Накладки, мнения :)

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Накладки, мнения :)

Мнение от Cinder » 21 Окт 2010, 12:00

Привет колеги,

След около 1200км трябва да сменям задни накладки. В момента предполагам съм с Textar (фабричните?), имам колата от близо месец, мина 50к км скоро. Сегашните ми накладки свирят, което честно казано не ме притеснява, предупредиха ме че Textar си свирели по принцип. Предлагат ми Textar за 140лв, TRW за 130 и ATE за 385 (от познат).

В Камор/Дару ми искат 272 за Textar.

Мнения, препоръки? :roll:
Изображение

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Re: Накладки, мнения :)

Мнение от MadChicken » 21 Окт 2010, 13:16

Преди 7000 км смених моите задни, Textar махнах, Textar сложих. Нищо не скърца, спират перфектно. Знам за ATE че скърцат, за Textar не съм чувал такова нещо. Препоръчвам ги :yes:

Накладки - 85лв, датчик - 25лв - за Е60 530d
Only dead fish follow the stream...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е61
Мечтае да кара: алпина

Мнение от ForzaBMW » 21 Окт 2010, 15:39

аз смених дискове и накладки и избрах Zimmermann. Колата спира много-добре но тя и преди спираше добре дори с износените дискове
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 21 Окт 2010, 16:07

Текстар :yes: ,препоръчвам ти оригинален някой..,че има бая ментета,с който ядовете са страшни.. От опит :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 21 Окт 2010, 20:17

Колега,

колцата ти е бая мощна(550i, не е шега работа).Не си прави експерименти, а при смяна на дискове и накладки, сменяй САМО с оригинални.Не е речено да ги купуваш от Камор или Дару.Тук колеги от форума продават...Вярно, че оригиналните са пак TEXTAR, ама със сигурност е малко по-различен, когато има BMW сериен номер на него и е оригинален.За дисковете да не говорим.Плащаш повече, но си спестяваш главоболия, които аз имах преди време. ;) Не сменяш накладки всеки ден и някой лев отгоре, няма да те завали.Иначе има вероятност да станеш горд автор на теми от сорта:Колата не спира;
Тресе при натискане на спирачките; и т.н. :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e-60 3.0.D,2006
Мечтае да кара: Форд-Мустанг
Детайли за колата: M-paket,2006g,231+++p.s.

Мнение от aigner » 21 Окт 2010, 20:40

колега аз лично съм привърженик за препоръчаното от сервизът /текстар за пловдив/,макар да знам че всичко идва от китай и турция,така че много не се вдявай слагай нещо и газ !!
Пламен

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E70 35d, S8;
Мечтае да кара: X5M
Детайли за колата: super reza4ka!

Мнение от E70 3.0SD » 21 Окт 2010, 22:45

Оригиналните Текстар скърцаха изнервящо и като се износиха отпред на 50000 км сложих ТРВ и после на 60000 км смених и задните с ТРВ и съм супер доволен няма и помен от скърцане и дори онзи ден се наложи спиране от 230 км/ч до 0 км/ч като си помислих че съм ги прецакал, но за моя изненада няма никакъв проблем!

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: A7

Мнение от vgza » 21 Окт 2010, 23:06

Да се изкажа и аз - не си слагай EBC - аз си ги смених с такива преди около 400 км, платих 250лв за комплект предни и след три последователни спирания от 100-0 почнаха да скърцат. Ама колата пък спира ПЪТИ по-брутално от преди така че си ги пазя

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cinder » 21 Окт 2010, 23:10

joropc написа:Колега,

колцата ти е бая мощна(550i, не е шега работа).Не си прави експерименти, а при смяна на дискове и накладки, сменяй САМО с оригинални.Не е речено да ги купуваш от Камор или Дару.Тук колеги от форума продават...Вярно, че оригиналните са пак TEXTAR, ама със сигурност е малко по-различен, когато има BMW сериен номер на него и е оригинален.За дисковете да не говорим.Плащаш повече, но си спестяваш главоболия, които аз имах преди време. ;) Не сменяш накладки всеки ден и някой лев отгоре, няма да те завали.Иначе има вероятност да станеш горд автор на теми от сорта:Колата не спира;
Тресе при натискане на спирачките; и т.н. :wave:

Колега, не ме притеснява цената, дори на Вектрата ми бяха горе-долу толкова :mhihi:

Просто искам мнения относно това което ползват колегите, от кое са доволни и от кое не.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g.petrow » 27 Окт 2010, 11:11

Аз карам е60 525д - смених преди време предните с текстар - скърцат. Сервизът ми твърди, че причината е въвъ износения диск и неравномерното "прегаряне" на накладките. Правиха някакви изпилявания и за известен период спряхаа наистина да скърцат.

Скоро смених задни накладки - сложих ТРВ, точно защото не искам колата да скърца като някой чавдар. За момента няма скърцане, спирането е перфектно.

Другата седмица сменям предни дискове с накладки - ще слагам Цимерман и накладки ТРВ - ще кажа как са нещата.
:dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cinder » 29 Окт 2010, 12:47

Може да удряте ключа, ще се ходи в Камор днес.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 29 Окт 2010, 13:27

колега точно на тия ли реши да даваш пари :shock:

ти си знаеш най-добре, ама ако нямаш някви дебели връзки и отстъпки там, по добре иди някой да ти свърши качествена работа на нормална цена ;)
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cinder » 29 Окт 2010, 14:42

Ами цената на накладките е еднаква в Дару и Камор. Частите от оригиналните сервизи идват с гаранция 1 година. Предпочитам ако имам някакви оплаквания относно качеството (фабричен дефект), да ходя да се разправям с изряден документ, от колкото да търся "някой".
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 30 Окт 2010, 12:05

Да използвам темата на колегата за един въпрос. Като се сменят спирачни дискове, най-добре ще е да се сменят и накладките нали? Че се притеснявам да не стане фал и като сложа новите дискове да заминат за нула време заради несменени накладки.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 31 Окт 2010, 18:24

Николай Диянов написа:Да използвам темата на колегата за един въпрос. Като се сменят спирачни дискове, най-добре ще е да се сменят и накладките нали? Че се притеснявам да не стане фал и като сложа новите дискове да заминат за нула време заради несменени накладки.

принципно е най-добре заедно, за да се износват равномерно. иначе ако държиш да си доизносиш накладките, можеш да ги свалиш и сега и да ги сложиш обратно при следващата смяна ;)

но толкова ли са ти спешни тия дискове че не можеш да изчакаш още малко докато свършат накладките?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Следваща

Назад към Е60/Е61