гуми : просвет - дилема за зимата :)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: гуми : просвет - дилема за зимата :)
И аз да питам нещо:
с 16 цолови джанти съм и ми се иска за зимата сложа гуми с височина поне 60, дори 65. За ширина съм се ориентирал към 205. Въпросът ми е дали има проблем да съм с толкова висока гума - 205/16/65? Забелязах, че се препоръчва във форума гуми с профил 55 при 205/16. Защо?
с 16 цолови джанти съм и ми се иска за зимата сложа гуми с височина поне 60, дори 65. За ширина съм се ориентирал към 205. Въпросът ми е дали има проблем да съм с толкова висока гума - 205/16/65? Забелязах, че се препоръчва във форума гуми с профил 55 при 205/16. Защо?
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Е да де то гума с размер 225/55/15 няма от къде а си я купиш, тя е спряна от производство.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
ludia написа:На мен това ми помогна за избора на джанти.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- tsotsomanski
- Потребител
-
- Кара: e91 330xd
Попаднаха ми 4 много изгодни зимни гуми 225/50/17. Искам да попитам дали стават за E46 купе? Предполагам, че отзад няма да има проблем, но отпред дали при неравноси ще опират някаде? Някои карал ли е с такъв размер?
- Ivakis Solo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 320D
- Мечтае да кара: Ford Mustang GT500 Shelby 1969
Здравейте, колеги. Откакто си купих зимните гуми не спирам да се чудя нещо. Е46 не е най-голямата лимузина на света, но в никакъв случай не е и малка кола. За зимните си гуми се ориентирах към размер 195/65/15, и не спирам да се чудя дали направих правилен избор. Дали не трябваше да се ориентирам към 205/55/16? Всепак това ми е първата кола със задно предаване и много ми е притеснено как ще се справям зимата, пък и по моята улица снегорин не е минавал от 2002 година.
Моля някой колега който е карал и със двата размера зимата да сподели впечатления за поведението на колата. По принцип знам, че по-тясната гума води до по-стабилна кола, но все пак споделете и вие мнения.
Благодаря предварително!

Благодаря предварително!

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Ако ще караш много по неотъпкан сняг...- по добре с по-висока гума.
Аз лично си знам - поведението на колата с висока гума не ми харесва...лигава ми е...
За старата Е46ца си вземам за 3та поредна зима 205/55/16.
За новата 225/50/17...даже първо се бях спрял на 225/45/17, но заради заводското спортно окачване реших да я "вдигна мъничко".
Няма да имаш проблем с нито един от посочените от теб размери - просто поведението на колата ще бъде различно.
Догодина пробвай с 205/55/16 и ще разбереш какво имам в предвид.
Аз лично си знам - поведението на колата с висока гума не ми харесва...лигава ми е...
За старата Е46ца си вземам за 3та поредна зима 205/55/16.
За новата 225/50/17...даже първо се бях спрял на 225/45/17, но заради заводското спортно окачване реших да я "вдигна мъничко".
Няма да имаш проблем с нито един от посочените от теб размери - просто поведението на колата ще бъде различно.
Догодина пробвай с 205/55/16 и ще разбереш какво имам в предвид.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Колеги, някой да знае нещо за гуми Wanli - http://www.margel.info/images/tire_mode ... 50px_1.jpg
Питам понеже един приятел ги дава на доста прилични цени ама пък никога не съм ги чувал.
Питам понеже един приятел ги дава на доста прилични цени ама пък никога не съм ги чувал.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
mistyrain написа:Колеги, някой да знае нещо за гуми Wanli - http://www.margel.info/images/tire_mode ... 50px_1.jpg
"Измислени" са не съм карал с тях но мненията които съм чел не са били особенно положително но цената им е като подарък от "Лъки Бой"

П.П.Мой съвет за кола със задно заложи на хубави зимни гуми
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
martin_g60 написа:mistyrain написа:Колеги, някой да знае нещо за гуми Wanli - http://www.margel.info/images/tire_mode ... 50px_1.jpg
"Измислени" са не съм карал с тях но мненията които съм чел не са били особенно положително но цената им е като подарък от "Лъки Бой"![]()
П.П.Мой съвет за кола със задно заложи на хубави зимни гуми
Дам, и аз понамерих тук-там изказвания и повечето бяха негативни. Ясно, май ще се хвъргам на нокиан и аз.
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Аз съм вече втора зима със Мишелин Алпин 195/65 R15 а сега ще карам трета и съм много доволен от тях!Нито са износени нищо им няма.А по нашия край зимата е много тежка а даже и вериги не ползвам,стоят си в багажника за всеки случай 

- Shamanek
- младши ентусиаст
-
- Кара: f01 740xd LCI
Аз се обух с Нокиан. Чудя се само не се ли набутах да ги вземам толкова рано предвид времето ( 14 + градуса през деня ) 

- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
колега нокиана е уникална гума за сняг не си сгрешил че дори сега си ги сложил изведнаш ще ни изненада студа и после ще има защо не си сложих зимните гуми :Д хаха

- sshtskv
- младши ентусиаст
-
- Кара: Продаде колата
- Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW
Sеmperit Speed Grip 225/45/R17. Дават ги на 5-то място в класацията на ADAC за зимни гуми с този размер.
Първо BMW, първа зима, първи зимни гуми. Дано остана доволен.
Първо BMW, първа зима, първи зимни гуми. Дано остана доволен.

- kuturak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330D
- Детайли за колата: E46 330D
Взех си Nokian и аз (205/50R17), сега чакам да падне малко сняг, за да видя как са. Иначе съм доволен как се държат при сегашните условия.
И аз се чудех дали не подраних със смяната, но както е казал колегата, по-добре е, отколкото да бъдеш изненадан. Когато изненадата дойде, ще има и големи опашки от изненадани
От друга страна, добре е да си с гуми, които са по-подходящи за ниски температури, каквито има нощем и сутрин.
И аз се чудех дали не подраних със смяната, но както е казал колегата, по-добре е, отколкото да бъдеш изненадан. Когато изненадата дойде, ще има и големи опашки от изненадани

От друга страна, добре е да си с гуми, които са по-подходящи за ниски температури, каквито има нощем и сутрин.
Аз се сдобих с 225/45R17 91H BF GOODRICH G-FORCE WINTER GO. На мокро се държат добре, не са шумни и са сравнително ефтини (229лв броя от Диана). Чакам да падне първия сняг да видя за какво съм си дал парите