Виско перка/съединител
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
DA WOLF написа:0886444448 -звънни му да се разберете кога да ти я сложи
той е с такава също -от ланча тема тди мноо яко охлажда...
ако пук си имаш твоя още по добре за теб, само трябва да му дадеш планки за нея![]()
слагай електрическа и забрави за проблемитевсички е30 М3-ки са с ел.перки оригинално
Аз да питам дали и при мен ще върши работа или да си сменям виското
мотора ми е М21
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
DA WOLF написа:лудия ще ти я нареди за 5 мин.
трябва ти перка , датчик 88градуса и реле =80лв
аз сум с такава -зимата изобщо не се включва...
а на мен само за перката ми искахте 120лв.

оригинално виско във Варна струва 140лв.
в свищов един приятел го намери за 8* лв.
постоянно зацепения съединител не е оферта - става лесно - заварява се с ЦО2 и се върти с оборотите на мотора ма.... мое да фръкне нейде - иначе звука наподобява турбо

"резервен" вариант е вискосъединител за форд транзит дизел (два пъти по-ефтин е от оригиналния на БМВ)- почти същия е и пасва - разликата е че перката е малко по-близо до радиатора но няма проблеми - не опира никъде и работи перфектно, само дето май зацепва по рано от 88 градуса

- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
viper написа:Има още един вариант: Купуваш си нова водна помпа, ама за Е21 - тази с постоянно зацепената перка (60-70лв), вземаш перка от Е21 (по-малка от твоята) и забравяш завинаги за проблеми с охлаждането
A не може ли да си зацепи вискосъединителя и да му върти постоянно?
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
viper написа:Перката на е30 е голяма и краде доста кончета, а и ще се разбие бързо водната помпа....
с това за помпата не съм съгласен карал съм така много дълго време (аз 1 година де ама преди тва е карана така от бащата 6-7 години)
ако перката няма биене няма проблем за помпата моята се разби когато радиатора се беше откачил от едната страна перката го засмука като влязох в 6500 и няколко ребра отидоха и след тва си виках че мое и така да покарам 1-2 седмици ама се оказа че неможело:) хаха след това сложих ел перка но от предната страна на радятора - при м20 е малко тясно иначе
но аз лично си предпочитам оригиналния вариант определено
- simple_man
- 323i Killer
-
- Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
- Мечтае да кара: G81 M3
Незнам
И на мен ми се е пребал силикона и сега перката като я хвана се клати!Много ме претеснява да не разбие водната помпа!Мислех си ако я махна перката докато си намера ел. перка, дали може да прегрее колата през зимата!?Иначе и аз ще минавам на ел.перка 100%!

И на мен ми се е пребал силикона и сега перката като я хвана се клати!Много ме претеснява да не разбие водната помпа!Мислех си ако я махна перката докато си намера ел. перка, дали може да прегрее колата през зимата!?Иначе и аз ще минавам на ел.перка 100%!

- BMWIKTOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E53 3.0i,Mini cooper S JCW
- Мечтае да кара: E30 M5 :)
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Доста време карах без перка. Слагах я само при ходене из София. Сега съм с електро. Ако си дебнеш температурата, не се заседяваш в задръствания и не караш бавно - няма проблем. А, да, и задължително - читав термостат.simple_man написа:Незнам![]()
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

Ъхъ
simple_man написа:Незнам![]()
И на мен ми се е пребал силикона и сега перката като я хвана се клати!
На мен точно това ми е проблема, клати се много нездравословно. Ама се чудех как да го опиша, за тва написах "аксиално биене"

25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2