За или против слагането на универсална сонда?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
За или против слагането на универсална сонда?
Колеги понеже 46-цата като кола е "много здрава" ще сменям поредното повредено нещо
Искам да събера мнения относно NGK универсална ламбда сонда версус BOSCH уж оригиналната за тази кола.Японската е на цена около 100 лева а оригинала е на около 250.Плюсове и минуси моля 

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Re: За или против слагането на универсална сонда?
Rundev написа:Колеги понеже 46-цата като кола е "много здрава" ще сменям поредното повредено нещоИскам да събера мнения относно NGK универсална ламбда сонда версус BOSCH уж оригиналната за тази кола.Японската е на цена около 100 лева а оригинала е на около 250.Плюсове и минуси моля
Виж колега без да се обиждаш.Ти що не се отървеш от тая морга?Гледам имаш постоянно оплаквания от колата си хвърляш куп пари за нея и за какво?Продай я и със парите си купи нещо свястно.Пробутай я на някой сливенски тарикат после той да си чука главата!

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Досега нищо добро не съм чул за универсалните ламбди.
Последна промяна dan-dam на 10 Мар 2011, 17:25, променена общо 1 път
shark1986 написа:Виж колега без да се обиждаш.Ти що не се отървеш от тая морга?Гледам имаш постоянно оплаквания от колата си хвърляш куп пари за нея и за какво?Продай я и със парите си купи нещо свястно.Пробутай я на някой сливенски тарикат после той да си чука главата!![]()
евала за мнението ти...ще ми е интересно ако на теб ти пробутат някоя такава кола...а относно Бош лично аз нещо не съм доволен много много,а и цените са завишени.има едно магазинче за части до жп гарата,провери и там.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Сладур1 написа:shark1986 написа:Виж колега без да се обиждаш.Ти що не се отървеш от тая морга?Гледам имаш постоянно оплаквания от колата си хвърляш куп пари за нея и за какво?Продай я и със парите си купи нещо свястно.Пробутай я на някой сливенски тарикат после той да си чука главата!![]()
евала за мнението ти...ще ми е интересно ако на теб ти пробутат някоя такава кола...а относно Бош лично аз нещо не съм доволен много много,а и цените са завишени.има едно магазинче за части до жп гарата,провери и там.
Не се заяждайте колеги просто моята морга е като неговата морга но той е заслепен от марката,а аз разбрах че по тази кола се дават много пари независимо от годината и как караш,както и да е

Колега как разбра че имаш проблеми със сондата?
Явно на диагностика си ходил но интересно ми е какви са симптомите заради които си отишъл на диагностика
Явно на диагностика си ходил но интересно ми е какви са симптомите заради които си отишъл на диагностика
- Rundev
- младши ентусиаст
-
tisho_ написа:Колега как разбра че имаш проблеми със сондата?
Първо голям разход(от доста време) и след сменени всички възможни евентуални причинители на големия разход нямаше какво просто да е друго

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Сладур1 написа:shark1986 написа:Виж колега без да се обиждаш.Ти що не се отървеш от тая морга?Гледам имаш постоянно оплаквания от колата си хвърляш куп пари за нея и за какво?Продай я и със парите си купи нещо свястно.Пробутай я на някой сливенски тарикат после той да си чука главата!![]()
Да така е на мен ако ми пробутат такава кола няма да ми е приятно но от друга страна на него как са я пробутали....в днешно време е така кой когото прецака!Така колега като не ти се дават 250лв. и пак ще си псуваш колата.Аз от моята"морга"нямам чак такива оплаквания,да чукна на дърво(НЯМА БЕЗПРОБЛЕМНА КОЛА!!!)Аз просто се чудя защо колегата не иска да си продава колата и да си купи кола която няма да го ощетява и да създава толкова главоболия!Пък ако иска да е примерен да я стегне и така да я продаде.А после колегата да сподели коя е тая кола която си е купил толкова здрава че и нас да ни откаже от тия пусти БМВ-та!!!

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Аз си взех скоро на BERU за моята кола и нямам оплакване. Мисля, че беше 160 лв от laviatan
Kak така е забила втората сонда - ми тя точно втората сонда трябва да седи забила, ако имаш предвид тази след катализатора!!! Тази преди катализатора е динамична и постоянно мени параметрите, подсказвайки на двигателя как да впръсква гориво и как да работи, а втората е контролна, за да се засича как работи катализатора и изпускат ли се прекалено много вредни емисии в атмосферата. Реално на разхода играе важна роля първата, а не втората и ако си мислиш, че преебана сонда вдига много разхода дълбоко се лъжеш! Дори и предната да се преебе, ще усетиш във невървене, а оттам разхода. Ти, ако караш колата само на къси разстояния и особено сега в студа, дето е повече време на автомат смукач, не знам... Тва компетентно мнение някой гаражен сливенски майстор ли го даде? Всъщност обясно по-подробно, даже ако може с цифри какви параметри ти дават предни, задни сонди - всичко! Както и катализатора седи ли си, махан ли е? Кой точно ти е двигателя?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
slitter написа:Kak така е забила втората сонда - ми тя точно втората сонда трябва да седи забила, ако имаш предвид тази след катализатора!!! Тази преди катализатора е динамична и постоянно мени параметрите, подсказвайки на двигателя как да впръсква гориво и как да работи, а втората е контролна, за да се засича как работи катализатора и изпускат ли се прекалено много вредни емисии в атмосферата. Реално на разхода играе важна роля първата, а не втората и ако си мислиш, че преебана сонда вдига много разхода дълбоко се лъжеш! Дори и предната да се преебе, ще усетиш във невървене, а оттам разхода. Ти, ако караш колата само на къси разстояния и особено сега в студа, дето е повече време на автомат смукач, не знам... Тва компетентно мнение някой гаражен сливенски майстор ли го даде? Всъщност обясно по-подробно, даже ако може с цифри какви параметри ти дават предни, задни сонди - всичко! Както и катализатора седи ли си, махан ли е? Кой точно ти е двигателя?
Точно така е - втората сонда е само контролна. Първата е важна за вървежа и разхода.
Към автора - ти сигурен ли си, че точно втората сонда ти прави мизериите?
Si non confectus, non reficiat.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Zagy ........м да.Ходих при човек който тунингова(чипосва) рали колите от тазгодишните ралита(и неговата кола стана първа) та,човека чете чете каза втора сонда.
Колегата му пък е заклет маняк и той на марката.Чуват ги нещата сигурен съм.Относно застудяването,НЕ е от това високия разход понеже от година и половина карам със развалена сонда.Катализатор не съм махал.Всичко си е заводското.Шарки и на тебе ли трябва да обяснявам...... взех си колата лично от Англия от пенсионер близо до Леедс в едно селце,идеални пътища.Колата има пълна сервизна история(амен амен и атомивките са описани вътре),няма изгнило всички екстри работят.........и така нататък.Смених много работи все скъпи и колата все още не е в ред от нашите пътища,бензини и така нататък.Според теб ако си продам (неслучването на кола) и си взема същата нима няма да смена нищо (или по точно носачи,тампони,дебитомери,разни датчици заради светнали лампи таралежи и така нататък) като виждам че не всеки трети ами всеки втори сменя яко всичко това стане ли собственик на е46 защото тя просто си ги иска колата а са маса пари и като дръпнеш чертата сме големи газари на външен вид.Това е несмятам да се дразня или каквото и да било но да ме убеждаваш да си продам вече направената кола за да почна както се казва едно предаване "старт от скрапа" жестоко се лъжеш" 
Та...... обяснете колеги малко повече за втората сонда
П.С. М43Б19
а и забравих да кажа понеже вече е зима а сега се видях с малко повече парички и искам да си купя нови зимни гуми,маслото смених,филтри и затова не ми се дават сега за BOSCH сонда затова питам "за или против универсала"

Та...... обяснете колеги малко повече за втората сонда

П.С. М43Б19
а и забравих да кажа понеже вече е зима а сега се видях с малко повече парички и искам да си купя нови зимни гуми,маслото смених,филтри и затова не ми се дават сега за BOSCH сонда затова питам "за или против универсала"

- Zagy
- нафтения
-
Втората сонда наистина следи катализатора и ефективността му. Можеш да пробваш временно да я шунтираш с някакво съпротивление - да дава единица или нещо близко като стойност - да видиш как ще се държи колата.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:Втората сонда наистина следи катализатора и ефективността му. Можеш да пробваш временно да я шунтираш с някакво съпротивление - да дава единица или нещо близко като стойност - да видиш как ще се държи колата.
А възможност катализатора да е тотално задръстен ??????

- Zagy
- нафтения
-
Много е вероятно за съжаление...
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2