Проблем с ускорение, разход и още нещо

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м3 на газ
Мечтае да кара: много махагон с задно

Re: Проблем с ускорение, разход и още нещо

Мнение от tubisa » 10 Окт 2010, 23:12

Аз карам същия компот с обикновена газ и ми е чудно как го постигате тоя разход 7 на 100 :dummy: А относно прекъсването го имам по абсолютно същия начин който го обясняваш и на мен мие чудно?
Продавам си компакта http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MaNiNC » 11 Окт 2010, 8:43

Неска или утре пак ще отида на диагностика да видиме какво пак ще даде и ако случайно успея да открия какво и е, ще пиша.
А относно разхода, всеки ми казва че този разход е бил нереален, но мога да ви уверя, че извесно време карах с подобен и е направо :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MaNiNC » 23 Окт 2010, 10:37

Проблема след всичко се разчеши като ми смениха релето на газова, което отговаря за дюзите и вече не трупа грешки на инжекторите и съответно върви. На негово място ми сложиха "емулатор".
Разхода не успях да го засека, че като върви вече си я карам не като за засичане на разход :mhihi:
Имам нов проблем обаче радиатора на колата. Установих, че тече от най - ниската точка на разширителното казанче там където се свързва с черната пластмаса на самия радиатор. Губи около 1 литър и това е, но заради това нямам парно пък и не мога да го оставя да тече. Та въпроса ми е това нещо случайно дали е разглобяемо да го сваля и залепя или да го намажа от външната страна с термоустойчив силикон или поксипол :dunno:
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... /radiator/
Става въпрос, че тече от номер 3. На схемата е разглобено ама реално разглобяемо ли е това нещо и ако е може ли на място да го направя това или ще се наложи да го свалям. И дали проблема няма да се разреши като сменя уплътнението а не го мажа с разни лепила.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 23 Окт 2010, 10:58

Трябва да смениш всички О-пръстени които видиш там и проблема трябва да изчезне.. разглобяемо е, да. Продават се и резервни чисто нови разшерителни съдове...
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Съветски зърнокомбайн
Мечтае да кара: ///М3 E36
Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....

Мнение от BMWPetio » 23 Окт 2010, 23:20

Зависи дали е от О пръстени или просто самия радиатор е спукан някаде.И на брат ми течеше и беше много лошо спукан. Няма оправяне ако е спукан лошо. Единственото решение е да си купиш нов радиатор.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MaNiNC » 24 Окт 2010, 19:29

Мерси колеги за отговорите. Ще я правя тази манипулация утре и може ли да ме ореантирате цените на тези неща... О пръстени, казанче ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 m43 318i e39 528i
Мечтае да кара: m3 e36/e38 760

Мнение от stefkata1990 » 27 Окт 2010, 16:10

Колега утре сутрин като палиш изключи моторчето за празния ход.запали я и виж дали има промяна.при мен тое развалено и като дам газ на студен двигател ми забиваше.пробваи и кажи какво в станало :lalala:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MaNiNC » 28 Окт 2010, 10:00

Колеги, и този проблем е отремонтиран и казанчето вече не тече.
Обаче... Парното не духа топло. Не че духа студено, слабо или пък като при други само топло, просто духа много слабичко топло - хладко, колкото да ми се оправят прозорците и да не умра от студ в колата :dunno:
Уж я обезвъздуших добре ама ако може в това да е проблема пак ще го направя ама ако имате друга идея, споделете :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 m43 318i e39 528i
Мечтае да кара: m3 e36/e38 760

Мнение от stefkata1990 » 13 Ное 2010, 16:08

Като го отремонтира проблема какав беше?Какво излезе?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 M-Sport
Детайли за колата: 320D sapphire black

Мнение от grudev » 20 Юли 2011, 12:58

MaNiNC написа:Проблема след всичко се разчеши като ми смениха релето на газова, което отговаря за дюзите и вече не трупа грешки на инжекторите и съответно върви. На негово място ми сложиха "емулатор".
Разхода не успях да го засека, че като върви вече си я карам не като за засичане на разход :mhihi:
Имам нов проблем обаче радиатора на колата. Установих, че тече от най - ниската точка на разширителното казанче там където се свързва с черната пластмаса на самия радиатор. Губи около 1 литър и това е, но заради това нямам парно пък и не мога да го оставя да тече. Та въпроса ми е това нещо случайно дали е разглобяемо да го сваля и залепя или да го намажа от външната страна с термоустойчив силикон или поксипол :dunno:
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... /radiator/
Става въпрос, че тече от номер 3. На схемата е разглобено ама реално разглобяемо ли е това нещо и ако е може ли на място да го направя това или ще се наложи да го свалям. И дали проблема няма да се разреши като сменя уплътнението а не го мажа с разни лепила.

Колега много ми е интересно как го хвана това реле, че си е заминало? И какъв е този емулатор, който ти сложиха и къде го сложиха?? Аз ъсм сМ40Б18 с обикновенна газова и не върви добре на бензин и други работи.
Drift machine ....

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 20 Юли 2011, 18:45

Последно колегата MaNiNC е писал преди 9 месеца. :mhihi:
Изображение

Предишна

Назад към E36