чукане сутрин
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
Re: чукане сутрин
При мен с преди с 5w30 и сега с 5w40 пак си трака 1-2сек. след запалване докато изгасне лампата за маслото. Аз си мисла че е нормално докато подкачи маслената помпа 

- kokakabana
- младши ентусиаст
-
колкото е по-гъсто маслото полесно помпата го подкача. преди имах е36 и тя има клапан който задържа маслото в повдигачите. а е 46 имали тъкъв.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Възможно е да е имало интервенция по двигателя ако са бутани клапаните и не са ги центровали после се получава така.Но пък гледам доста хора се оплакват от това,така че май си остава лошо подбрано масло,нека някой опита с добавка за повдигачите на клапаните и да кажи има ли разлика!
thejackal7 написа:Сменяй маслото,слагай 5/30 и си готов,ще спре да трака
На Е36-та ми го имаше тоя момент,смених маслото МОТУЛ и всичко си дойде на мястото,иначе сьм чувал за няква трьбичка дето се запушвала и маслото се качвало трудно.Успех и пиши резултата

- thejackal7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36/93-Е38/3.0IL-Е46/2.0D-03-X-5/3.
- Мечтае да кара: камила
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Незнам дали е от маслото, ама едно моторче се окоти по същия проблем - чукаше сутрин и се оказа лагери на разпределителните валове, вчера дойдоха, и тия дни ще го събирам
- BlackManz
- младши ентусиаст
-
- Кара: М57
- Мечтае да кара: E31
колеги, маслото за тоя мотор не е ли 5в40 ???
- pifa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-то си всеки ден
- Мечтае да кара: Кола която не се разваля!!!
и аз едно въпросче....всяка сутрин независимо колко е студено /до около 20-на градуса/колата пали....след 2-3 секунди изгасва лампата на маслото и чак тогава започва да се чува едно тракане/чукане/, което продължава около...1 минута....като натиснеш педала на съединителя и го задържиш утихва по-рано около 30, но отпуснеш ли го пак се чува....за около 10-15 сек.....а сега де...

Опре ли ви яйцето до дупето, вижте дали яйцата не са две!!!
- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 m43 318i e39 528i
- Мечтае да кара: m3 e36/e38 760
pifa написа:и аз едно въпросче....всяка сутрин независимо колко е студено /до около 20-на градуса/колата пали....след 2-3 секунди изгасва лампата на маслото и чак тогава започва да се чува едно тракане/чукане/, което продължава около...1 минута....като натиснеш педала на съединителя и го задържиш утихва по-рано около 30, но отпуснеш ли го пак се чува....за около 10-15 сек.....а сега де...![]()
![]()
Лагер на съединителя...?
- pifa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-то си всеки ден
- Мечтае да кара: Кола която не се разваля!!!
stefkata1990 написа:pifa написа:и аз едно въпросче....всяка сутрин независимо колко е студено /до около 20-на градуса/колата пали....след 2-3 секунди изгасва лампата на маслото и чак тогава започва да се чува едно тракане/чукане/, което продължава около...1 минута....като натиснеш педала на съединителя и го задържиш утихва по-рано около 30, но отпуснеш ли го пак се чува....за около 10-15 сек.....а сега де...![]()
![]()
Лагер на съединителя...?
Знам какво имаш предвид колега...но не е това...!Чува се ясно и отчетливо в горната част на двигателя,но не са и клапани..

Опре ли ви яйцето до дупето, вижте дали яйцата не са две!!!
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2