за Хелла-та на компакт. ;)

Значи има кабели, които излизат от ринговете. Те трябва да се вържат към модула. А самият той има две страни, от които излизат кабели. От едната страна - два кабела с две букси, а от другата страна - само два кабела без букси :D . Тези без буксите се връзват към буксата на габаритите(как ще ги вържеш - дали с оголване и поене, или по друг начин зависи от теб :D ). Аз лично си оставих габаритите, защото са диоди, а и съм с ксенони и се получава много хубав ефект :) .

ТОЧНО тези са :P :

Изображение

Изображение

Фасунката си седи(аз я наричам букса, но може и да говорим за различни неща, не съм по тоците много-много :oops: ), както казах, си седи, за да сложиш бели диоди(примерно) и да стане готина комбинация с ксеноните :mrgreen:
Последна промяна Kaloyan78 на 24 Ное 2010, 21:37, променена общо 2 пъти

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 24 Ное 2010, 21:34

Snoop написа:А дългата фасунка с габарита какво я правим?

даваш ми ги на мен, че нямам :bchug:
принципно си търся, ако някой има от бош с лупа :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 24 Ное 2010, 23:03

става -ама защо избра жълтият цвят :?:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320i

Мнение от bimer » 24 Ное 2010, 23:16

JOGI написа:
Snoop написа:А дългата фасунка с габарита какво я правим?

даваш ми ги на мен, че нямам :bchug:
принципно си търся, ако някой има от бош с лупа :roll:

имам ще ти дам драсни едно л.с.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: засилен дизел
Мечтае да кара: на Шаро поршето
Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D

Мнение от Snoop » 25 Ное 2010, 0:27

Явно не мога да задам въпроса като хората...
Кабелът, който излиза от ринговете и трябва да влезе в модула от къде минава, за да излезе от фара? :paranoid:
Модулът предполагам седи извън фара, най-вероятно закрепен за нещо със свински опашки(като баласта на ксенона).
Останалите неща ми се изясниха. :yes:
Аз и ти сме луд-ни-ца... Изображение Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com

Мнение от Kaloyan78 » 25 Ное 2010, 7:59

fedoracore написа:става -ама защо избра жълтият цвят :?:

Не съм, такива ми докараха :( . Е, не се оплаквам :) . А и то е на принципа на студен катод. Тоест - има възможност, след като посветят малко, да започнат да светят бяло. Като енергоспестяващите крушки, които навлязоха. Точно на този принцип са :) .

Snoop написа:Явно не мога да задам въпроса като хората...
Кабелът, който излиза от ринговете и трябва да влезе в модула от къде минава, за да излезе от фара? :paranoid:
Модулът предполагам седи извън фара, най-вероятно закрепен за нещо със свински опашки(като баласта на ксенона).
Останалите неща ми се изясниха. :yes:

Аххааа, ами опитах се да го обясня, но и аз се затрудних, значи виж 8-а точка, там горе-долу е обяснено и гледаш тази снимка:

Изображение

Поде "лещата", имам предвид "лупата". С червени кръгове сега обозначих местата, от където да прокарате кабелите :D

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 25 Ное 2010, 13:38

Би ли пуснал снимки със запалени фарове на колата, да видим как изглежда, че ми е интересно как седи като си оставил габаритите.

кандидат ентусиаст
Аватар
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com

Мнение от Kaloyan78 » 25 Ное 2010, 13:47

raduslaf написа:Би ли пуснал снимки със запалени фарове на колата, да видим как изглежда, че ми е интересно как седи като си оставил габаритите.

Тук е много мръсна, но се вижда ефекта, а като се включат ксеноните става наистина много красиво :) . Ще я снимам и със запалени фарове, но имам малко работа и сега няма да мога :)

Изображение

P.S.: Е, наистина са жълти, явно...

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 25 Ное 2010, 14:13

Kaloyan78 написа:
raduslaf написа:Би ли пуснал снимки със запалени фарове на колата, да видим как изглежда, че ми е интересно как седи като си оставил габаритите.

Тук е много мръсна, но се вижда ефекта, а като се включат ксеноните става наистина много красиво :) . Ще я снимам и със запалени фарове, но имам малко работа и сега няма да мога :)

Ще чакам с интерес.Доколкото разбирам, при монтажа можеш сам да избираш дали заедно с "очите" да светят и габаритите, но независимо от избора, и четирите ринга светват, когато включиш само на габарити?

кандидат ентусиаст
Аватар
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com

Мнение от Kaloyan78 » 25 Ное 2010, 15:20

raduslaf написа:
Kaloyan78 написа:

Ще чакам с интерес.Доколкото разбирам, при монтажа можеш сам да избираш дали заедно с "очите" да светят и габаритите, но независимо от избора, и четирите ринга светват, когато включиш само на габарити?

Да, защото вързах очите към буксата на габаритите :D . Тоест, ако махнеш крушките на габаритите не се прекъсва веригата :D !

Сега ще ходя да го измия и, когато се посвечери, ще пробвам да снимам с всичко включено. Вчера снимах, но ксеноните заслепиха телефона и нищо не излезе :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com

Мнение от Kaloyan78 » 25 Ное 2010, 16:50

Малко размазах снимката ;(

Изображение