Налягане в диференциала

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Налягане в диференциала

Мнение от Rosendo » 21 Ное 2010, 17:29

Здравейте Колеги,
преди няколко седмици при едно от обслужванията забелязах че ми е протекло масло от дифа.Прочетох доста теми по този въпрос,купих семерините и отидох в сервиза да ги сменям.При развиването на пробката(тази от която се налива,защото исках да проверя колко масло е изтекло) обаче се чу шум подобен на този когато отваряме бутилка кока-кола.Майстора се усъмни,че отдушника на дифа е задръстен и ми препоръча да го почистим преди да сменяме семерини,защото е по лесно,а и според него това налягане е причината за теча на масло,а не самите семерини.Потърсихме такъв отдушник но се оказа че няма.Решихме за всеки случай да се консултираме и със специалистите във БМВ,но от там ни потвърдиха че БМВ диференциала няма отдушник(даже ни показаха един свелен от ударена кола) и ме посъветваха само да доливам масло,защото това било често срещан проблем.
Мен лично този отговор не ми допада,и именно за това Ви моля,ако някой се е сблъсквал с такъв проблем да ме посъветва как да го отстраня.
Ако не е станало ясно от автара,колата е 330ци,кабрио 2002-ра година
П.С. Измихме хубаво дифа и ми прави впечатление че на къси разстояния не пуска нито капка,но при големи скорости и разстояния изпуска.Иначе като количество загубено масло не е много,но цапа дифа.
Благодаря предварително!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Re: Налягане в диференциала

Мнение от taba4ko » 23 Ное 2010, 0:04

аз не разбрах все пак сменил ли си семерингите или не? а маслото? или си долял само?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rosendo » 23 Ное 2010, 11:46

taba4ko написа:аз не разбрах все пак сменил ли си семерингите или не? а маслото? или си долял само?

В крайна сметка не съм ги сменял,защото е безсмисленно да сменям семерини преди да съм отстранил причината за това налягане,а и според майстора семерините са в много добро състояние и както той се изрази цитирам
-По хубаво от заводското няма,така че ако не са за смяна не ги сменяй!Мисля че за него щеше да е по добре да ми вземе парите,но е човек с репутация и го интересува да разреши проблема,а не да взима бързи пари.

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 24 Ное 2010, 19:39

щом няма отдушник за газовете, замисли се от каде би могло да влиза или излиза въздух, че да става това налягане. а и все пак тече масло. това е само от семерингите. аз бих си ги сменил заедно и с маслото ама ново и цялото, недей да доливаш, защото ако са го доливали някога и са го объркали с друго, а не същото, може да са го пресекли и от там да прави номера с налягането. купи си 2 литра 70 или 75w90 и си го смени заедно с уплътненията и щя видиш, че няма да имаш повече проблеми.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rosendo » 24 Ное 2010, 22:00

Колата Колега я карам аз от нова,така че е невъзможно да са объркали маслото както ти казваш.Всички смени на масла филтри и т.н. се извършват под стриктен контрол от моя страна.Маслото което е в дифа сега е бистро като олио.Най лесно е да го сменя както ти казваш,но като инвестирам в масло,семерини и майстор,пък после пак тече......
Именно за това питам тук.Във форума има много хора с опит,които могат да потвърдят или отрекат твърдението на тези от БМВ относно това дали има или няма отдушник и дали е често срещан проблем.
Благодаря все пак за мнението!!!
Поздрави

Назад към E46