Получаване на конденз - проблеми с парното ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Получаване на конденз - проблеми с парното ?
Най вероятно имаш теч на вода вътре в купето за да се получава такъв конденз.Вариантите са два:от радиатора на парното или пък от някъде просто да влиза вода в купето като минаваш през локви.
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Ако клапите на парното не се затварят, наистина влиза повече влага - особено в това време ...
Както и да е , имах подобен проблем с влага в купето с една предишна кола - там поне знаех причината (Аз, подгизнали стелки, и милата ни София по време на порой
). Решението беше в леко открехнати прозорци, слънце и един Cerasit Stop Влага - в резервоарчето, спомням си , се беше събрала бая вода ... Та в това време един такъв влагоабсорбатор решава проблемите, ако разбира се няма сериозен теч някъде ..
http://www.ceresit.bg/component/virtuem ... 0-500-g/88 За това иде реч - струваше към 17лв. и нещо
Както и да е , имах подобен проблем с влага в купето с една предишна кола - там поне знаех причината (Аз, подгизнали стелки, и милата ни София по време на порой

http://www.ceresit.bg/component/virtuem ... 0-500-g/88 За това иде реч - струваше към 17лв. и нещо
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Аз също го чувам "жуженето",като изгася колата,но нямам проблем с кондент,така че не мисле,че това е проблема.
- Soultaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xD M
Проблема не беше от парното. Понеже ми сваляха вратите да ги изчукват, не са успели да залепят някакви шумо-изолиращи кори на вратите, които се намират под уплатненията и в купето влизаше вода/влага като вали, предизвиквайки конденза. Няма как да не се образува при мокър под и стелки.
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Важното е че си намерил проблема и си го отстранил. Честито 

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
Soultaker написа:Проблема не беше от парното. Понеже ми сваляха вратите да ги изчукват, не са успели да залепят някакви шумо-изолиращи кори на вратите, които се намират под уплатненията и в купето влизаше вода/влага като вали, предизвиквайки конденза. Няма как да не се образува при мокър под и стелки.
изобщо нямаше са се сетя че от това ще има проблеми. как точно разбра че вратите са ти проблем?

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Има вече 3 теми с такъв проблем и такова решение - потърсете с търсачката и ще видите, че е доста често срещан проблем 

- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Dimitroff написа:Има вече 3 теми с такъв проблем и такова решение - потърсете с търсачката и ще видите, че е доста често срещан проблем
мхм , тва с водата в купето е от "Детските болести на е46" има много писано ...
в нета даже има и клипчетак "как да си го оправиш"

- Soultaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xD M
taba4ko написа:Soultaker написа:Проблема не беше от парното. Понеже ми сваляха вратите да ги изчукват, не са успели да залепят някакви шумо-изолиращи кори на вратите, които се намират под уплатненията и в купето влизаше вода/влага като вали, предизвиквайки конденза. Няма как да не се образува при мокър под и стелки.
изобщо нямаше са се сетя че от това ще има проблеми. как точно разбра че вратите са ти проблем?
Тези врати на Е46, не знам дали са така на всички, но моите са доста вдървени... затварят се малко трудно, искат повече сила да се треснат леко...което е доста неприятно да го правиш, все едно колата е някаква Лада. Колегата над мен е прав - вратите са проблемни на Е46, не зависимо че има двойно уплътнение вратата - изглежда че с течение на времето се скапват и е необходимо да се проверят за възможно смяна или да се залепят.
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2