Бавно загряване на М52Б20

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: Бавно загряване на М52Б20

Мнение от ildivvy » 29 Окт 2010, 21:08

Според мен,няма да е грешно или скъпо да се смени термостата,дори да се окаже,че не е от него (което ме съмнява).
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Мнение от luizov » 29 Окт 2010, 22:38

el_nino написа:
taba4ko написа:термостата си е постоянно отворен и двигателя за това не може да загрее. смени го и ще се родиш и с парно и с добре работещ двигател.

Парно имам от момента в които стрелката мине средата на синьото поле и то доста силно парно ! Долния маркуч на радиатора си седи студен доста дълго време което говори че термостата не е блокирал отворен ! Ако термостата ми беше отворен и с това постоянно въртящо виско предполагам колата ми и след 50км пробег нямаше да загрее ?
Малко ми бяга логиката на цялата работа ?

Има случаи в които термостата просто не затваря добре и пуска по малко в големия кръг, предполагам че при теб е така (и при мен :mhihi: )
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Savy » 29 Окт 2010, 23:25

Интересно....а при мен, загрява нормално..паля и след 5 км горе-долу стрелката е на средата...но проблема е там че понякога от самосебе си спада до синята зона или ако я загася, после като запаля и си седи пак на синиото и не мърда..!?!? :conf:

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 29 Окт 2010, 23:34

el_nino написа:
taba4ko написа:

Парно имам от момента в които стрелката мине средата на синьото поле и то доста силно парно ! Долния маркуч на радиатора си седи студен доста дълго време което говори че термостата не е блокирал отворен ! Ако термостата ми беше отворен и с това постоянно въртящо виско предполагам колата ми и след 50км пробег нямаше да загрее ?
Малко ми бяга логиката на цялата работа ?

Savy написа:Интересно....а при мен, загрява нормално..паля и след 5 км горе-долу стрелката е на средата...но проблема е там че понякога от самосебе си спада до синята зона или ако я загася, после като запаля и си седи пак на синиото и не мърда..!?!? :conf:

това предполага че имате образувана въздушна възглавница в системата и че от някъде влиза въздух. първо добре обезвъздушете и после проверете термостата
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 29 Окт 2010, 23:38

:OT: Някоя руса да не ти духа отдолу на ДВГ , че те нали ги знаеш русите понякога бъркат де да духат. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :OT: Ама брат ти и ти като мен питаш питаш и пак питаш па после вземеш че направиш нещо . Не търси винаги логика , ако обхващаш целия проблем в детайли като ренген сигурно отдавна да си го решил а не да питаш що така че няма логика . Приятелски ти казвам пък и цял свят го знае " не питай старило , питай патило " , довери се на колегите от Е34, Е39 и Е36 и моля те смени си термостата :bowdown: , пък гаранции ако търсиш няма кой да ти даде ама и бая народ изчете темите та мисля процента за термостат е достатъчно голям да дадеш едни 70-80лв със работата мисля ( горе долу ). Успех и после шведска маса за колегите , няма как :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Ное 2010, 11:36

Аз смених термостата онзи ден (беше си оригиналния БМВ), промих цялата система с вода, изчистих добре радиатора и ... колата загрява още по-бавно :mhihi: Сега ме е яд, че не извадих водната помпа поне да я огледам :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: комерсиални БМВ-та...

Мнение от lakmus » 01 Ное 2010, 13:20

bum_bum написа:Аз смених термостата онзи ден (беше си оригиналния БМВ), промих цялата система с вода, изчистих добре радиатора и ... колата загрява още по-бавно :mhihi: Сега ме е яд, че не извадих водната помпа поне да я огледам :dunno:

При мен стана същата работа, нов термостат, нова водна помпа, старо виско + промивка на радиатора и въобще цялата система и схемата е същата = започна да загрява още по-бавно... и дори понякога стрелката отива към 12 и 1 и застава там за известно време... Термостата ми е на 88* . Имам чувството, че някой от компонентите (Водна помпа или термостат ) просто не са качествени и затова се получава така, но може и да греша.
П.П. Двигателя е М50Б25

Потребител
Аватар
Кара: в завои с вратите напред

Мнение от lubo_frend » 01 Ное 2010, 13:49

и аэ имам същия проблем,мислех че е от термостата и го смених, колата загря за прилично време на место до средата,но слет като отвори термостата стрелката падна до първата стрелка след синьото поле и не се качи повече :dunno:
обезвъздушил съм я и няма въздух в системата със сигурност
термо датчик ли е ,но защо в началото отчита :?:

ентусиаст
Аватар

Мнение от taba4ko » 02 Ное 2010, 11:26

bum_bum написа:Аз смених термостата онзи ден (беше си оригиналния БМВ), промих цялата система с вода, изчистих добре радиатора и ... колата загрява още по-бавно :mhihi: Сега ме е яд, че не извадих водната помпа поне да я огледам :dunno:

защо, какво и е на помпата? щом има поток и колата се охлажда значи работи - поне според мен. ако не загрява, проблема не трябва ли да си остане в термостата? един приятел като вас сменил и направил всичко както трябва, и пак не мискала да загрява. оправи се чак на третия термостат който смени (само него без да пипа каквото и да е било друго). има доста ментете термостати на пазара и като че ли нещата не стават с една покупка на термостат. май най-добре е да се купуват оригинални термостати от дару или камор или Мкар....защото с 2-3 ефтини се достига цената на оригиналния все пак....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 02 Ное 2010, 11:35

Мойта с новия загрява по-бавно от преди.. Ама нямаше в наличност оригинален и така.. уж читав взех.
Водна помпа не може да причини по-бавно загряване, по-скоро обратното. Просто е добре, като се свалят всичките глупости там да се извади и огледа, особено при дизела, дето пада повече разглабяне.
Виското също не може да е проблемно в случая, тъй като преди да отвори термостата, т.е. стрелката да иде на средата водата е в малкия кръг и виското няма значение дали как и колко върти.
Та остава термостата и евентуално капачката, която може да не държи налягане.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от taba4ko » 02 Ное 2010, 11:55

да и аз това знам и го казвам. просто не те разбрах какво имаше в предвид като спомена помпата и за това питам....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 02 Ное 2010, 14:39

Мене не ми захряваше и свалих там всиките глупости докато стигна до термостата и какво да видя беше се цепил от едната страна и седеше постоянно отворен , взех си оригинален БМВ на 92 градиса и сега няма ядове загрява перфектно
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 02 Ное 2010, 15:28

Аз силно се надявам да има някакъв остатъчен въздух по системата и за това да го прави. Ако не се оправи до няколко дни ще взема оригинален и ще ги сваря и трите в една тенджера да видя кой на колко точно отваря.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 02 Ное 2010, 16:48

Това не е гаранция , аз като свалих стария на 88 градуса и го праснах на котлон си отваряше на пръв поглед нормално ,а на колата като беше си карах с картони на бъбреците зимата :mhihi:
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 02 Ное 2010, 17:02

Той отваря ама мери ли на колко? Мисля да ги шибна всичките в котлона и да се види кой кога отваря като меря температурата.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36