Споретен филтър Simota

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

старши ентусиаст
Аватар

Re: Споретен филтър Simota

Мнение от uCnaHeTcA » 05 Ное 2010, 1:13

Като сравнявате, сравнявайте и цени, че така малко безпредметно... То там отговора е лесен, ако не се сравняват и цени - най-скъпия интейк... 'Ма не е в тва въпроса... :yes: Следя темата, че само т'ва ми остана да доизкусуря и се спирам :D

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 05 Ное 2010, 16:40

Аз все си мисля, че маслото от спортния филтър скапва МАФ-а (нагаря по жичката и я прекъсва), другото което е, е че ми се струва, че след няколко хиляди км. филтъра се задръства много повече от хартиения и натоварва повече двигателя... а и не всеки може на строго определени интервали да го сваля и почиства.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 06 Ное 2010, 14:40

Отказахте ме колеги от Simota :confused:

Дори и в чуждите форуми не можах да намеря кой-знае-каква информация за тази марка и отзиви.
Ще се ориентирам към K&N панален филтър.

Но в e46фанатикс го споменават по-скоро като среден клас.
Доста изпозван е такъв кит - Gruppe M
Изображение

Даже казват , че има реплика на такъв CAI kit.
Някой дали има опит с такова чудо
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 07 Ное 2010, 19:22

Няма смисъл от панелен,няма да намериш никаква разлика във вървежа.Всъщност ще има доста малко,в следствие от олекотяването на джоба ти с около 120лв. :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 08 Ное 2010, 1:02

От панелни филтри в ориг. кутия файда йок
cai е решението, ако искаш ефект от интейк

има едно евтино и мързеливо решение - ако го прежалиш, режеш някъде кутията на филтъра и с една дебела тръба правиш въздуховод от бронята някъде - да води към филтъра.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 08 Ное 2010, 22:22

ръб написа:От панелни филтри в ориг. кутия файда йок
cai е решението, ако искаш ефект от интейк

има едно евтино и мързеливо решение - ако го прежалиш, режеш някъде кутията на филтъра и с една дебела тръба правиш въздуховод от бронята някъде - да води към филтъра.

Това което предлагаш няма ли да създаде известен проблем при дъждовно време и примерно през минаване през локви, каране зад коли... ? Цялата тая вода като се засмуче от мотора не мисля че може да бъде спряна само от филтъра, или се бъркам? За всекидневна кола според мен не е удачен този вариант...всеки знае какво става ако вода попадне над буталото...
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 08 Ное 2010, 23:32

Само да вметна,щото тук има хора,налели бая повече пари от мен.
К&N освен,че има силна реклама,едва ли може да ви предложи нещо
повече от другите марки.Да не кажа,че сериозните коли никога не са
с К&N.

Карам с конусен филтър от около 7 години(все на една и съща кола) и
засега дебитомера си е читав.В момента филтъра ми е Simota,с него съм
от около 3-4 години.Пера го 2-3 пъти годишно,което ще рече на около 4-5к. км.
Все още си е читав.Така че правете си сметката.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 09 Ное 2010, 12:08

По прицип мизерията която се наслоява върху масления филм се явява нещо като допълнителна филтрация, поне така пишат хората. За това не добре да се чисти много често филтъра, а на поне 30-40к км. На моята кола и сложих k&n и разлика има, но си облепих цялата филтърна кутия с едно покритие Dynamat заедно с въздуховода. По този начин входящия въздух е винаги студен и не се влияе от това колко е загрял двигателя. Сега ще си монтирам две планки над бъбреците, които заграбват студен въздух и го набиват по бързо до филтъра.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 320ci
Мечтае да кара: Е36 с F10 с turbo

Мнение от Бумърчето » 09 Ное 2010, 21:14

DanielzZz написа:Няма смисъл от панелен,няма да намериш никаква разлика във вървежа.Всъщност ще има доста малко,в следствие от олекотяването на джоба ти с около 120лв. :kuku:

Не съм съгласен братче щото ако караш в голям град до 3 месеца ще си намериш филтъра мазен и черен пък остави яката запрашеност ама кво да я оставяш като след автомивка BMW-то лъснато до неузнаваемост на сутринта след роса е петниста хиена и вече съм запалил две цигари наведнъж от ярост за капиталовложението-втора автомивка съжалиха ме взеха ми наполовина.
Излиянията за автомивката бяха в резона КАКВО ДИША двигателя и с какъв предпазител а пък за нашия ноз-добре че имаме лигавици И те се задръстват за да ги издухаме то има и такива системи работя с тях ама са твърде сложни и обемисти за внедряване в автомобил.
Никой не показа колко се цапа хартиения филтър например на МАN щото ползвам такъв в момента.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 320ci
Мечтае да кара: Е36 с F10 с turbo

Мнение от Бумърчето » 09 Ное 2010, 21:18

kriso85 написа:Отказахте ме колеги от Simota :confused:

Дори и в чуждите форуми не можах да намеря кой-знае-каква информация за тази марка и отзиви.
Ще се ориентирам към K&N панален филтър.

Но в e46фанатикс го споменават по-скоро като среден клас.
Доста изпозван е такъв кит - Gruppe M
Изображение

Даже казват , че има реплика на такъв CAI kit.
Някой дали има опит с такова чудо

Дай повече иформация като го гледам трябва да си махна фара като дракстер май...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 09 Ное 2010, 22:44

Бумърчето написа:
DanielzZz написа:Няма смисъл от панелен,няма да намериш никаква разлика във вървежа.Всъщност ще има доста малко,в следствие от олекотяването на джоба ти с около 120лв. :kuku:

Не съм съгласен братче щото ако караш в голям град до 3 месеца ще си намериш филтъра мазен и черен пък остави яката запрашеност ама кво да я оставяш като след автомивка BMW-то лъснато до неузнаваемост на сутринта след роса е петниста хиена и вече съм запалил две цигари наведнъж от ярост за капиталовложението-втора автомивка съжалиха ме взеха ми наполовина.
Излиянията за автомивката бяха в резона КАКВО ДИША двигателя и с какъв предпазител а пък за нашия ноз-добре че имаме лигавици И те се задръстват за да ги издухаме то има и такива системи работя с тях ама са твърде сложни и обемисти за внедряване в автомобил.
Никой не показа колко се цапа хартиения филтър например на МАN щото ползвам такъв в момента.

:shock: :wtf:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 09 Ное 2010, 23:20

Бумърчето написа:

Говорим за разлика във производителността.Аз не съм видял кола,която да стане по-бърза от слагането на панелен спортен филтър.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 10 Ное 2010, 9:11

Няма и да видиш...

За да се усети ефекта колата трябва да е бая назобена... а и много хора като чуят променения звук на колата и си мислят, че са й порастнали още поне 2 цилиндъра.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 10 Ное 2010, 11:25

Добре де а зимата как ще с конусен филтър? В смисъл такъв, че лятото се нуждае от студин въздух а зимата от по топъл. :dunno: Няма ли да гори повече с този вид филтър

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.ph ... 5&start=15

ето тук Ицо от хеед-ауто са направили един тест на диното ;) можете да го прегледате мисля че ще ви е интересно ;)
Последна промяна Next на 10 Ное 2010, 17:57, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 10 Ное 2010, 15:36

Next написа:Добре де а зимата как ще с конусен филтър? В смисъл такъв, че лятото се нуждае от студин въздух а зимата от по топъл. :dunno: Няма ли да гори повече с този вид филтър

http://vwclub-bg.org/forum/viewtopic.ph ... 5&start=15

ето тук Ицо от хеед-ауто са направили един тест на диното ;) можете да го прегледате мисля че ще ви е интересно ;)

Колега би ли копирал информацията в твое мнение, понеже линка не се отваря :yes:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

ПредишнаСледваща

Назад към Tuning