Моята нова кола и малко проблеми.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Re: Моята нова кола и малко проблеми.
pepelq6ko написа:Колега ще ти кажа при мен откъде идваше това пушене (всащност "майсторите" при които бях и те не можаха да ми кажат с точност) но........
Миналата зима си отивам на вилата в сняг до колене и тръгвам по една неотъпкана улица,викам е са ще пробвам задното пък ако затъна ще викам съседа с трактора,колата копа,копа,превърта обаче върви и така я паркирах в 1 преспа.На другия ден си тръгвам,паля колата и като шофер каращ дизел оставям колата да поработи 1 минутка на место,тамън тръгвам и изпод предна дясна гума се извива облак от скара на селски събор
,викам е са си е*а майката,слизам почвам да гледам да душа и т.н.ако трябва да съм честен пушека не миришеше на нищо,беше бял.След като отворих капака пред пасажерското место стои нещо като реле на което пише " climat control" ,затягам обръча и си мисля че поне не е нещо по двигателя,а е климатроника,качвам се пак паля обаче не пускам климатроника,колата работи и не пуши ,тръгвам аз леко леко я изкарах на асвалт спрях и на работещ мотор пускам парното,след около минута започва да излиза дим изпод пасажерското място,нявеждах се гледах измокрих се,изкалях се обаче Точно откъде пуши така и не разбрах.Прибрах се до София без парно премръзнал зверски и на другия ден карам колата веднага на майстор.Дигаме я на стенда палиме гледаме не пуши,пускахме парно,стояхме и пак нищо.Тоя вика "нама как да ти кажа к'во ти е като докато не видя къде пуши",взех си колата и си тръгнах,зимата ми го прави тоя номер още 1-2 пъти ама само е в такова "кишаво" време.Лятото на климатик не го прави,само веднъж минавах петрохан и беше валяло и пак изпуши но като я спра и изгася парното ,постои малко и запаля пак изчезва.И до ден днешен не разбрах к'во е т'ва и си карам. Аз съм със 136 коня 20ка (ако има значение) ,дано да съм бил полезен,макар и с неконстатиран точно проблем.
В дясно под пасажерското място ти се намира ауспуха на подгряващата дизелова печка (ако имаш такава). При високи температури не се пуска и за това през лятото не си я виждал да пуши.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Щом чади значи печката ти работи. Това е много хубава и полезна екстра 

Si non confectus, non reficiat.
Възможно ли е да имам печка без да знам?!!!
,или да се включва автоматично и да няма копче за управление в купето,защо не мисля че на климатроника има такова копче
.На Е класата имах печка обаче тя беше с таймер,с бутони за управление и т.н.

- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Ако колата е произведена преди 05.1999, със сигурност колата е излязла с печка от завода. След това не се слага на всички 320ки. Пуска се напълно автоматично.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Няма вариант да не знаеш, че имаш печка ... освен ако никога не си си вдигал капака на колата...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Може да не знае какво да гледа 

Si non confectus, non reficiat.
- Shamanek
- младши ентусиаст
-
- Кара: f01 740xd LCI
Добре, а за това дето ми прилича на "изпускане" на въздух някой може ли да ми даде идея от какво може да е ?
Темата малко стана
Темата малко стана

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Shamanek написа:Добре, а за това дето ми прилича на "изпускане" на въздух някой може ли да ми даде идея от какво може да е ?
Темата малко стана
Ако е като съскане по скоро е някоя помпа от нея страна

извинявам се на колегата за
,но в последствие от написаното си задодох въпроса.Ако не се лъжа колата е след май 99та но да не мъдруваме повече,признавам че не съм много на ТИ с механиката по автомобилите и ако не знам че нещо го има най-вероятно няма и да разбера докато някой не ми каже,както в случая
.хубаво печка ,печка ама защо пуши така всякаш гориш и к'во топли?

колегата b_velev ме просвети,имам печка
екстра която не знаех че имам ,сега ако се окаже че не е 320ка ,а 330ка ще съм оше по доволен
,айде спирам да спамя.

- Shamanek
- младши ентусиаст
-
Ееее ти пък
Ако не си сигурен и за двигателя какво си купувал 

Shamanek написа:Ееее ти пъкАко не си сигурен и за двигателя какво си купувал
Сигурен съм ,че е 20ка ,но някак ми се ще да е 30ка

Колега по мое мнение имаш изпускане от дюза.Аз работя в сервиз и преди 2 дни дойде един мерцедес с абсолютно същите оплаквания.Оказа се спукана капачка на дюзата.Оправя се бързо за 1 ден.Ако искаш повече инфо питай.Поздрави

- Shamanek
- младши ентусиаст
-
Тая капачка като е спукана цялата дюза ли се сменя или само капачката и колко горе долу му излезе на твоя клиент ?
Не се сменя цялата дюза а само капачката+дифтунгата.Общо му излезе 150 лв.с ремонта на дюзата(включва и реглажа и на стенд) и труда .Ако имаш въпроси обади се на разположение съм.

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3