проблем обороти след смяна на акумулатор
Модератор: Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- VANOS
- Потребител
-
- Кара: E38 730d
- Мечтае да кара: E38 740i
- Детайли за колата: E38 730d
4/2000
проблем обороти след смяна на акумулатор
Моля за помощ при следната ситуация:
Преди 10-на дни смених акумулатора и от тогава имам следния проблем с оборотите:
при работа на място са перфектни, но като изфорсирам и пусна газта, оборотите падат до 500/мин, колата се опитва да угасне, но след 1-2 секунди отново се нормализират... до следващото подаване на газ.
Много е неприятно и в движение, при превключване на скоростите, а освен това и харчи повече.
Миналата седмица ходих на комп. диагностика в едно квартално сервизче, казаха, че са изчистили грешка в дебитомера, но освен че олекнах с 25 лв., друга промяна няма.
Мисля да позачистя клапана за празния ход, но се съмнявам, че ще помогне - все пак се получи точно при смяната на акумулатора, а не го е правила преди.
Моля за съвет.
Преди 10-на дни смених акумулатора и от тогава имам следния проблем с оборотите:
при работа на място са перфектни, но като изфорсирам и пусна газта, оборотите падат до 500/мин, колата се опитва да угасне, но след 1-2 секунди отново се нормализират... до следващото подаване на газ.
Много е неприятно и в движение, при превключване на скоростите, а освен това и харчи повече.
Миналата седмица ходих на комп. диагностика в едно квартално сервизче, казаха, че са изчистили грешка в дебитомера, но освен че олекнах с 25 лв., друга промяна няма.
Мисля да позачистя клапана за празния ход, но се съмнявам, че ще помогне - все пак се получи точно при смяната на акумулатора, а не го е правила преди.
Моля за съвет.
Докато мога да си го позволя, няма да си купя FWD...
- dizelboy
- старши ентусиаст
-
- VANOS
- Потребител
-
- Кара: E38 730d
- Мечтае да кара: E38 740i
- Детайли за колата: E38 730d
4/2000
10x, dieselboy, така и стана - вчера се самооправи. Ех, ако бях писал темата преди да отида на диагностика, сега щях да съм с 25 лв. по-богат...
Извод: пишете тема във форума, преди да самоволничите.
Докато мога да си го позволя, няма да си купя FWD...
- dizelboy
- старши ентусиаст
-
VANOS написа:10x, dieselboy, така и стана - вчера се самооправи. Ех, ако бях писал темата преди да отида на диагностика, сега щях да съм с 25 лв. по-богат...
е дам от сега нататък да знаеш 4е секи пат като спреш тока на компа сте е така за няколко дена

5 мнения
• Страница 1 от 1