Нямам поплавък за нивото на охладителната течност!!!!!!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ivpetgo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d
Нямам поплавък за нивото на охладителната течност!!!!!!!
Здравейте колеги! От лятото съм с 320д, 2000г. и съм нямал проблеми с нищо до сега. Преди 5-6дена ми пресветна лампата на антифриза и реших да долея малко. Знам,че като се развие капачката трябва да изкочи този поплавък и течността да е между двете топчета. Само че е няма тази пръчка или поплавък каквото и да е. Долях антифриз около 4 пръста под капачката. Правилно ли съм направил или е трябвало първо да се снабдя с този поплавък. А може ли тази пръчка да е заяла нещо и затова да не изкача, да е ръждясала. И последно, ако наистина нямам поплавък знае ли някой от къде да си купя в Пловдив и как точно се поставя! Благодаря на всички предварително!!!! 

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Re: Нямам поплавък за нивото на охладителната течност!!!!!!!
И до горе да сипеш то си намира място,пък и нали имаш маркуче за излишния антифриз,ще го изхвърля навън ако му е повече.Но пък като цяло нивото е към 4-5 пръста като гледам мойта пръчка.
- ivpetgo
- кандидат ентусиаст
-
От доливането до днес не ми е пресветвала лампата и днес пак светна. Интересното е, че светна след като минах 10-15км на загрял двигател
. А като гледам по земята и около двигателя няма течове или мокро. Интересна работа........

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Няма начин да ръждяса! Досега не съм чувал PVC да го хваща ръждивият
.

- S7
- старши ентусиаст
-
ivpetgo написа:От доливането до днес не ми е пресветвала лампата и днес пак светна. Интересното е, че светна след като минах 10-15км на загрял двигател. А като гледам по земята и около двигателя няма течове или мокро. Интересна работа........
Иначе нивото пада ли? Ако няма течове отдолу значи капе покрай двигателя някъде и се изпарява,така че няма да видиш мокро.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
И при мен е така, изчезва малко по малко и немога да го уловя от къде.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Тези дни реших подобен проблем, но на друга марка кола... Радиаторът беше с много ситна пукнатина на едно място - губеше си течност - без течове, пара или каквито и да е следи. Хвана се теча чак след като го вдигнаха под налягане, докато беше демонтиран. А защо беше демонтиран? Понеже имахме съмнение за една скоба, един "майстор" счупи цялата пластмасова част докато я сменяше - от там я взехме на старо и след сглабяне профилактично го надуха и хоп - истинския проблем...
Нов радиатор и заспа. Но като цяло си е мъка.... Добре, че баща ми имаше свободно време да се занимава с тая глупост
Нов радиатор и заспа. Но като цяло си е мъка.... Добре, че баща ми имаше свободно време да се занимава с тая глупост
- ivpetgo
- кандидат ентусиаст
-
Лоша работа, днес нови открития. Уж нямаше течове а вчера видях, че тези маркучи които излизат от радиатора отдолу са като мокро - мазни. Дали това е антифриз не съм сигурен, но не е и масло, най-вероятно антифриз, защото е изгубило много, не виждам нивото през капачката. Видях, че вътре в казанчето от където наливаме антифриза има нещо счупено вътре, дали може да е част от тази пръчка поплавък??? Понеже тези маркучи са доста мокри немога да разбера от къде точно е проблема, а може да капе от някъде върху ремъка и той да го разпръсква по маркучите.....идея нямам. Колеги давайте идеи какво да правя. Да ходя ли някъде на сервиз или първо да установя от къде идва проблема и как. Че по сервизите знаете първите им думи .......Охооооо тука работата не е добре и т.н.
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Колега, свали перката за охлаждането. Тя излиза заедно с цялата пластмаса и вакуумните клапи. Като я свалиш ще имаш голяма видимост към двигателя и радиатора и ще разбереш дали е от радиатора или е от някаде другаде.
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
При мен беше от уплътнението на термоста един о-ринг пръстен беше се стопил и от там сълзеше и се изпаряваше от двигателя.
- ivpetgo
- кандидат ентусиаст
-
Добре де ще сваля перката ама няма да мога да разбера нищо, защото съм избърсал вдичко, а трябва да е загряла колата. Ще трябва да долея пак 1л. антифриз и да повъртя малко и тогава да разглобявам. А ако пак всичко е опръскано
. Ще видя какво ще излезе и ще пиша пак...

- S7
- старши ентусиаст
-
Еми то без опити и разкачване няма да стане
Успех в намирането на проблема 

- ivpetgo
- кандидат ентусиаст
-
Абе хора вътре в разширителното казанче на антифриза имам нещо като кубче или паралелепипедче което е много леко. Какво е това и всички ли го имат или е нещо счупено и паднало вътре. Неможе да е сложено отгоре, защото неможе да мине през отвора на капачката. Това да не е нещото което е повдигало счупената ми пръчка поплавък. Че в опита си да го изкарам се откърти едно малко пластмасово парченце и падна в казанчето.
- S7
- старши ентусиаст
-
... паралелепипедче
какво е това чудо...това наистина е бившия ти поплавък сигурно го е потрошил някой и сега там си седи само паралелепипедчето
Не се опитвай да го вадиш остави го да си плава там гледай да си 3-4 пръста преди да запуши отвора това паралелепипедче 

- ivpetgo
- кандидат ентусиаст
-
Ок ясно няма да го пипам вече. А някой знае ли дали се сваля само разширителното казанче да го поизчистя малко, че ми се струва, че има малко за чистене....
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2