Спирачни дискове 330d
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- kuturak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330D
- Детайли за колата: E46 330D
Спирачни дискове 330d
То се е видяло, че май отиват нещата към смяна, ама днес се загледах в дисковете и два от тях имаха... как да го кажа... каналчета издълбани. Не съм виждал досега такива поражения. Някой може ли да предложи обяснение? Прилагам снимка, дано личи. Дълбоко е каналчето.

- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Re: Спирачни дискове 330d
Най-вероятно е влязло някакво камъче между накладката и диска. Не е проблем колега и би трябвало само да излезе по някое време. А диска с течение на времето ще се доизтърка до нивото на канала колега. Карай смело и гледай само да не отидеш под минимума за дебелина на диска.
- kuturak
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря
И аз имах такова предположение, но не знаех дали е възможно.

И аз имах такова предположение, но не знаех дали е възможно.
- stkazakov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 535d
- Мечтае да кара: BMW X6M
Колега по-добре свали колелото и виж разликата дали не е много голяма...
Оригинални масла BMW, CASTROL, MOTUL, TOTAL, BARDAHL, ELF, GM, REPSOL и т.н.
Имаме налични много голяма гама автомобилни части на супер атрактивни цени, съединители, спирачна система, ходова част, филтри и т.н.
Безплатна доставка на масло и филтри!!!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=293316
[u]http://autokazakov.bg
0894042727, 0898972222, 0883436333
https://www.facebook.com/Autokazakov
Имаме налични много голяма гама автомобилни части на супер атрактивни цени, съединители, спирачна система, ходова част, филтри и т.н.
Безплатна доставка на масло и филтри!!!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=293316
[u]http://autokazakov.bg
0894042727, 0898972222, 0883436333
https://www.facebook.com/Autokazakov
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Това са задните дискове нали ? Така са си, споко, никакви камачета не са влизали
Просто колкото повече се износват толкова повече се появява този улей

E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- kuturak
- кандидат ентусиаст
-
Единия преден и единия заден, по диагонал.
Така или иначе, при спиране от по-висока скорост си го има това характерно треперене, което напомня, че дисковете ще има да се сменят. Просто досега не бях виждал такива улейчета.
За каква разлика става дума?
Така или иначе, при спиране от по-висока скорост си го има това характерно треперене, което напомня, че дисковете ще има да се сменят. Просто досега не бях виждал такива улейчета.
Колега по-добре свали колелото и виж разликата дали не е много голяма...
За каква разлика става дума?
- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с удоволствие
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017
Извинявам се че ползвам темата на колегата, но някой може ли да сподели как мога да разбера дали дисковете са ми за подмяна , т.е. са стигнали пределна дебелина и колко е тя.
Благодаря предварително
Благодаря предварително

- Любо /ba1_hu1/
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325 tds Touring
- Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >
g_mihalev написа:Извинявам се че ползвам темата на колегата, но някой може ли да сподели как мога да разбера дали дисковете са ми за подмяна , т.е. са стигнали пределна дебелина и колко е тя.
Благодаря предварително
Общо взето ръба на диска, който се появява /ръба от външната страна/ не трябва да е много голям. Точно определена височина на ръба мисля, че няма но над 3-4 мм. си вървят към смяна. Ако някой има точно определена информация да сподели

- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с удоволствие
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017
Е щом е към 3-4 mm да си свиркам тогава, имам още доста до там
Благодаря колега. Надявам се още някой да сподели мнение

Благодаря колега. Надявам се още някой да сподели мнение
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
3-4мм е много според мен... по-скоро над 2мм вече са за смяна. А каналчето на снимката наистина може да е от камъче или нещо друго, което е попаднало м/у накладката и диска. Но сега накладката със сигурност има изпъкнало на мястото на канала - ще си седи така докато не смениш диска. Ако не е много дълбоко не е страшно 

Si non confectus, non reficiat.
По-точно казано по-голяма височина на ръба от 1мм е недопустима . Аз си ги изтърках 2пъти и половина под минимума щот тогава не знаех кога се сменят ама и 4 години в един и същи сервиз никой не ми каза че са за смяна
. Та вземете нещата в свои ръце и действайте , със шублер и подложки и малко фантазия и досещане и малко математика ще си изчислите колко са износени. Трябва да знаете естествено колко са ви по каталог и този на Brembo е много подходящ за целта ето и линк http://www.brembo.com/ENG/catalogo_AM/2007/index.html . А какво става като подминете минимума износване ами нищо просто се пукат без да си личи много много ако не им обръщате внимание и мисля това е доста сериозно особено за каращите с висока скорост и резки спирания. А допустимото износване мисля е приета някакъв вид норма в размер на 1.6мм. Да да точно толкова и никакви 3-4 и 5-6 мм това са космически цифри за дисковете. например дискове с дебелина 10мм като се износят 5 мм представете си само на какво заприличва това масивно желязо тънко като лист и с каква скорост се върти и натоваржани , загрявания , промяна на темп. , тъй че съвет приятелски не си играйте със спирачната система. А ето и един пример с максимално допустими износвания от горния сайт изнесени.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
ba1_hu1 написа: Общо взето ръба на диска, който се появява /ръба от външната страна/ не трябва да е много голям. Точно определена височина на ръба мисля, че няма но над 3-4 мм. си вървят към смяна. Ако някой има точно определена информация да сподели
над 3-4 мм ръб си вървят ама към поредното камикадзе на пътя
диска на 330д е 25 мм дебел и вентилиран
ако грубо го разделиме на три плътна/вентилирана/плътна се получавта по около 8.3 мм за всяка от страните
(говоря наизуст не съм мерил дали е точно толкова)
не мисля, че изобщо има смисъл да коментираме дали е добре да са износени на половина плътните части на диска
стигне ли близо до 2 мм ръба вече е крайно време да се сменя според мен.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Абе хора! Кави са тия 2-3-4 мм износване, дето ги говорите?!?
За 325мм/25мм дискове минималната дебелина е 23,4мм , т.е. по около 0,8 мм износване от всяка страна! Айде, щот сме си пестеливи българчета, може да си позволим и по около 1 мм, т.е. да стигнат дебелина 23мм. Ама всичко по-надолу е недопустим компромис.
За мен лично, спирачната система е най-важната в един автомобил, особено когато става дума за по-нахъсани коли (като нашите) и там компромиси не може да има НИКАКВИ!!! 
За 325мм/25мм дискове минималната дебелина е 23,4мм , т.е. по около 0,8 мм износване от всяка страна! Айде, щот сме си пестеливи българчета, може да си позволим и по около 1 мм, т.е. да стигнат дебелина 23мм. Ама всичко по-надолу е недопустим компромис.

13 мнения
• Страница 1 от 1