махане на катализаторите 325ci ?!?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- tuning_mania
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5is;E30 325i
- Детайли за колата: дизела е за тракторите;)
махане на катализаторите 325ci ?!?

ще карам дизел,като стана земеделец!!![/color]
- zlaten28
- Потребител
-
- Кара: Bmw E39 525TDS i 520i 125kw
- Детайли за колата: Постои Бмв и други коли....
Re: махане на катализаторите 325ci ?!?
колега ас го имам истио проблем с 320ци кабрио 170кс нема доволно снага а харчи гориво ненормално но ми казаха че имам некаков проблем с третио цилиндар.Кво направи ти?
- Veselin_LG
- Потребител
-
- Кара: Е46 320-М52Б20ТУ- 11.98
Колеги, защо първо не отидете ба една читава диагностика (проверка на: дебитомер, запалителна система, ванос и тн. Също да се погледнат живи данни на колата-докато е в движение) пък после махаите разни неща от колата. Все пак на 115000 хил. км. ми се струва прекалено рано за запушен катализатор. Поздрави 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

По тоя начин първо демонстрирате неуважение към самите себе си, после неуважение и към съфорумците.
Si non confectus, non reficiat.
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
+1 Относно правописа!!!
По темата-и моето мнение е че на 100к км. е рано за запушени катализатори. Аз карам 330 кабрио и този разход който ти дава ми изглежда много над нормалното дори и за моя мотор. Определено за да разрешиш проблема е задължително да минеше през качествена диагностика, което ще ти спести доста излишни ремонти и хвърлени пари на вятъра.
Супер важно е както написах малко по горе диагностичната техника и диагностика да са качественни.Има доста хора във форума който биха могли да помогнат или поне да те насочат къде да отидеш.
Успех и пиши какъв е бил проблема!
По темата-и моето мнение е че на 100к км. е рано за запушени катализатори. Аз карам 330 кабрио и този разход който ти дава ми изглежда много над нормалното дори и за моя мотор. Определено за да разрешиш проблема е задължително да минеше през качествена диагностика, което ще ти спести доста излишни ремонти и хвърлени пари на вятъра.
Супер важно е както написах малко по горе диагностичната техника и диагностика да са качественни.Има доста хора във форума който биха могли да помогнат или поне да те насочат къде да отидеш.
Успех и пиши какъв е бил проблема!
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
относно правописа - колегата по-горе е от Македония
та си пише добре на "македонски" 

- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
Ми не пише добре и на Македонски. Просто се опитва, това което го пише да прилича на Български, за да го разберат колегите. Ама стига
да не хапнем банан от мАРодераторите.

- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
tuning_mania написа::?: колеги ,дайте съвет...проблем ли е премахването на катализаторите при 325ci -2004г. -192к.с. Гледам ги че са 2 още след изп.колектори...а сондите са преди тях... Не ми харесва как върви за този мотор... имам чувството ,че нещо я спира точно кадето тр. да се равърта...3500-4000 об.м. ,колата е на 115х.км. и е кабрио.гори ми страшно много ...18л. в града 10-11л. навън с 120-130км -икономично каране.. за да ускори тр.да свали 1-2 предавки ...(Автоматик е)... промени звука (нз.дали заради спортните прожини)...Ако някой е махал на подобна кола да сподели! Ще кънти ли кофти после ...резонансни или прави тръби да сложа?!?
Щом ти харчи толкова много, 100% имаш проблем другаде, не в катализаторите. Освен ако не я караш постоянно около 4к обороти в града де - тогава е нормален посочения от теб разход. Но извънградско и със 140 няма как да даде повече от 8/100 ако всичко е наред. Висок разход често означава заминали ламбда сонди. Но вместо предположения, направи една диагностика и виж всички стойности ли са както трябва - най-вече на ламбда сондите.
Последна промяна Biankonero на 27 Окт 2010, 13:35, променена общо 1 път
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 325i
колега със сущия двигател сам и сам без дебитомер и колата гори 15 при горе доло нормално каране по магистрала ми гори 7.5-8 и то без дебитомер таиче проблемати е от нещо др. даже и без дебитомер моята си варви нормално само дето е малко мудна в ниските..иди наи добре на диагностика
относно катализаторите кажете дали могат да се махнат защото и мене ме интересува и сам намислил да ги махам ама ме е страх нещо да не стане на сондите 

10 мнения
• Страница 1 от 1