Как да сложим парктроник на E36: Обяснение със снимки

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 325xi-2001г.

парктроник

Мнение от emobmw » 08 Юни 2009, 22:28

Този комплект който аз бях закупил имаше и отделен зумер така че мисля че и без допълнителното огледало ще работи само със звук.Но все пак в комплекта огледалото е изпипано доста добре а и графиката в него е на ниво.Но това си е лично мое мнение.Ето линк от където аз си закупих въпросният парктроник - http://topspeed.bg/index.php

Аватар
Кара: E30 & E36

Re: Как да сложим парктроник на E36: Обяснение със снимки

Мнение от diimboo » 11 Мар 2010, 2:59

Kaloyan78 написа:

Перфектно браво колега

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 11 Мар 2010, 10:01

сори за рекламата
някой ако иска оригинален парктроник от е36 със зумера и лайстните с датчиците на 150лв , да пише едно л.с.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 23 Окт 2010, 10:25

Някой може ли да покаже точното място за монтаж на модула и зумера на оригиналния парктроник

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 30 Окт 2010, 0:27

И аз съм привърженик на зумер,тъй като като гледам в страничните огледала ако не се ориентирам от сигнала му,няма как да бъда адекватен,особенно като нещата опират до 10 и по-малко сантиметра.Моя не е повече от 50-60 лв,не е монтиран в краищата на бронята и си хваща всичко и отстрани.хваща си и колчета и треви дори.Адекватно сменя честотата на пиукане на зумера и т.н.

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 30 Окт 2010, 10:57

Преди три-четири дена монтирах оригиналния парктроник и съм доволен-натоварих колата с още 1-2 кг. Според мен е по-добре само с гонг/зумер/, но всеки си знае за него, а относно мястото за монтаж на датчиците, като се махнат лайстните ясно се вижда къде е оригиналното място за поставянето им

Потребител
Аватар

Мнение от hristiqn » 31 Окт 2010, 20:40

колега извинявай за глупавия въпрос,но ще ми обясниш ли малко по подробно как се сваля задната броня :oops:

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 01 Ное 2010, 13:21

Има два варианта-единия е чрез сваляне на буферите, другия е сваляне на цялата броня заедно с буферите, аз свалих мойта с буферите-как става: разчистваш багажника, махаш или повдигаш кечето, сваляш кората над акумулатора, развиваш отляво двете гайки на декоративната пластмасова кора и я махаш и виждаш бронята захваната на купето с 4 гайки 13-ки мисля бяха, развиваш ги и отиваш на подкалниците-при мен са захванати към бронята с 2 гайки 10-ки и две щипки, след като ги махнеш, дръпни леко бронята да излезе от подкалника и дърпаш смело бронята назад и си готов, после по обратния ред и гледаш да вкараш бронята в страничните водачи

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36
Мечтае да кара: BMW E65
Детайли за колата: www.izgodnite.com
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com

Мнение от Kaloyan78 » 24 Ное 2010, 7:45

hristiqn написа:колега извинявай за глупавия въпрос,но ще ми обясниш ли малко по подробно как се сваля задната броня :oops:

Забравил съм вече, беше отдавна, но колегата baitun го обясни много добре и мисля, че точно така беше :D . Успех :) !

Очаквайте - инсталиране на Angel Eyes. Днес ще ми ги докарат и ще видя какво ще направя, дано само не се изложа :D !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 18 Дек 2010, 20:26

baitun написа:Някой може ли да покаже точното място за монтаж на модула и зумера на оригиналния парктроник

Точното място за монтажа на модула на парктроника се намира в левия заден калник (страната на шофьора), под кората/мокета. В зависимост от това какво е купето - 5, 4, 3, 2 врати или кабрио, има различна по форма планка, която стои на гърба на самия модул. Планката е с 2/3 болта и се захваща за специална гредичка, която се вижда като се свали лявата кора/мокета на багажника.
Сега някой да каже къде точно се монтира зумера (гонга). Единия вариант е под задното стъкло, на металната рама в средата (където се закачат тонколоните, близо до третия стоп), а за втория - още нямам пълно инфо. Той се прилага на по-късните модели и доколкото имам инфо се намира някъде под волана, под или на самата кора, която скрива кабелите и педалите. Някой който има оригинален парктроник и е свалял да подскаже, че и на мен ми трябва :)
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 18 Дек 2010, 20:42

не е нужно да имаш парктроник, за да имаш гонг.. на кората под волана е, като я свалиш или се наведеш, ще видиш къде точно

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 23 Дек 2010, 22:55

JOGI написа:не е нужно да имаш парктроник, за да имаш гонг.. на кората под волана е, като я свалиш или се наведеш, ще видиш къде точно

Да, знам го това място, но там при мен е само заготовката (очертаното за изрязване върху кората), понеже оригинално не е излязла от завода с парктроник. А иначе там ли стои гонга на парктрониците ?
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

Потребител
Аватар
Кара: F11 530xd Touring
Мечтае да кара: BMW M3/M5
Детайли за колата: Малкият мук с голяма душа! :)

E36 318d Touring
E46 320d Touring
F11 530xd Touring

Мнение от svetkos_ » 18 Юни 2011, 14:31

Здравейте, колеги!

След кратко търсене, открих темата, макар да е вече старичка. Важно е да съм на точното място. Всичко е окей, освен захранването. При мен крушката не е на отделен цокъл. Т.е. всички са на една платка и захранването идва директно към всички. Само с една букса е платката. Пробвах да закача + и - като ги захвана по подобен начин, както автора на темата, но не се получи. Вярно, не бях сложил още 4-те сензора, но все пак дисплейът трябваше да светне дори и без тях. На пробно у дома се получи. Сега дори звук няма, а какво остава за дисплея. Захранване до там стига, тъй като крушката свети на задна скорост.

Някой да има някаква идея как бих могъл да захраня? (Обещавам най-късно утре снимка на буксата).

ПП Все пак ще пробвам и със закачени датчици, но едва ли...

Потребител
Аватар
Кара: F11 530xd Touring
Мечтае да кара: BMW M3/M5
Детайли за колата: Малкият мук с голяма душа! :)

E36 318d Touring
E46 320d Touring
F11 530xd Touring

Мнение от svetkos_ » 02 Юли 2011, 15:32

Снимка така и не пуснах. Все пак го измислих и досега нямам проблеми - просто увих едната жичка около крушката, а другата я фиксирах между пъпката й и пластинката отдолу. Иначе моите дупки ги направих на заводските места. Как се откриват те на бронята? Просто се свалят лайсните и се вижда къде са местата за датчиците. Не е нужно да се сваля и бронята, ако нямате винтоверт или бормашина на батерия. Само лайсните се свалят, като преди това ориентировъчно са маркирани за направата на дупки на заводски места. Може и с ръце, ама после излизат мазоли - много е въртенето :mhihi: . Ако не искате на това разположение, вече се оправяте. :)

Потребител
Аватар
Кара: BMW e36 318is coupe

Re:

Мнение от amadeusbg » 28 Сеп 2011, 18:30

m@rtin написа:А ето аз как съм си монтирал дисплея

Изображение

Здравей, колега,
видях ти парктроника и се чудех дали си доволен от него, понеже видях подобен в dealextreme.com и се замислям дали да си взема.

http://www.dealextreme.com/p/car-parkin ... -12v-58794

Поздрави

ПредишнаСледваща

Назад към E36