джанти от Е39 на Е34
Модератор: Технически модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
Re: джанти от Е39 на Е34
bu4komobil_kks написа:джантите паснаха перфектно без втулки даже

Последна промяна \MITETO\ DSB на 12 Ное 2010, 0:49, променена общо 1 път

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Аз карах без.... Звънях по телефона на новият собственик на джантите, момчето ми каза, че и той не бил слагал.... сега вече съм объркан. Защо няма да стане без втулки? Тоя, дето кара старите ми джанти също нямал?? И пак си ги кара- вика ми- "брато, не се състезавам, карам си нормално, па биене нема" та така.... Не ми е ясно кво става, естествено пожелавам на колегата, пуснал тази тема да няма никви ядове. 

С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Не пластмасовите втукли носят джантата. При всеки случай това са болтовете. Важен е подхода към завинтването на болтовете. Ако си без втулки и стягаш болтовете постепенно и срещуположно, джантите ще легнат точно и няма да има вибрации. Така карам е30-ката. Вижда се с око дори дали централния отвор на джантата е концентричен с главината. Тфа с пистолета да ти ги стягат означава, ще винаги ще бият ако нямаш втулки.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
KPETEH написа:Не пластмасовите втукли носят джантата. При всеки случай това са болтовете. Важен е подхода към завинтването на болтовете. Ако си без втулки и стягаш болтовете постепенно и срещуположно, джантите ще легнат точно и няма да има вибрации. Така карам е30-ката. Вижда се с око дори дали централния отвор на джантата е концентричен с главината. Тфа с пистолета да ти ги стягат означава, ще винаги ще бият ако нямаш втулки.
Добре де колега като натиснеш спирачките и джантите се разместат защото няма какво да ги фиксира какво правим?

- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
То ако положението е такова,че с натискане на спирачките джантите да се разместват...
Няма никакъв проблем без втулки.Болтовете си имат конус и при правилен ред на стягане джантата си се центрова и ляга точно.Сега че на някои хора не им се получава значи,че не са наясно с някои основни работи при монтаж на джанти и това е друга тема.

Няма никакъв проблем без втулки.Болтовете си имат конус и при правилен ред на стягане джантата си се центрова и ляга точно.Сега че на някои хора не им се получава значи,че не са наясно с някои основни работи при монтаж на джанти и това е друга тема.

8.32
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
И аз така си мислех,ама както и да ги стягах джантите винаги си имаше биене,в маргела ми направиха точни втулки за 40лв 4 броя и положението заспа,имате 600-700лв за джанти пък нямате 40лв за едни втулки 

/// 6>4

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
TheKiller написа:И аз така си мислех,ама както и да ги стягах джантите винаги си имаше биене,в маргела ми направиха точни втулки за 40лв 4 броя и положението заспа,имате 600-700лв за джанти пък нямате 40лв за едни втулки
Това е смехотворно.... направо земи си изтрий мнението. Те джанти за Е39 си има от хубави-по хубави и цената им е наполовина от посочената от теб. И ти за 40 лева знаеш ли колко втулки ще купиш?? Колега, с най-добри чувства към теб, искрен съм, ама ония са те взели за балък. Просто са ти гушнали паричките.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
Аз карам с джанти от Е39,тресе ужасно,трябва да сложа втулки.Днес бях в Маргел в дружба1 ама там ми казаха че немогат да м помогнат защото втулките са мн.тънки.Тя разликата м/у главините,на двата модела 1,5мм,което прави 0,75 стена Утре ще звънна в мотоексперт пък да видим ако ги намеря за 2лв бройката ще е супер.Ако някой се сеща някоя хитрина да допълни ще бъда благодарен.
А колкото до спора крайна сметка гумаджиите точно по този отвор балансират,което ще рече че няма как като ги стегнеш с болтовете да е балансирана гумата.

- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
fox1981 написа:Аз карам с джанти от Е39,тресе ужасно,трябва да сложа втулки.Днес бях в Маргел в дружба1 ама там ми казаха че немогат да м помогнат защото втулките са мн.тънки.Тя разликата м/у главините,на двата модела 1,5мм,което прави 0,75 стена Утре ще звънна в мотоексперт пък да видим ако ги намеря за 2лв бройката ще е супер.Ако някой се сеща някоя хитрина да допълни ще бъда благодарен.![]()
А колкото до спора крайна сметка гумаджиите точно по този отвор балансират,което ще рече че няма как като ги стегнеш с болтовете да е балансирана гумата.
Омотай с тиксо,за да влезе джантата пльтно.... Правил сьм го ,действа......
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
PIONEER написа:То ако положението е такова,че с натискане на спирачките джантите да се разместват...![]()
Колега никога по никой начин неможеш да фиксираш джантата само с болтовете

Ако ще и под конус да са при натискане на спирачки се разместват без втулки нестава.

Последна промяна \MITETO\ DSB на 12 Ное 2010, 0:50, променена общо 1 път

- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
Колеги.Мотоексперт не предлагат втулки изобщо,ей сега им звънях 

- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: М5 Е34 Touring
Отиди при един стругар където и да е по света и у нас,дай му някакви размери да ти направи 4 втулки и му дай някой лев.Ти ако си мислиш че гъзарията да слагаш джанти е за без пари ехееееее.Тез песни любовни дето ги дъвчат тука за джанти без втулки ги забрави хората по цял свят не са по-прости от вас че да си слагат втулки на колите!На кой била друсала на кой не,еми какво да му друса той като кара 5 километра градско на ден и ги кара с 50 как да друса кажи,или другата идея да слагаш тиксо,по-измекярска идея не сам чувал ще караш БМВ, джанти ще му слагаш и накрая фланци от тиксо голфаджиите да ти се смеят.Сваляй размер на джантата,сваляй размер на главината и при стругаря,няма нищо сложно само го дъвчете вече 10 дена.

- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
\MITETO\ DSB написа:PIONEER написа:То ако положението е такова,че с натискане на спирачките джантите да се разместват...![]()
Колега никога по никой начин неможеш да фиксираш джантата само с болтовете![]()
Ако ще и под конус да са при натискане на спирачки се разместват без фтулки нестава.
Ми на едната ми кола в момента има разстояние от порядъка на 2-3мм най-малко между централния отвор на джантата и капачката на главината.И няма тресене.Айде верно тия са сменяни,но и при оригиналните разстоянието е същото и пак няма никакво тресене и разместване.Абсолютно няма логика при натискане на спирачките да се размести джантата.Не съм физик и не мога да го обясня физично,но за да се върти джантата спрямо диска или барабана значи,че не са стегнати болтовете.Там не трябва да има никакво движение.Има ли такова извъртане,то е от нестягане.А такова нестягане води до късане на болтове или шпилки.Не ме питай откъде знам

8.32
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
Ми на едната ми кола в момента има разстояние от порядъка на 2-3мм най-малко между централния отвор на джантата и капачката на главината.И няма тресене.Айде верно тия са сменяни,но и при оригиналните разстоянието е същото и пак няма никакво тресене и разместване.Абсолютно няма логика при натискане на спирачките да се размести джантата.Не съм физик и не мога да го обясня физично,но за да се върти джантата спрямо диска или барабана значи,че не са стегнати болтовете.Там не трябва да има никакво движение.Има ли такова извъртане,то е от нестягане.А такова нестягане води до късане на болтове или шпилки.Не ме питай откъде знам
Колега тези джанти.

Ги стягах и с един метър тръба и докато не сложих втулки ми чупеше ръцете от вибрации.
Последна промяна \MITETO\ DSB на 12 Ное 2010, 0:51, променена общо 1 път

- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
fox1981 написа:Колеги.Мотоексперт не предлагат втулки изобщо,ей сега им звънях
Ходи в Мотоексперт в ОвчаКупел има 100% Гарантирам. Само незнам дали има точния размер но по принцип при тях съм сигурен че продават такива фтулки.
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3