m42 нестабилна работа на празен ход...
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
Re: m42 нестабилна работа на празен ход...
смених генерацията като сложих оригиналната на 55мм с крайно резонаторно гърне.... и същия х**... пак няма никой в ниските.... на моменти ми се приисква вече да си върна м10-ката да еба....
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- VaLy0
- младши ентусиаст
-
- Кара: S50 @_@
E30_M_Tech_ll написа:ми аз вече ги монтирах...![]()
защо питаш?
Интересно ми е..... ако погледнеш отстрани смукателя мисля че трябва да се види номера все на някоя и ако го видиш напиши го

- E30_M_Tech_ll
-
-
ходих на диагностика....
показа грешки при:
дебитомер
стъпков мотор
клапана за изпаренията на резервоара
и в датчика на скоростомера
изчистихме грешките и след това запалих колата поработи 1 минута и я загасих
след това я вързахме пак и не искара никви грешки....
та въпроса ми е възможно ли е компа пак да отчете тия грешки но може би след навъртяни десетина километра? реална ли е информацията когато колата е работила само 1 минута и то без да се движи....
показа грешки при:
дебитомер
стъпков мотор
клапана за изпаренията на резервоара
и в датчика на скоростомера

изчистихме грешките и след това запалих колата поработи 1 минута и я загасих
след това я вързахме пак и не искара никви грешки....
та въпроса ми е възможно ли е компа пак да отчете тия грешки но може би след навъртяни десетина километра? реална ли е информацията когато колата е работила само 1 минута и то без да се движи....
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- VaLy0
- младши ентусиаст
-
Тея грешки най-вероятно са заради тва че си вадил буксите им, а не че има проблем в тях
ми покарай малко и иди пак да я закачат, друго освен за скоростомера няма да има 

- E30_M_Tech_ll
-
-
има и друго....
колата харчи 20 на 100
верно че постоянно я настъпвам ама чак пък толкоз....
колата харчи 20 на 100
верно че постоянно я настъпвам ама чак пък толкоз....
Верно я покарай малко и виж пак какво става,че тоя разход+спънатост в ниските...... 

- liort
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
- Мечтае да кара: E30 кабрио с V8
Колега и аз съм с М42 , до скоро карах без ламбда сонда ( беше изгоряла и в ниските до към 3500 колата прекъсваше и не вървеше) и над 3500 колата вървеше на копеле, поиграха си с дебитомера разбира се за да работи що годе както трябва в ниските обороти. Но разхот от 20л на 100км никога не ми е давала, аз си я понастъпва и когато бях без ламбда сонда даваше около 11-12л на 100км. За мен това е нереален разгод за М42.
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
- VaLy0
- младши ентусиаст
-
Всеки различно разправя, аз пък нарочно откачих мойта сонда от буксата да видя ко ше стане и разлика нямаше, после я гледах на диагностика сондата, мерих я и с мултицета и си работи, но с нея без нея
тъй че ако не върви както трябва няма да е толко от нея, апък че не върви в ниските...... ми те май всички М42 са такива, аз усетих разлика наистина в ниските след като му увеличих обема
а ако евентуално има някъв начин да тръгне в ниските с нещо друго бих се радвал някой да сподели 

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
много разбирачи , много нещо 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- E30_M_Tech_ll
-
-
мен не ми трябват разбирачи като теб да се правят на интересни....
мен ми трябват хора дето са имали същия проблем като моя да споделят как са го отстранили....
има един лаф : не питай старило, питай патило.....
мен ми трябват хора дето са имали същия проблем като моя да споделят как са го отстранили....
има един лаф : не питай старило, питай патило.....
- Rumburak
- младши ентусиаст
-
- Кара: съмтаймс сайдуейс по пистити :D
- Мечтае да кара: е30 м3
- Детайли за колата: e30 sedan m44b19
Тая спънатост при 17-ки джанти или? 
Не съм хич разбирач, даже никак... но мога да споделя няколко неща с теб колега:
1.Йеската като се настъпва харчи доста, като всяко бмв.. но не съм засичал точно!С не-метановият ми дебитомер само съм я мачкал на бензин и все 100 октана ви-пауър рейсинг, та си го засмуква доволно
2.Според моите скромни виждания по въпроса за разхода, базирани на опит
харчи доста на бензин,когато е с метановият дебитомер(демек сутрин докато загрее преди да превключа на пръднята) .. явно като е пипан дебиломера за алтернативно гориво, като се кара на бенз -> сигурно е богата доста сместа...
3.Дай да се видим (ако си в София или като идваш насам) да я покараме софийските йескаджии да сравним какво толкоз не върви в ниските...-> само предлагам
4.За да понавървява повече бих ти предложил прости и малки ъпгрейди като:
-Coil On Plug
-Ел. перка с датчик, вместо виско(има си плюсове и минуси ъф корс..)
-генерация на 60 или 63мм(пиша първо 60, понеже тука половината форум ще ме опсува пак за тва че 63 било прекалено и спъвало,ВЪПРЕКИ ЧЕ ПАК ЩЕ ИМ КАЖА, ЧЕ НЕ СА ПРАВИ
).Средно резонаторно и крайно проходно(бая шуми!!!) или две резонаторни ако искаш да е тиха що-годе. 
-4,27, или 4,45 голямото прасенце(голямо, за да държи на простотии
)
-спортен въздушен филтър .... не знам дали има смисъл, някой казват, че помагало...аз не смея още, но ако стане ще е K&N вероятно
Дано съм бил полезен и дано не съм се повторил с нещо!
Поздрави и нека синьо-бялата перка пребъде

П.П.: В никакъв случай недей да слагаш ремус или лепенки на спарко,ремус и т.н., че тогава колата дига по около 30 коня на лепенка и стаа ебаси бигачката, голфовити ш'са страхуват яку

Не съм хич разбирач, даже никак... но мога да споделя няколко неща с теб колега:
1.Йеската като се настъпва харчи доста, като всяко бмв.. но не съм засичал точно!С не-метановият ми дебитомер само съм я мачкал на бензин и все 100 октана ви-пауър рейсинг, та си го засмуква доволно

2.Според моите скромни виждания по въпроса за разхода, базирани на опит

3.Дай да се видим (ако си в София или като идваш насам) да я покараме софийските йескаджии да сравним какво толкоз не върви в ниските...-> само предлагам

4.За да понавървява повече бих ти предложил прости и малки ъпгрейди като:
-Coil On Plug
-Ел. перка с датчик, вместо виско(има си плюсове и минуси ъф корс..)
-генерация на 60 или 63мм(пиша първо 60, понеже тука половината форум ще ме опсува пак за тва че 63 било прекалено и спъвало,ВЪПРЕКИ ЧЕ ПАК ЩЕ ИМ КАЖА, ЧЕ НЕ СА ПРАВИ

-4,27, или 4,45 голямото прасенце(голямо, за да държи на простотии

-спортен въздушен филтър .... не знам дали има смисъл, някой казват, че помагало...аз не смея още, но ако стане ще е K&N вероятно
Дано съм бил полезен и дано не съм се повторил с нещо!
Поздрави и нека синьо-бялата перка пребъде

П.П.: В никакъв случай недей да слагаш ремус или лепенки на спарко,ремус и т.н., че тогава колата дига по около 30 коня на лепенка и стаа ебаси бигачката, голфовити ш'са страхуват яку

- E30_M_Tech_ll
-
-
след смяна на ламбда сонда и тпс всичко заспа...
темата е за триене или пък не ако някой има същите премеждия като мойте да почерпи информация....

темата е за триене или пък не ако някой има същите премеждия като мойте да почерпи информация....
ей така се оправят коли по форума
честито

"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!

- E30_M_Tech_ll
-
-
denko написа:ей така се оправят коли по форумачестито
мерси...
ми оправят се да щото в 90 процента от българските сервизи правят само опели и фолксвагени
и като им закараш някое бмв се чудят на коя страна му се отваря капака....
та предпочитам сам да си правя колата и да знам кво точно съм и правил и на кое мога да разчитам и на кое не отколкото да я дам на някой селски "майстор" да си остави ръцете по нея
- liort
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
- Мечтае да кара: E30 кабрио с V8
Радвам се , че успя да я оправиш колега, и сега за да си полезен на макс, бих ти предложил да систематизираш стъпка по стъпка какво си правил по колата в един заключителен пост, за да не се налага секи да чете сичките постове . Предлагам ти да започнеш с описанието на проблема и стъпка по стъпка до решаване на проблема, че това са основните проблеми на М42, и темата ще стане още по полезна , лично мнение.
-Тате, татеее, от къде идват облаците?