Москва - град Мечта .. или град Тесла

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Москва - град Мечта .. или град Тесла

Мнение от radio_manbg » 27 Окт 2010, 21:28

Абе колкото и да го мисля... все към България си ме влече...
Все си мисля че от нас си зависи нещо да се промени.
Знаете ли колеги досега имах възможност да видя "свят" да видя хората какви са... ами българите можем да сме всякакви ама за сметка на другите сме сърцати... лошото е манталитета ни... не съм убеден че ако духнем кадърните хора нещо ще се промени... все сме гледали да бягаме от отговорност и чакали някой да ни оправи... а те идват и ни "оправят" ли "оправят" а ние само гащи дигаме.
Искрено се надявам че знанията които придобивам ... контактите които създавам и живота които опознавам (било култури или морал) ще ми помогне да успея един ден да вдигна гордо глава като българин в България... Няма да си кривя душата като кажа че ми е много болно че за вече 20 години сме там откъдето тръгнахме и с по малко(като пример индустриално). Пак ще кажа че нямам никакво намерение да оставам тук... просто всичко което обичам е в България.
Преди време един мой познат каза : Обичам България... мразя българите... донякъде е грубо... но и вярно.
Защото колеги гледам ги тук - младежта им не е за пример пред нашата - навсякъде гледам се наливат с бира и друг алкохол (за наркотици не знам - ама и в БГ не съм запознат) цигарите се хвърлят на кой къде му падне, всеки плюе къде му дойде което за мен беше малко шокиращо защото представете си ходите си по улицата и срещу вас ходи някакъв добре облечем младеж които точно в краката ви се изплюва ... ако нямах акъл в главата щях да прехвърля и да го взема като лична нападка и да го разпилея по улицата. По нататък се убедих че това си им е нормално държание...

А и да си кажа въпреки всичко съм си родолюбец и няма какво да промени това.
Ще го бутаме и както се пее в една песен : ...боже давай нагоре и нека е грях искам некой ден да сера на тях... пък когато това стане ако имам възможност ще поставя на колене всеки един политик които се е гаврил с нас...

Поздрави колеги и имайте повече вяра в това което се надявам да ни предстой :)
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 27 Окт 2010, 21:37

Колега, комплименти за темата!
Бензина бая са го вдигнали, предното лято беше около 90 ст., нафтата също. Пропан бутан видях на едно-единствено място за цяла седмица обикаляне нон-стоп на около 40-45 ст.
Я кажи стои ли си още километричната реклама на 7ма серия на брега на Москва-река?
http://www.myspace.com/488404751/photos/915839
Също искам да обърна вниманието на аудиторията към една интересна сграда
http://www.myspace.com/488404751/photos/914791
дават на другаря Сталин 2 проекта и той се подписал на средата между тях. Архитектите са си знаели, че така или иначе ще бъдат разстреляни, затова фасадата на сградата от единия край е по единия проект, от другия край по 2рия. Намира се срещу Красная, ако не ме лъже паметта.
Колега, аз бях облагодетелстван да бъда там с мой приятел московчанин, който ми беше екскурзовод, така че ще си позволя да ти препоръчам няколко места, които задължително трябва да видиш:
Музеят на техниката, в околностите на града, мисля че селото се казваше Архангельское
http://www.myspace.com/488404751/photos/931148
Царицыно - задължително, намери начин
http://www.myspace.com/488404751/photos/1438545
Много работи ми се въртяха в главата да напиша, но ми изскочиха от ума...
Иначе за там знам, че последните няколко години пазарът на труда им е много наводнен с азери, много подбиват заплатите (моя човек вика, че били около милион в града). Също чеченците - обядвахме в някакъв ресторант. Изведнъж целия ресторант се смълча - всичко утихна. Все едно, че някой щракна с пръст - бяха влезли 2ма чеченци...
Относно Ленин и мавзолея - влизането е около 5 пъти по-сложно от което и да е летище. Минава се през 100 скенера и пребарвания. Вътре е около 5 градуса и на всеки посетител се падат по 3 милиционера :)
А на паметника на Сталин отпред имаше цветя... В гугъл на "Масови убийци" другарят Сталин заема 2ро място с 40 000 000 души, изпреварвайки Хитлер... Ама както и да е... Някои си го тачат още...
Моят агент там ми разправяше как ако не са били всички тези лоши стечения на обстоятелствата през 20 век (2те световни войни, гладът, сталинизма) сега руснаците са щяли да бъдат повече от китайците. Но важното е, че в момента страната им е в прогрес. В момента са силни. Самата държава стимулира раждаемостта - на всяко новородено се отпуска ваучер от около 10 000 долара, който не се дава в кеш, а майката може да го ползва с течение на времето за лекарства, учебници, дрехи и тн.
Има толкова още за писане, но постът ми стана много голям.
Още веднъж комплименти за темата!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 28 Окт 2010, 9:23

вярно ли е,че путин преди е започнал много социална политика :roll:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 29 Окт 2010, 19:04

да! 2-пъти е избиран, ама не е кат нашия първанов :)
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 29 Окт 2010, 20:16

евалата ,винаги е интаресно да има такива темички :yes:
bedrock city racing

Предишна

Назад към Извън Темата