Теч на бензин(от резервоара)
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
- Мечтае да кара: пак Е38
Теч на бензин(от резервоара)
Колеги,моля за малко информация.Проблема е следният,вчера в движение започна да мирише доста в купето на бензин,в първият момент реших,че го вкарва през парното.След огледа, никаде не се усети в двигателния отсег подобна миризма. Изчетох някой теми тук, но точно идентична на моят въпрос не открих.След като търкалях 100 килограмовото си тяло
по земята окило колата,понеже нямам канал,а миризмата продължаваше да е навсякъде около колата,и особенно отзад)...останових ,че от долната страна резервоара е яко олят на три места,което ме учуди доста.Значи ако приемем ,че резервоара е четириъгълен,три от тези четири стени са оляти,от горе на долу.И то само страната противоположно на мястото от което се налива бенза е суха.Моля някой да ми обясни от каде би могло да е този теч, трудно ли се сваля резервоар(понеже явно ще се наложи),и изобщо както е дупката където се налива бенза,къде по пътя до резервоара може да има слабо място от където да текне!!Задавам малко въпросите като лаик,но до сега не съм извършвал подобна процедура,и изобщо не знам кво ме чака!Мерси предварително!

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Теч на бензин(от резервоара)
метален ли е резервоара?
И изобщо защо не махна капака на дъното на багажника да погледнеш дали не е от някой маркуч или от сорта?
И изобщо защо не махна капака на дъното на багажника да погледнеш дали не е от някой маркуч или от сорта?

- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Залгам на нивомера.... вдигаш мокета в багажкика и развиваш -3те винтчета на металния капат и ще видиш голяма гайка, като капак на бидон.... и гледаш дали е олято оттам и се стича надолу, пластмасата на нивомера стареее и се пука с времето
Дано съм бил полезен !

- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
мерси колеги,а този капак всъщност сменя ли се,ако е той де проблема?
- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Сменя се поплавъка колега, не ме бива точно в обясненията.... но виж дали е оттам проблема 

И аз имам подобен проблем с теч от резервоара само, че отдоло май идва. Един приятел си взе Волга и тя течеше. Пичът намаза резервоара отдоло с поксипол и всичко се оправи. 

- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
Проблема се крие в 90% от случаите в тънките метални тръбички около резервоара,ако се наведете ще ги видите.Най-често изгниват до брутална степен и се пропукват.
- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
Нема такава глупост.Капака в багажника дето прилича на бидон (както каза колегата)
се оказа развит.То верно ,че човек трябва да провери всяко едно нещо когато взима стара кола,а и не се знае предишният собственик как я е стопанисвал....но за това чак не бих се сетил никога.В общи линии ,не трябваше да пускам тема,но предпочетох да почерпя малко мнения от тук,все пак можеше някой да е имал подобен случай.Но пък това не пречи който има малко свободно време ,ей така с една отверчица да си развие капака и да види как е хавата....защото ето,че стават и подобни неща!!Тъпо,но всички знаем ,че течът на бензин от където и да е,не е никък шега работа.Благодаря още веднъж за съветите 

8 мнения
• Страница 1 от 1