Въпрос свързани с достигане на работната температура?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос свързани с достигане на работната температура?
Здравейте,
видях че я има тази тема, но е заключена, а аз исках да добавя нещо...
Та този проблем ме споходи и мен. Става дума за Е36-92г, не иска да достига нормалната температура.
Когато карах на 2ра или 3та вдигаше горе-долу нормална температура, но като мина на 4-5та и не натискам много стрелката заставаше по средата между крайно ляво (студено) и нормалното положение. И така от 1 месец на сам.
Днеска си викам чакай да видя маслото и водата и гледам водата почти на дъното на разширителния съд - съответно долях малко над чертата Cold.
След което отидох до магазина да взема една крушка за късите, че беше изгоряла. Каква ми беше изненадата като видях, че стрелката на водата закова на средата.
Та се чудя възможно ли е ако е била малко водата да не може да подържа работна темепература двигателя. Винаги съм си мислел, че ако е малко водата би трябвало да загравя, а при мен обратното.
Някакви идеи дали все пак не е от термостата или нещо друго или просто е било ниското ниво на водата?
видях че я има тази тема, но е заключена, а аз исках да добавя нещо...
Та този проблем ме споходи и мен. Става дума за Е36-92г, не иска да достига нормалната температура.
Когато карах на 2ра или 3та вдигаше горе-долу нормална температура, но като мина на 4-5та и не натискам много стрелката заставаше по средата между крайно ляво (студено) и нормалното положение. И така от 1 месец на сам.
Днеска си викам чакай да видя маслото и водата и гледам водата почти на дъното на разширителния съд - съответно долях малко над чертата Cold.
След което отидох до магазина да взема една крушка за късите, че беше изгоряла. Каква ми беше изненадата като видях, че стрелката на водата закова на средата.
Та се чудя възможно ли е ако е била малко водата да не може да подържа работна темепература двигателя. Винаги съм си мислел, че ако е малко водата би трябвало да загравя, а при мен обратното.
Някакви идеи дали все пак не е от термостата или нещо друго или просто е било ниското ниво на водата?
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Здравей,
Ако ти е ниско нивото на водата, по-скоро ще ти прегрява. Аз имах подобен проблем с предишната tds-ка, като я пусна по нанадолнище изстиваше. Като карам с 180 км/ч е ОК. Но с 120 или по инерция пак изстива. Смених термостата и всичко е ОК.
Ако ти е ниско нивото на водата, по-скоро ще ти прегрява. Аз имах подобен проблем с предишната tds-ка, като я пусна по нанадолнище изстиваше. Като карам с 180 км/ч е ОК. Но с 120 или по инерция пак изстива. Смених термостата и всичко е ОК.
.OFF-..чакам с нетърпение да се изкаже НЕподготвен,но ICE е отново прав
OFF-Иво,какво правиш тук при 'малките'?
(е36)

OFF-Иво,какво правиш тук при 'малките'?

http://img190.imageshack.us/i/rokopodpis.mp4/...шофирай разумно
'84- е30- 323 '93- е36-318ис
'89- е30- 316 '00-е46-320
'91- е34- 518 '94-е34-525tds
'92- е36- 318
'90-е30-бяла
'98 е36 -черно комби
'97 е36 -сиво комби
'84- е30- 323 '93- е36-318ис
'89- е30- 316 '00-е46-320
'91- е34- 518 '94-е34-525tds
'92- е36- 318
'90-е30-бяла
'98 е36 -черно комби
'97 е36 -сиво комби
- ICE
- Ледения
-
roko написа:.OFF-..чакам с нетърпение да се изкаже НЕподготвен,но ICE е отново прав![]()
OFF-Иво,какво правиш тук при 'малките'?![]()
![]()
(е36)
Помагам братчед, с каквото мога...

ПП. Сори за офтопика!
Хммм прави сте... явно е било нещо временно. Днеска пак започна да ми го прави този проблем.
Явно ще сменям термостата. До колкото разбрах ориентировачната цена и 30-35лв, нали?
П.с. Благодаря Ви за изключително добрия и подробен форум. Тук намерих страшно много информация и ми спестявате много главоболия и разправии с разни майстори и сервизи. Евала
Явно ще сменям термостата. До колкото разбрах ориентировачната цена и 30-35лв, нали?
П.с. Благодаря Ви за изключително добрия и подробен форум. Тук намерих страшно много информация и ми спестявате много главоболия и разправии с разни майстори и сервизи. Евала

- ICE
- Ледения
-
Въпрос на преценка. Гледай да е оригинален, това разбира се не означава БМВ!Blato написа:До колкото разбрах ориентировачната цена и 30-35лв, нали?

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
ICE написа:Въпрос на преценка. Гледай да е оригинален, това разбира се не означава БМВ!Blato написа:До колкото разбрах ориентировачната цена и 30-35лв, нали?
A оригиналния BMW всъщност е Wahler

8 мнения
• Страница 1 от 1