Светна ми лампата на АBS-а !!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 23 Ное 2005, 13:28

А цял блок за ABS нямаш ли?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Se7ven » 25 Ное 2005, 22:05

Някои да има за продаване реле за АБС червеното?

Аватар

хах

Мнение от HAMANN » 09 Дек 2005, 8:13

Абе хора какви са тези ABS-и. Кои себеуважаващ се шофьор ползва ABS. Все още не съм имал кола на която да има ABS и аз да не съм го изключил. ТОВА Е ЗА ЛЕВАЦИ. :owned: :dummy: :no:
Бръм, бръм, бръм.......скръц, скърц, скръц............. ! Бах маааамуу някои да има нови гуми?!?

старши ентусиаст
Аватар

Re: хах

Мнение от Kris » 09 Дек 2005, 12:51

HAMANN написа:Абе хора какви са тези ABS-и. Кои себеуважаващ се шофьор ползва ABS. Все още не съм имал кола на която да има ABS и аз да не съм го изключил. ТОВА Е ЗА ЛЕВАЦИ. :owned: :dummy: :no:

Приятелю "десняк" извини ме че не съм на твоето мнение но достатъчно пъти (къде нарочно къде случайно) съм се лизгал ( и не само настрани) за да се оверя че това нещо помага и ти давам личен пример (не обременявам никой с примера и не налагам мнение че при всички ще е така):
когато се завъртиш като пумпал (неоправляем) като стиснеш спитачката ABS много бързо те спира без много въртене, а от една година карам без ABS и от опит знам като стане неоправляема колата като блокират колелата спираш ама малко по-бавано и с малко повече носене в посоката в която е поела колата което в някои случаи е от много голямо значение, а за спитане на сняг или лед май няма нужда да обеснявам

Аватар

:-?

Мнение от HAMANN » 09 Дек 2005, 12:55

Има си техники за спиране и на сняг и на лед. Досега проблем със спирането не съм имал. ABS-а лятото само да пази гумите от по рязко спиране иначе зима+ABS от генерация преди 98-99 си е просто самоубииство. Не са минали една или две коли през ръцете ми. Сякви съм ги карал.
Бръм, бръм, бръм.......скръц, скърц, скръц............. ! Бах маааамуу някои да има нови гуми?!?

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring 330xi
Мечтае да кара: F10 M5

Мнение от dr-who » 09 Дек 2005, 15:42

защо пак обръщате темата в спор, имаше вече една такава в която доста хора спориха кое е по добре, дали с АБС или без, кой можел кой не можел, който както иска да си кара. Аз от днеска вече си имам пак датчик на АБС-а и съм много щастлив че моето е36 отново може да спира както трябва и че когато е мокро на трамвайни линии и ме фане малко по рано червено, просто спирам със самочувствие, благодаря на rtzankov за датчика, да ми е жив и здрав, кой знае колко инцидента ще ми спести
айде със здраве :winky:
--
Powered by: Miller Performance
Revolutionary BMW Performance chips
--

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 09 Дек 2005, 16:57

Ми то ако не е полезно едвали ще го ползват в съвременното автомобилостроене ;) смених ладата заради серво и ABS и други неща де :mhihi: ;) :lol:

младши завивач
Аватар

Re: хах

Мнение от ivo » 09 Дек 2005, 17:18

HAMANN написа:...Кои себеуважаващ се шофьор ползва ABS. ... ТОВА Е ЗА ЛЕВАЦИ. :owned: :dummy: :no:

умно иzкаzване батка, раzбирач си, айде ни научи моля те :) спорено е по темата достатъчно и след като са премерени всички варианти се окаzва, че АВS носи много повече полzи отколкото вреди и това е. демек в 9 от 10 въzможни ситуации е от ГОЛЯМА полzа ;) айде и драйв сейфли ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Se7ven » 09 Дек 2005, 18:05

Аз дадох 600 лв. да вкарам в ред АBS-a на Голф-етката, а сега оправих и на Бумера, аве гадна работа без АБС, пътя до Боровец без АБС го взимам за около 45-50 мин. на завоите а с АБС с десет мин по-малко защотото мога да влизам в завоите със спирачки. :D

Аватар

Мнение от HAMANN » 09 Дек 2005, 19:09

ivo написа:
HAMANN написа:...Кои себеуважаващ се шофьор ползва ABS. ... ТОВА Е ЗА ЛЕВАЦИ. :owned: :dummy: :no:

умно иzкаzване батка, раzбирач си, айде ни научи моля те :) спорено е по темата достатъчно и след като са премерени всички варианти се окаzва, че АВS носи много повече полzи отколкото вреди и това е. демек в 9 от 10 въzможни ситуации е от ГОЛЯМА полzа ;) айде и драйв сейфли ;)

Ползи за нормално шофиране много. Но кой е този, който кара BMW и кара нормално? Моля посочете един?

Кой както може и както е свикнал. Няма смисъл да се спори. На пистата си личи :?: :)

А на това за колко минути отиваш до еди си каде си е много смешно като изказване и като критерии и аз Сливен-Стара Загора го вземам за 24 мин. и то с 316 ама какво от това. Само аз си чупя главата, пък така или иначе все още никой не е повярвал.

Извън темата
Леко запитване?

Защото е по-добре, затова WRC и всички други рали шампионати ползват ABS?

По-скоро бих казал "Стил на каране, отколкото да спорим кое е по-добре.

ABS на сухо. :paranoid: :smoke: :yes: :1: :clap:
ABS на сняг и лед. :no: :cop: :kuku: :nono: :puke: :dunno: :driving: ;) Доказано е че на сняг старата генерация ABS не е от най-добрите. Вижте за новите там съм с по-добри впечатления.

Потребител
Аватар

бушони

Мнение от power318is » 10 Дек 2005, 15:41

колега виш бушона може да е той.на мен ми се е случвало и веше бушона.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fastestbmw » 15 Дек 2005, 1:39

Kris написа:при втора ръка датчици няма читав и не
просто слагаш - работи - караш и се кефиш
слагаш - не работи - връщаш и пробваш друг или другаде
За това се пазари с тея които ти го продават да ти дадат гаранция поне че работи

Един от старите ми датчици (преден десен мисля, че беше) даваше грешен сигнал & палеше лампата на ABS-a от влага: локви и т.н. => на сух път "караш и се кефиш", 'щото лампата на таблото не свети & си мислиш: "Супер!! Имам ABS!!" Като навали малко дъжд и разкаля улиците и лампата ти светне, се оказва, че си останал само с мисленето...

:OT: М/у другото, Кris, ти имаш бутон за ABS, нали?
You meet many faces in town but you remember only a few
ANI4KA

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 15 Дек 2005, 13:56

HAMANN написа:...
АBS на сухо. :paranoid: :smoke: :yes: :1: :clap:
ABS на сняг и лед. :no: :cop: :kuku: :nono: :puke: :dunno: :driving: ;) Доказано е че на сняг старата генерация ABS не е от най-добрите. Вижте за новите там съм с по-добри впечатления.

Всеки има право да живее в свое собствено заблуждение... :winky:
Never mistake motion for action...

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 15 Дек 2005, 14:46

Se7ven написа:На мен не ми е изгорял датчик а някъв всмукателен клапан в блока.
А за датчик в една морга на около връсното има за 30 кинта.

Ако е това за което си мисля, трябва да ти свети ASC-то...!!!
И датчика при Е39 стои отдясно на мотора.... Цената му е безбожна, ако е това разбира се. Мой приятел го намери 2-ра употреба, смени го на място и нищо, после си сложи неговото (старото) и ASC-то спря да свети и колата се оправи... :dunno:
Странна работа!
Дано да съм ти бил в помощ! ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Se7ven » 15 Дек 2005, 15:58

Аз си оправих ABS-а оказа се ,че тия от околоврасното (на БоШ сервиза) са ме излагали с диагностиката за тоя клапан дето искаха да ми го отремонтират за 220-300 лв. (м...ка им!), а се оказа, че е едно реле за 30 лв.!!!

ПредишнаСледваща

Назад към E36