Тресене при ускорение?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Тресене при ускорение?

Мнение от penio » 08 Ное 2010, 17:29

Появи се много неприятно тресене, което се появява само при ускорение и то не винаги. Появява се само ако съм карал поне 5-10 минути, не и преди това. Тресе някъде по средата на колата и в задната част понеже го усещам само с гъза а волана не мърда. Преди седмица смених висящия лагер, понеже и той беше здал багажа, но тресенето си остана. Предполагам и новия лагер ще замине бързо, ако не оправя проблема овреме. Вчера проверих тампоните на двигателя и скоростната кутия. Бях 99% сигурен, че е от тях, но са здрави. Дайте идеи какво друго може да е?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Re: Тресене при ускорение?

Мнение от Alexch » 08 Ное 2010, 19:12

Колега, щом е от задната част на колата, провери и тампоните на задния мост. Виж и кардана, дифа, въпреки че не вярвам да е от тях :dunno: . Предполагам си проверил вече джантите за кривини и гумите за балони?!
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Едно М60 и някви М-ки
Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....

Мнение от Is. » 08 Ное 2010, 19:36

Некви интервенции по кардана ?
:dunno:
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 09 Ное 2010, 0:04

Alexch написа:Колега, щом е от задната част на колата, провери и тампоните на задния мост. Виж и кардана, дифа, въпреки че не вярвам да е от тях :dunno: . Предполагам си проверил вече джантите за кривини и гумите за балони?!

Да, може да е от гумите - на задна лява гума има балонче. Тресеното го забелязах първоначално като ускорявам на излизане от десен завой :yes: .Тия дни ще кача зимните, може и да изчезне. Иначе, почти всичко по ходовата част, вкючително и тампоните на задния мост, е сменено тази година и се радвам на тиха и приятна возия.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 11 Ное 2010, 17:33

на мен ми звучи като кардан,провери как са гумените карета и може да ти балансират кардана.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rashko_mladenov » 11 Ное 2010, 19:06

Провери висящиа лагер на кърдана.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX

Мнение от ///MILEN » 11 Ное 2010, 21:22

Я си провери баланса на гумите :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 11 Ное 2010, 21:49

AcOrP написа:на мен ми звучи като кардан,провери как са гумените карета и може да ти балансират кардана.

:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 12 Ное 2010, 0:19

Сега уикенда ще сложа зимните джанти. Надявам се да престане да тресе и да се окаже че е от гумите, макар че силно ме съмнява.Тази година и смених толкоз неща на колицата, че вече не знам за какво да се хвана.
Според мен, най-вероятно е от карето на кардана, макар и да е чисто ново на около 4 месеца. Тампоните на скоростната и те са на толкова, сменях всичко накуп тогава. През седмицата нямам време да се връ под колата а и по майстори много много не ми се ходи, да си кажа под секрет.
Изображение

Назад към E34