Скоростна кутия ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: IS-ка

Скоростна кутия ?

Мнение от Мариян Георгиев » 09 Ное 2010, 18:08

Здравейте!

Нещо скоростната кутия ми прави чакмаци...По някой път не влиза хубаво на 2ра(рядко),но е много дразнещо.Друго,което забелязвам,е че има вибрации по скоростния лост(не знам дали е нормално,едва ли).По принцип трябва да сменя маслото на скоростната кутия.Ще бъда благодарен някой запознат да ми каже какви са тези симптоми :)

Благодаря предварително.
Изображение

Веднъж БМВ,завинаги БМВ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Re: Скоростна кутия ?

Мнение от Борис_Малинов » 09 Ное 2010, 18:36

...само с втората предавка ли влиза трудно?ако е само тя,то най вероятно е износен синхронизатора.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

Потребител
Аватар

Мнение от DENIS7455 » 09 Ное 2010, 18:40

Борис_Малинов написа:...само с втората предавка ли влиза трудно?ако е само тя,то най вероятно е износен синхронизатора.

+ 1 но си смени маслото първо щом е за смяна, иначе синхронизатора заминава май много често при е36 ...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо дизел
Мечтае да кара: би-турбо дизел

Мнение от SHTILL » 09 Ное 2010, 18:43

Мариян Георгиев написа:Здравейте!

Нещо скоростната кутия ми прави чакмаци...По някой път не влиза хубаво на 2ра(рядко),но е много дразнещо.Друго,което забелязвам,е че има вибрации по скоростния лост(не знам дали е нормално,едва ли).По принцип трябва да сменя маслото на скоростната кутия.Ще бъда благодарен някой запознат да ми каже какви са тези симптоми :)

Благодаря предварително.

Въпрос-отговор- "По принцип трябва да сменя маслото на скоростната кутия." . Според мен е това, но може и да е от редица други фактори :dunno: (като при мен - помпата, която е закачена за кутията... обезвъздуша я и 4-5 натискания на съединителя и скоростите бяха екстра. След това 3-та скорост и като върнеш 5-4 "хрупаше". Смених помпата и вече е добре) Но, колега, първо виж маслото (никога не доливай, :nono: а само сменявай маслата в скоростната и диференциала). Поздрави и пиши като оправиш проблема :driving:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: IS-ка

Мнение от Мариян Георгиев » 09 Ное 2010, 23:55

Ок,колеги.Благодаря много.Да попитам предварително,какви пари е синхронизатора ?
Изображение

Веднъж БМВ,завинаги БМВ!

Назад към E36