на шейни станахме...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
на шейни станахме...
В завоите се пързалям без да давам газ (на мокро направо е страшно), на първа не мога да тръгна без да ми прибуксува дясната гума и да се чуе гадно тропане, като се движа направо е нестабилна, подам ли газ задницата хуква на една страна дори на 3-та... Верно фън, ама на моменти е като влакче на ужасите... Имам подозрение, че ми задържа леко ръчната спирачка на лявото колело (имах тоя проблем като взех колата) и от това се получава така. Амортисьорите са нови, сменил съм в началото на лятото всико, каквото имаше разхлопано по задния мост... Някакви предположения?
И не, не съм слагал турбина, та от това да е станала палава 

Never mistake motion for action...
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
- Leon
- старши ентусиаст
-
Да, забравих да напиша за гумите... Екстра са си - зимни, не са стари и с чуден грайфер...
То и с летните го правеше това като застъдя.. Мислех си,че е от тях, щото бяха галоши, ама не...

- lordofthedance
- кандидат ентусиаст
-
и при мен е така пич.колата е в перфектно техническо състояние,с добри зимни гуми на една година,купени чисто нови от комплекс Диана и пак ми прави тези мизерии.като се замисля и миналата година също правеше.просто трябва да се кара разумно и да се има едно наум.може да се помисли и за едно шперче.
Гумииии Козата си сака пръч
и аз вчера се превърнах в пумпал на сточна гара на кръговото щото още съм с летните 17" и ме мързи да и сложа железните джанти с зимните гуми
имал съм много BMW-та поне 8-9 и сам забелязал че като и дам повече газ винаги върти първо задна дясна гума така че аз мисля че е нормално. вземи си Michelin Alpin и няма да имаш проблем

и аз вчера се превърнах в пумпал на сточна гара на кръговото щото още съм с летните 17" и ме мързи да и сложа железните джанти с зимните гуми

имал съм много BMW-та поне 8-9 и сам забелязал че като и дам повече газ винаги върти първо задна дясна гума така че аз мисля че е нормално. вземи си Michelin Alpin и няма да имаш проблем
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
виж геометрията на окачването.......
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Абе може и от настилката да е. В нашия град има една улица с много гладък асфалт, лятно време в дъжда се пързаля страшно, снощи пробвах със зимните гуми- пирует и половина направих
беше само мокро. С предишното БМВ пак се пързалше, макар че имах шпер. Това май няма и пак същата работа. Важното е да се действа плавно с газта и волана.

- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
ре
И аз се пързалям, а съм с Good Year Ultra Grip 6.На един сезон са гумите.Но аз си го обяснявам с това че сега е влажно и лигаво.Т.е. мизериата по пътя се е накиснала от водата, когато ръми леко.Тогава е най-опасно.....
Но ми се струва че много рано ми се включва АBS-а.Като натисна по-рязко и колата се пързулва право напред и тогава започва да спира.
Но ми се струва че много рано ми се включва АBS-а.Като натисна по-рязко и колата се пързулва право напред и тогава започва да спира.
...............................
видех те за малко да разбуташ сергиятаpayo написа:Гумииии Козата си сака пръч![]()
и аз вчера се превърнах в пумпал на сточна гара на кръговото щото още съм с летните 17" и ме мързи да и сложа железните джанти с зимните гуми![]()

а относно гумите, Ултра Грип 7 на гудиар - това е истината

..............................................................
Внимателно избърсвам със спирт място на стената, където да се утепам с глава у бетона!
Внимателно избърсвам със спирт място на стената, където да се утепам с глава у бетона!
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
....
Пичове, сега се прибирам от Ст. град и навън вали яко сняг.Разлигавило е и се парзаля много.Аз не разбирам много, защото отскоро имам БМВ,но много рано ми се включва АБС-а.Направо в първите метри на спирането е като на лед.а гумите ми са Ultra Grip 6 на един сезон.Помагайте.Това нормално ли е?На накладките май им е наближила смяна и предните, и задните.Възможно ли е заради това датчиците да задеистват АБС-а по-рано?Дайте съвет,че ще отупам някой бордюр.....
...............................
Re: ....
vesko4114 написа:Пичове, сега се прибирам от Ст. град и навън вали яко сняг.Разлигавило е и се парзаля много.Аз не разбирам много, защото отскоро имам БМВ,но много рано ми се включва АБС-а.Направо в първите метри на спирането е като на лед.а гумите ми са Ultra Grip 6 на един сезон.Помагайте.Това нормално ли е?На накладките май им е наближила смяна и предните, и задните.Възможно ли е заради това датчиците да задеистват АБС-а по-рано?Дайте съвет,че ще отупам някой бордюр.....
когато си за смяна на накладки ще ти светне лампа за това на таблото (освен ако не са ти махнати или повредени датчиците), а ABS-а не се влияе от това колко са изтъркани накладките, той си има собствени датчици които мерят оборотите на колелата и при някаква промяна (от нормалното зададено му или блокиране на едно или повече колела се включва. И не се плаши когато се включва ABS-a, а когато не се включва
- Leon
- старши ентусиаст
-
Вижте сега, не карам тая кола от вчера, имам 3 години с нея на всякакви настилки, пътища, гуми и т.н. Друга кола със задно съм карал преди това 2 гонини, поразбирам ги малко нещата. Има някакъв необичаен проблем, за който се консултирам тук. Няма нужда да ми обяснявате,че ми трябват зимни гуми или,че асфалта е лигав... Колата ми на всякаква настилка (на мокра е много силно изразено) се държи все едно едната гума е на трамвайна линия, а другата на асфалт, освен това от малко подаване на газ при движение направо на 3-та предавка тръгва да се носи... Имам подозрение,че е от ръчната (щото в ниските стана по-тромава), но ми се върти в главата полоска, каре на кардан, диференциал, разни такива неща... Затова питам за мнение хора, които може да имат представа какво от тези неща може да е. Извинете за многословието и острия тон, ама нямам нужда от празни приказки 

34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3