318 тдс Ограничител?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- loveca1001
- кандидат ентусиаст
-
318 тдс Ограничител?
Колеги на каква скорост трябва да се включи ограничитела на колата ми ,защото при мен включва на 140-150 км/.
- POYO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-65 730D
Re: 318 тдс Ограничител?
На 5-та със 150км/ч съм на 3400об. което е далечко от ограничителя. Ако е с тези стойности значи проблема ще да е друг.
- loveca1001
- кандидат ентусиаст
-
Незнам колеги напрао изведнъш исключва и нито газ нито нищо мога да давам.Какъв може да е проблема?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Явно не и стига гориво, а на по малките предавки пълни ли си оборотомера?
В смисъл минава ли 4000об/мин.
Повече от 4300-4400 няма смисъл да го дъниш мотора, защото нагоре само тъпче на едно место, рязко пада и мощноста и вътящия момент, иначе електронно е ограничена на ~4900.
Ако на 2 и трета си пълни оборотомера, а на 4 например прави 3800 после на 5 3400, определено има недостиг на гориво, трябва да се прегледа обстойно.
В смисъл минава ли 4000об/мин.
Повече от 4300-4400 няма смисъл да го дъниш мотора, защото нагоре само тъпче на едно место, рязко пада и мощноста и вътящия момент, иначе електронно е ограничена на ~4900.
Ако на 2 и трета си пълни оборотомера, а на 4 например прави 3800 после на 5 3400, определено има недостиг на гориво, трябва да се прегледа обстойно.

Колега извинявай ама прочете ли ми предното мнение или .....На какви обороти го прави мани предавки и скорости ако ти е трудно. И кво значи изключва , светва ли лампата за дюзата на таблото, гасне ли кво, като паднат оборотите след това като натиснеш педала поема ли, ей такива важни подробности дай или искаш да чуеш умряла е пей и ....ПС: Колегата ме е изпреварил и е 100% прав ама повече инфо и няма да се налага да вадя боба 

- loveca1001
- кандидат ентусиаст
-
Значи колеги както си карам по магисралата със 130 и настъпя до 140 изведнъш спира да набира даже се стреснах 1-вия път.Прави го ряско сякаш нещо я спъва.Иначе на 2,3 предвка нея натискам много до 3000.4000 оборота но не прави така.Да и го прави някаде 3200,3300 оборота като падне под 140 и пак като подам газ си наема. Нищо не светва по таблото давам си газ обаче все едно е исключена.Наи добре ще е ако има някои от Стара Загора да го кача да види.
Ей тва е виж колко лесно било.
А колегата vld е много прав в твоя случай. Може да прави тапа от запушена цедка на подкачващата помпа в резервоара . Ако имаш ( сложил си клапан невъзвратен за горивото) може да прави проблеми. Клапана за горивото върху помпата също може да прави проблеми и да пропуска по-малко. Горивен филтър сменял ли си особено ако си я тъпкал с добавки . Ей тея неща изчисти ( прегледай и отстрани съмнитрлни проблеми ) и тогава пак пиши.

- loveca1001
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви колеги тая седмица ще се погрижа за проблема ще огледам тия неща и ще пиша. 

- iv4ooo89
-
-
- Кара: BMW 318 tds
- Мечтае да кара: 730D
- Детайли за колата: 318 пе4ка стига толкоз......
И аз имам същият проблем с тоя двг. Обаче при мен като върна газта и пак дам няколко пъти почва да варви пак,после след 4к оборота пак спира помпата (в което съм сигурен че е така) и пускам газта давам пак 2 пъти и пак почва да набира..... на диагностиката не излиза проблем,а сичко съм сменил клапани филтри от както си я зех е тоя проблем. Гасих я в движение неще пак е забива....Едни викат че е от компа нещо си други от гнп-то. Незнам и аз какво да права.

Моля, повече не използвай подписа си за реклама, ще получиш БАН!
iv4ooo89 написа:И аз имам същият проблем с тоя двг. Обаче при мен като върна газта и пак дам няколко пъти почва да варви пак,после след 4к оборота пак спира помпата (в което съм сигурен че е така) и пускам газта давам пак 2 пъти и пак почва да набира..... на диагностиката не излиза проблем,а сичко съм сменил клапани филтри от както си я зех е тоя проблем. Гасих я в движение неще пак е забива....Едни викат че е от компа нещо си други от гнп-то. Незнам и аз какво да права.
Тя помпата има три клапана ама тва е друга тема. Тъй че ти кви клапани си сменял не знам , но за да изолираш целия горивопровод и филтъра махаш маркуча от изхода на филтъра към помпата и го топкаш в един съд с гориво който ще играе роля на резервоар и газ до дупка . Може да ти се струва смешно и първобитно ма тва е викаш неволята и така по тоя начин ще разбереш горивните пътища играят ли ти номер или не . Само преди това махни релето на помпата в резервоара да не фърля нафта на поразия. И друго на помпата отгоре където влиза мъркуча за обратната нафта от дюзите също е клапан и служи за поддържане на определено вътрешно налягане на горивото който също е важен и с времето се уморява . Е те такива работи. В момента и аз съм в нещо подобно положение и съм го нарекъл " пълна лудница " , но тва с таткото на 4-цилиндровия ТДС.

- loveca1001
- кандидат ентусиаст
-
Колеги днес направих един два опита като я исфорсирах на място до 3,4000 обората и забелязох нещо друго ,че когато падне на ниски обороти почва да претриса една такава и много да пуши за секунди и после се оправя.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
виж си помпата..диагностика!
- djhris-mix
- Потребител
-
- Кара: е39 525tds
loveca1001 написа:Колеги днес направих един два опита като я исфорсирах на място до 3,4000 обората и забелязох нещо друго ,че когато падне на ниски обороти почва да претриса една такава и много да пуши за секунди и после се оправя.
бягай на диагностика

- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
Колеги, и моя проблем е същия. 140, забива муцуната и на разходомера под оборотомера дава разход 0 колкото и да натискам газ-та. Пускам педала, натискам го (така 2 пъти) и пак потегляме
и така до 166 някъде. После колкото и да помпя педала - нищо
. Не е помпа, защото моята е скоро рециклирана и съм ходил на диагностика и нямам проблем с нея. Незнам на какво се дължи това. Ако колегата открие решение на проблема да пише 

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2