Тресене при ускорение?
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Тресене при ускорение?
Появи се много неприятно тресене, което се появява само при ускорение и то не винаги. Появява се само ако съм карал поне 5-10 минути, не и преди това. Тресе някъде по средата на колата и в задната част понеже го усещам само с гъза а волана не мърда. Преди седмица смених висящия лагер, понеже и той беше здал багажа, но тресенето си остана. Предполагам и новия лагер ще замине бързо, ако не оправя проблема овреме. Вчера проверих тампоните на двигателя и скоростната кутия. Бях 99% сигурен, че е от тях, но са здрави. Дайте идеи какво друго може да е?
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Re: Тресене при ускорение?
Колега, щом е от задната част на колата, провери и тампоните на задния мост. Виж и кардана, дифа, въпреки че не вярвам да е от тях
. Предполагам си проверил вече джантите за кривини и гумите за балони?!

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Is.
- ентусиаст
-
- Кара: Едно М60 и някви М-ки
- Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....
Некви интервенции по кардана ?

Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Alexch написа:Колега, щом е от задната част на колата, провери и тампоните на задния мост. Виж и кардана, дифа, въпреки че не вярвам да е от тях. Предполагам си проверил вече джантите за кривини и гумите за балони?!
Да, може да е от гумите - на задна лява гума има балонче. Тресеното го забелязах първоначално като ускорявам на излизане от десен завой

на мен ми звучи като кардан,провери как са гумените карета и може да ти балансират кардана.
- rashko_mladenov
- кандидат ентусиаст
-
Провери висящиа лагер на кърдана.
- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
AcOrP написа:на мен ми звучи като кардан,провери как са гумените карета и може да ти балансират кардана.

Сега уикенда ще сложа зимните джанти. Надявам се да престане да тресе и да се окаже че е от гумите, макар че силно ме съмнява.Тази година и смених толкоз неща на колицата, че вече не знам за какво да се хвана.
Според мен, най-вероятно е от карето на кардана, макар и да е чисто ново на около 4 месеца. Тампоните на скоростната и те са на толкова, сменях всичко накуп тогава. През седмицата нямам време да се връ под колата а и по майстори много много не ми се ходи, да си кажа под секрет.
Според мен, най-вероятно е от карето на кардана, макар и да е чисто ново на около 4 месеца. Тампоните на скоростната и те са на толкова, сменях всичко накуп тогава. През седмицата нямам време да се връ под колата а и по майстори много много не ми се ходи, да си кажа под секрет.
9 мнения
• Страница 1 от 1