Детонации в гърнето при каране на газ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kokoshkaa
- Потребител
-
- Кара: e46 319i - 1998
Детонации в гърнето при каране на газ?
Здравейте Колеги,
Колата е с газов инжекцион. Като форсирам колата и в последствие отнема от газта, в гърнето се чуват страшни детонации. Това го прави само, когато работи на газ. На бензин няма такъв проблем. Даже днес ми проби гърнето.
Моля за мнение, какво е решението на проблема!
Колата е с газов инжекцион. Като форсирам колата и в последствие отнема от газта, в гърнето се чуват страшни детонации. Това го прави само, когато работи на газ. На бензин няма такъв проблем. Даже днес ми проби гърнето.
Моля за мнение, какво е решението на проблема!
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Re: Детонации в гърнето при каране на газ?
Няма решение тези с газовите уредби си гърмят така като се саберат неизгорели газове в гарнетата и се възпламеняват от раз.Принципно гарнетата на газираните коли се сдухват по бързо като смениш гърнето трабва да се оправи
Мисля че се затлачваха гарнетата повече и затова не изхвърлят газовете по бързо.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Направи си диагностика на газовата уредба,пълни повече газ и доизгаря и в ауспуха,а иначе ауспусите на газифицираните коли свършват по-бързо заради конденза 

- kokoshkaa
- Потребител
-
Сега видях крайното гърне направо е цъфнало по шевофете. А го сложих наскоро оригинално, точно с мисълта да е по-здраво. Ужасна работа.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Сигурно ти гори и повече сега на газ?
- kokoshkaa
- Потребител
-
На газ ми харчи 16 на 100 в София. Предполагам че не е нормално. Дали тези детонации и разхода имат общо, това че може би не е изправна ламбда сондата. Но пък на бензин ги няма, но пак си харчи толкова 

- ФЕРАРИСТ
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по хубави пътища
S7 написа:Сигурно ти гори и повече сега на газ?
Остава и да гори по малко.....
Диагностика на уредбата, и то от човек който знае как се прави това, и настройва смесите и времената в движение, а не на място......
- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i m43
- Мечтае да кара: X6 --- ----
Колега ще споделиш ли какъв ти е газовия инжекцион и какъв мотор е колата
- kokoshkaa
- Потребител
-
Газов инжекцион Фобос, взех тогава най-скъпата възможна. Мотора е 1.9, 118 коня.
- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
Повярвай ми не е най-скъпата,но като цяло е стабилна системa говоря за ECU и софт зависи вече каква рейка и изпарител са ти монтирали.Според мен проблема идва от неправилни настройки на газовото.Или другото което ми се върти в главата е че имаш дефектирал инжектор който пуска постоянно газ в колектора и от там с натрупване (недоизгаряне) отива и детонира в изпускателната система.Но съм по склонен да мисля че е от втория проблем,а не е софтуерно понеже не вярвам в софта да могат да се повишат до толкова инжекторните времена така че да правят толкова богата смес която да не може да доизгори и да ти създава проблеми.Аз съм със същия мотор и имам монтиан газов инжекцион само че на Landi Renzo предвиден за този мотор газовото ECU е монтирано при бензиновото,не са рязани кабелите на бензиновите инжектори, рейката е с 4 отделни инжектора a като допълнителна екстра пълненето на газта ми е монтирано при капачката за бензина разхода ми сега е 10/100 извън града и 13/100 в града а вървенето е на 95% от вървенето на бензин.Препоръчвам ти да отидеш в сервиза който ти е монтирал газовото да ти прегледат рейката и да ти настроят отново колата.Ако имаш желание мога да ти изпратя малко документации за фобос и мисля че имах и някоя от версиите на софта.Колега забравих да те питам от кога започна да ти прави проблема още след монтажа ли или след време.Ако е след време колко км. си изминл на газ?
- kokoshkaa
- Потребител
-
Монтирах газовата лятото и още докато пътувах към морето го забелязах, тача че може да се каже че почти веднага се появиха детонациите. Но тъй като гърми само когато повечко се форсира колата, не му обръщах внимание. До днес, след като ми гръмна гърнето. Оттогава съм минал около 4-5 хил. км. Колата като цяло върви добре на газ, даже по-добре отколкото на бензин, но разхода си е сериозен, но тя и на бензин си даваше 17 разход.
Ще ходя първо при газаджията да я погледне, защото ако купя ново гърне и него ще го съсипе, а вече ми писна от разправии.
Ще ходя първо при газаджията да я погледне, защото ако купя ново гърне и него ще го съсипе, а вече ми писна от разправии.
- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
щом имаш такъв голям разход и на бензин колега ти си направо за диагностика и на бензиновия инжекцион,това е прекалено... да ти гори толкова много а щом казваш че колата върви по-добре на газ значи или са ти направили страшно богата смес или както казах имаш дефект в рейката или целия проблем се крие в работата на бензиновата система при нея може да имаш проблеми въпреки че ти се струва че колата върви страхотно докато при газта не е така..проблем на бензин се изразява двойно когато караш на газ.Така че си направи и една цялостна диагностика на бензиновата система за да си наясно с всичко и да няма изненади в последствие.Тук във форума има достатъчно хора към които можеш да се обърнеш за адеквтна диагностика предполагам и на разумни цени но в твоя случай цената не е чак толкова важна по важно е да се отсранят проблемите за да започнеш да се радваш на автомобила си макар че го караш на газ!
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Аз съм със същия мотор и в София ми харчи 10-11 бензин...
Колегата пуснал темата- може би ще ти е по-евтино и доооста по- безпроблемно и приятно да махнеш газта и да си караш на бензин, помисли си...
Успех иначе
Колегата пуснал темата- може би ще ти е по-евтино и доооста по- безпроблемно и приятно да махнеш газта и да си караш на бензин, помисли си...
Успех иначе

- kokoshkaa
- Потребител
-
Колега,
На бензин ми харчи също толкова, не мога да си го позволя. Предполагам че не е нормално, но незнам към кого да се обърна за помощ. Ако ми препоръчате някой компетентен, ще съм благодарен. Явно има проблем, който трябва да се намери и реши. Защот си е мъка, така.
На бензин ми харчи също толкова, не мога да си го позволя. Предполагам че не е нормално, но незнам към кого да се обърна за помощ. Ако ми препоръчате някой компетентен, ще съм благодарен. Явно има проблем, който трябва да се намери и реши. Защот си е мъка, така.
- kokoshkaa
- Потребител
-
Значи....
Смених си гърнето с ново от Крафт. Смених си ламбда сондата с нова Бош (сега работи).
Ходих при газаджията и ми донастрой газовата (кажа че е била богата сместа, намали я).
И въпреки всички тези неща, детонациите на газ пак ги има, когато изпреварвам и натоваря колата и после отнема от газта. Незнам какво друго да правя, дайте предложения (свещите ги сменях лятото - Бош четриполюсни) Кабелите ли са проблема, как се проверяват и въобще проблема в запалването ли е. Има ли връзка с времето на запалване и как се коригира?
Явно в гърнето отива неизгоряла смес и там се запалва, но от какво и защо го прави само на газ?
Смених си гърнето с ново от Крафт. Смених си ламбда сондата с нова Бош (сега работи).
Ходих при газаджията и ми донастрой газовата (кажа че е била богата сместа, намали я).
И въпреки всички тези неща, детонациите на газ пак ги има, когато изпреварвам и натоваря колата и после отнема от газта. Незнам какво друго да правя, дайте предложения (свещите ги сменях лятото - Бош четриполюсни) Кабелите ли са проблема, как се проверяват и въобще проблема в запалването ли е. Има ли връзка с времето на запалване и как се коригира?
Явно в гърнето отива неизгоряла смес и там се запалва, но от какво и защо го прави само на газ?
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2