700мл повече масло на двигателя
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
700мл повече масло на двигателя
Здравейте,
наскоро смених маслото си на BMW E46 330d 2003г, по каталог го дават, че събира 6,5 литра, но ми бяха взели 8 литра и ми сипаха малко над 7л.
Много се учудих и в момента резултата е, че маслото е над максималното на пръчката за проверка, според мен около 500-600ml повече.
Проблем ли е? Да не вземе да избие от някъде? Мерси.
наскоро смених маслото си на BMW E46 330d 2003г, по каталог го дават, че събира 6,5 литра, но ми бяха взели 8 литра и ми сипаха малко над 7л.
Много се учудих и в момента резултата е, че маслото е над максималното на пръчката за проверка, според мен около 500-600ml повече.
Проблем ли е? Да не вземе да избие от някъде? Мерси.
- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
Re: 700мл повече масло на двигателя
или ще го изогори което малко вероятно, защотото е голямо количество или ще избиие от някаде по добре изпусни малко колега
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
При тази смяна на маслото и аз се оказах с препълнен двигател. Не карай на високи обороти колега докато не източиш масло. Най-лесно става с вакум помпа за 1 минута работа е. Мушка се в тръбата където влиза щеката и засмуква маслото. Лошото е, че не се вижда колко засмуква и за това смучеш 3-4 сек и мериш докато не стигне правилното ниво, че доста здраво дърпат тия помпи и да не се окажеш пък после с ниско ниво, че връщане обратно няма и ако нямаш масло трябва да купиш 1 лт.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
за горене няма да го изгори. при по-високи обороти ще почне да излиза там от кадето не трябва. трябва да се отсипе колкото да стигнеш макс нивото....

ако нямаш вакум помпа вземи една голяма спринцовка от аптека, един маркуч от система и действай
и аз съм теглил но при мен беше около 100-150мл.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
© написа:ако нямаш вакум помпа вземи една голяма спринцовка от аптека, един маркуч от система и действай

Най-лесния вариант

- Ivakis Solo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 320D
- Мечтае да кара: Ford Mustang GT500 Shelby 1969
© написа:ако нямаш вакум помпа вземи една голяма спринцовка от аптека, един маркуч от система и действай
И при мен беше същото нещо с тази разлика, че аз изтеглих докато маслото не стигна средата между минимум и максимум. От баща ми знам, че както не е добре да си на минимум, така не е добре и да си на максимум когато става на въпрос за маслото на колата. По средата си е точно нормалното количество което му трябва на двигателя. Малко си поиграх със спринцовката, но не е болка за умиране.

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Всъщност разликата между мерките "Min" и "Max" на щеката е точно един литър и маслото е винаги до "Мах", когато е налято точното количество за съответния двигател.
Аз лично с половин литър масло по-малко не бих сипал, защото имало приказка от време оно как "Не било хубаво". В книжката си пише толкова - наливаш толкова и караш.
Не е голяма философия.
Аз лично с половин литър масло по-малко не бих сипал, защото имало приказка от време оно как "Не било хубаво". В книжката си пише толкова - наливаш толкова и караш.
Не е голяма философия.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Колега и при мен се получи сходна ситуация. По книжка дават 5,5 литра и аз толкова налях, само че нивото се вдигна над max на щеката. Налиожи се да източа около 300-400 мл. със спринцовка и маркуче от система от аптеката. Малко е тегаво, но е евтино и става в домашни условия. За това следващия път сипвам и меря, ако трябва доливам, а не направо 5,5 литра 
Друг е въпроса как трябва да се мери нивото на маслото - някои казват на загрят двигател (10 мин след изключването му), други на студен.

Друг е въпроса как трябва да се мери нивото на маслото - някои казват на загрят двигател (10 мин след изключването му), други на студен.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Мери се отново както е описано в сервизните инструкции - на двигател в работна температура, 5 мин след загасянето.
А маслото се вдига над Мах само ако не сте източили старото като хората. То почти винаги ще останат 100-200мл., тях бая усилие ще ви е нужно да ги източите.
Обаче толкова малка разлика мисля, че се подразбира от всички, които си сменят маслото. Така че пак не се оправдава да се сипват нарочно 500мл. по-малко, за да бъдело по средата на щеката.
А маслото се вдига над Мах само ако не сте източили старото като хората. То почти винаги ще останат 100-200мл., тях бая усилие ще ви е нужно да ги източите.
Обаче толкова малка разлика мисля, че се подразбира от всички, които си сменят маслото. Така че пак не се оправдава да се сипват нарочно 500мл. по-малко, за да бъдело по средата на щеката.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
И аз бях над мах-а ама пък направих грешката да развия пробката на картера и се окъпах целия,но пък успях набързо да нацеля дупката все пак,иначе нямаше проблеми докато беше малко над мах.
Мерси за отговорите, аз добре, че не я бях карал много, стотина к.м.
Направо се обадих където ми го сменяха и ходих с помпичка да ми го издърпат.
Сега съм го заковал на чертата на max.
Направо се обадих където ми го сменяха и ходих с помпичка да ми го издърпат.
Сега съм го заковал на чертата на max.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
До колкото знам трябва да е м/у двете чертички не на мах.
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
gromovich написа:Колега и при мен се получи сходна ситуация. По книжка дават 5,5 литра и аз толкова налях, само че нивото се вдигна над max на щеката. Налиожи се да източа около 300-400 мл. със спринцовка и маркуче от система от аптеката. Малко е тегаво, но е евтино и става в домашни условия. За това следващия път сипвам и меря, ако трябва доливам, а не направо 5,5 литра
събира колкото си пише в книжката. друг е въпроса дали е изтекло цялото или се е изсмукало цялото. за това ти се е получило така. аз моето като го сменях ги накарах да смъкнак 3-4 пъти след като го изсмукаха и после си сипах точно 6,5 литра като застана на средата м-у мин и макс. другия път по-внимателно следи дали е източено цялото масло.
колкото до това какво става с повечето масло, аз съм видал да избива от пъчката за мерене на нивото и така докато не си изхвърли ненужното.

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2