Колеги , не знам вече какви мерки да взема!!!Моля за акъл

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ZHP Limited Rare Edition 303 hp
Мечтае да кара: ...вече го кара :)

Колеги , не знам вече какви мерки да взема!!!Моля за акъл

Мнение от Spawn » 17 Ное 2010, 23:41

Значи как седят нещата.От няколко месеца се опитват или да ми откраднат колата или да крадат нещо - не знам!Първият път счупиха малкото прозорче от снимката, виждате как са го направили.До колкото разбрах съм извадил късмет и съсед ги е стреснал и са избягали без да вземат нищо.Изправихме желязото и тъй като не знам имах аларма като купих колата , но нещо беше прекъснато и не свиреше.Решението веднага естествено е да взема някаква надежна аларма.Чух се с колагата Е.Димитров и реших да взема аларма с пейджър.След 3 седмици покой, чух , че пейджъра взе да сигнализира , че нещо става.Погледнах през балкона, но нищо не видях.На сутринта - видях , че отново са се опитали да счупят стъклото ама явно ( не знаейки че имам аларма вече) се е активирала и ги е стеснала, но отново бяха изкривили цялото желязо с отверката.Изправихме го пак, но беше леко отронено стъклото там където са дупчили.Пак така покой 1 месец, до вчера когато алармата пак се включи към 01 часа и слезнах и какво да видя този път на трето място изкривено и вече на нищо не прилича.Всичко си прибирам от колата вече, само дисплея за парктроника си седи на там отгоре до таблото.Вече даже държа алармата на mute, само горе при мен да пищи за да мога да ги сгаща с бухалката и да им еба м....а!
Живея на оживен булевард в Пловдив - 6-ти Септември...и е доста светло...големи са смелчаци.
Не ме устройва варианта за паркинг , тъй като най-близкия не много близко.Имам и пълно каско.

Някви идеи какво да правя, както да сложа или залепя или не знам....за да спрат да бъркат там.Мислих си да сложа черен силикон ама не знам дали ще издържи на отвертката.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Re: Колеги , не знам вече какви мерки да взема!!!Моля за акъл

Мнение от The Edge » 18 Ное 2010, 0:39

Колега, дет' се вика то тва вече не е живот .. :ranting: щом толкова тъпо и упорито правят опити да я отварят, най-вероятно искат да я крадат. Може да ти се струва тъпо и да те връща години назад, но вземи сложи щанга на волана или лоста - може и да ги откаже от мизериите. Ако застрахователната ти компания има мобилна група - викай ги всеки път и завеждай смело. А да ги дебнеш -то тва вече не живот ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 18 Ное 2010, 3:49

Явно наистина са си хареса ли нещо от колата или направо цялата.Варианти според мен..като изключим паркинга,пробвай да я паркираш някъде около РПУ или посолство,например..Това според мен си е удачен вариант,дори да трябва сутрин да повървиш малко повече пеша :winky: Около нас има 2 посолства и 1 РПУ,всички лъскави коли от квартала,та и от съседния паркират тука..,място не се намира около тях клечка да метнеш :mhihi: Това е някакъв вариант,колега :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 320D
Мечтае да кара: Ford Mustang GT500 Shelby 1969

Мнение от Ivakis Solo » 18 Ное 2010, 8:19

Честа практика е и да се взимат гаражи под наем. Поразпитай в квартала ти дали някой не дава такъв, или направо си разлепи брошурки "Търся гараж да наема в този район". Звучи тъпо, но според мен е най-сигурният вариант, няма по-сигурна работа от гаража. Успех!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 18 Ное 2010, 10:55

Това ми мирише на наркоманска работа (само те са толкова малоумни и нагли щото са зависими) и най-вероятно искат да отмъкнат въпросния дисплей, за да го продадат за 10 лв примерно (миналата зима разбиха стъклото на баща ми за да отворят багажника и да ми отмъкнат един куфар с гащи, чорапи и книги) . Само не ми е ясно как не са ти играли едно паве и на твоята до сега ами 3 пъти се мъчат с отвертка. Едва ли профита ще искат да крадат 10 годишно БМВ при това с вече 3 неуспешни опита.

Според мен също, най-добрият вариант е - викай мобилната група към застрахователя си, те имат канали и обикновено знаят в кой квартал какви отрепки се подвизават, ако не разбират от дума ще ги поступат малкои те така...
Успех !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ZHP Limited Rare Edition 303 hp
Мечтае да кара: ...вече го кара :)

Мнение от Spawn » 18 Ное 2010, 15:30

Консулството ми е малко далече иначе е доста добра идеята, щото винаги се охранява.
За гараж - мислил съм и много съм разпитвал , но за съжаление явно са кът и няма засега свободни.
И аз мисля,че не са профита, щото досега да ми бяха задигнали 100 пъти колата.Глупавият дисплей като като го прекъснат с кабела абсолютно никаква полза няма от него.Освена да крадат плеъра, пък после да му търсят панел ли ? :dunno:

И аз мисля, че са някакви келемета или наркоманчета...ама явно знаят как да работят, защото миналата седмица 2-3ма съседи изпищяха със счупени малки прозорчета ама нз какво са им откраднали.
Казах на застрахователите, но те ми предложиха да отида си сложа стикери, понеже Интерамерикан (където съм застрахован, не го изискват), което е интересно при положение, че аз имам залепени и от двете страни, но от предишния си застраховател и мисля, че си вършат работа.
Засега ще ги дебна ама хвана ли ги ще ги разтрелям със стоп патроните като кучета - целият пълнител ще изпразна в тях ... :bang: :censored: :bang:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Колъо
Мечтае да кара: Е46 М3 CSL
Детайли за колата: lowrider

Мнение от fozio » 18 Ное 2010, 15:36

Колега къде точно на 6'ти живееш ако не е тайна понеже покрай нас има 2-3 гаража под наем ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 18 Ное 2010, 16:37

В ИнтерАмерикан не е задължителен стикера на стъклата. А и какво ще ти помогне лайняният стикер? Тези стикери са за да ти смъкнат още някой лев отгоре :mhihi:
Колега, колкото и смешно да звучи, по-добре подай оплакване в полицията. Пари за това няма да ти вземат (малко изгубено време :( ). Един вид застраховка за теб, ако направиш някоя беля с тоя пищак :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 18 Ное 2010, 17:41

Според мен ако имаш видимост към колата да няма сгради или дървета една права линия свободна , вземи си едно фенерче на Next Orch над 100м прави лъч малко е но мн силно свети монтира се на цевите на пушките принципно ;) вземи си и една въздушна пушка и пусни алармата на тихо и чакай, с удоволствие бих застанал зад оптиката и да видя как подсветката и сочи в някой крадлив задник, изстрел след изстрел по сганта.
Наслука!
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 18 Ное 2010, 17:53

spower написа:Според мен ако имаш видимост към колата да няма сгради или дървета една права линия свободна , вземи си едно фенерче на Next Orch над 100м прави лъч малко е но мн силно свети монтира се на цевите на пушките принципно ;) вземи си и една въздушна пушка и пусни алармата на тихо и чакай, с удоволствие бих застанал зад оптиката и да видя как подсветката и сочи в някой крадлив задник, изстрел след изстрел по сганта.
Наслука!

:OT: Правено е. Ефекта е..... :twisted: :twisted: :twisted:

Онтопик: ако можеш да набараш отнякъде една камера - монтирай я и гледай какво ще запише.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 18 Ное 2010, 18:33

aко не друго поне си заведи щета за лаистната при застрахователя

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 18 Ное 2010, 19:38

spower написа:... вземи си и една въздушна пушка...

МОЛЯ ТЕ, НЕ ГО ПРАВИ. Така в моя квартал вкараха съчма в главата на младеж, който изпадна в кома. Не знам как се разви случая.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Колъо
Мечтае да кара: Е46 М3 CSL
Детайли за колата: lowrider

Мнение от fozio » 18 Ное 2010, 19:53

Zagy написа:
spower написа:Според мен ако имаш видимост към колата да няма сгради или дървета една права линия свободна , вземи си едно фенерче на Next Orch над 100м прави лъч малко е но мн силно свети монтира се на цевите на пушките принципно ;) вземи си и една въздушна пушка и пусни алармата на тихо и чакай, с удоволствие бих застанал зад оптиката и да видя как подсветката и сочи в някой крадлив задник, изстрел след изстрел по сганта.
Наслука!

:OT: Правено е. Ефекта е..... :twisted: :twisted: :twisted:

Онтопик: ако можеш да набараш отнякъде една камера - монтирай я и гледай какво ще запише.

Е к'во да запише как идват някви и ръчкат колата ,камерата би помогнала само ако е някой от махалата или някой познат иначе никва полза от нея (не ме питайте откъде знам) тя снима как идва някъф дере ти колата и си заминава не му снима личната карта че да го знаеш кой е :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 19 Ное 2010, 10:35

Наскоро колегата Nuku беше пуснал записано клипче от камерата на блока му как двама младежи му опънаха капачките на джантите е остана си само с клипчето.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepelq6ko » 19 Ное 2010, 11:56

глад е,криза е и кражбите започват да стават все по-безочливи и нагли,като например касетофон с касетка на Бекер от 190ка модел 93та който ако изобщо успее да се продаде няма да е за повече от 20лв.а се чупат стъкла,ключалки и т.н.доста по скъпи неща и пипкави за отремонтиране.Според мен ако някой иска да я краде отдавна да е заминала,ако някой е искал да я отвори да я отворил,това са някои келеши които "прохождат" в джамбазлъка и търсят "правия път".Тука за всички колеги които са си заварвали колите разбити ще разкажа една кратка историйка с риск да съм :OT: ,но да стопля душата :mhihi:
Преди години бях на сватба и разбира се имаше гости от провинцията,ако не се лъжа с регистрация "СТ" бяха с Фиат Браво и след приключване на сватбата към 3 часа нощес отидохме да оставим малко букети и пликове по колите,та въпросното Браво беше в една тъмна уличка,отидохме и оставихме квото оставяме и се върнахме в ресторанта,след около 20 минути си тръгнахме обаче пича от прованса забравил ключове от някъде си и си тръгваме и минаваме с него да си ги вземе и к'во да видиме-някъв тъмен субект в колата и рови нещо- "мамин златен :winky: ,само за протокола ше отбележа че бяхме 4ма и всичките около 100кг и на по шише ракия,полиция не викахме,меко казано го смляхме,тече кръв откъдето може да се сетите,100% имаше минимум счупен нос,2-3 пръста и ребро-2 и бая аркади.Там си го оставихме да си лежи на асфалта и да си мисли дали пак ще бара нещо дето не е негово.Дано тия келешчете дето пипат да прочетат това и да знаят че после с касетофон за 50лв няма да могат да си платят само превързочните материали.

Следваща

Назад към E46