Получаване на конденз - проблеми с парното ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Получаване на конденз - проблеми с парното ?

Мнение от adovet » 28 Окт 2010, 15:43

Най вероятно имаш теч на вода вътре в купето за да се получава такъв конденз.Вариантите са два:от радиатора на парното или пък от някъде просто да влиза вода в купето като минаваш през локви.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 28 Окт 2010, 23:17

Ако клапите на парното не се затварят, наистина влиза повече влага - особено в това време ...
Както и да е , имах подобен проблем с влага в купето с една предишна кола - там поне знаех причината (Аз, подгизнали стелки, и милата ни София по време на порой :mhihi: ). Решението беше в леко открехнати прозорци, слънце и един Cerasit Stop Влага - в резервоарчето, спомням си , се беше събрала бая вода ... Та в това време един такъв влагоабсорбатор решава проблемите, ако разбира се няма сериозен теч някъде ..
http://www.ceresit.bg/component/virtuem ... 0-500-g/88 За това иде реч - струваше към 17лв. и нещо

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 28 Окт 2010, 23:24

Аз също го чувам "жуженето",като изгася колата,но нямам проблем с кондент,така че не мисле,че това е проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xD M

Мнение от Soultaker » 01 Ное 2010, 20:09

Проблема не беше от парното. Понеже ми сваляха вратите да ги изчукват, не са успели да залепят някакви шумо-изолиращи кори на вратите, които се намират под уплатненията и в купето влизаше вода/влага като вали, предизвиквайки конденза. Няма как да не се образува при мокър под и стелки.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Мнение от nelim » 01 Ное 2010, 22:16

Важното е че си намерил проблема и си го отстранил. Честито :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 02 Ное 2010, 12:58

Soultaker написа:Проблема не беше от парното. Понеже ми сваляха вратите да ги изчукват, не са успели да залепят някакви шумо-изолиращи кори на вратите, които се намират под уплатненията и в купето влизаше вода/влага като вали, предизвиквайки конденза. Няма как да не се образува при мокър под и стелки.

изобщо нямаше са се сетя че от това ще има проблеми. как точно разбра че вратите са ти проблем?
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 02 Ное 2010, 13:04

Има вече 3 теми с такъв проблем и такова решение - потърсете с търсачката и ще видите, че е доста често срещан проблем :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Мнение от gocho_ » 02 Ное 2010, 17:40

Dimitroff написа:Има вече 3 теми с такъв проблем и такова решение - потърсете с търсачката и ще видите, че е доста често срещан проблем :D

мхм , тва с водата в купето е от "Детските болести на е46" има много писано ...
в нета даже има и клипчетак "как да си го оправиш" :wave:
:duel:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xD M

Мнение от Soultaker » 02 Ное 2010, 23:27

taba4ko написа:
Soultaker написа:Проблема не беше от парното. Понеже ми сваляха вратите да ги изчукват, не са успели да залепят някакви шумо-изолиращи кори на вратите, които се намират под уплатненията и в купето влизаше вода/влага като вали, предизвиквайки конденза. Няма как да не се образува при мокър под и стелки.

изобщо нямаше са се сетя че от това ще има проблеми. как точно разбра че вратите са ти проблем?

Тези врати на Е46, не знам дали са така на всички, но моите са доста вдървени... затварят се малко трудно, искат повече сила да се треснат леко...което е доста неприятно да го правиш, все едно колата е някаква Лада. Колегата над мен е прав - вратите са проблемни на Е46, не зависимо че има двойно уплътнение вратата - изглежда че с течение на времето се скапват и е необходимо да се проверят за възможно смяна или да се залепят.

Предишна

Назад към E46