бучене на дифа
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Daniel BMW 320D
- Потребител
-
бучене на дифа
эравейте колеги! преди 2 седмици ми смениха маховика но сега почна да бучи дифа когато е на скорост като я иэключа от скорост шумът иэчеэва.Моля эа помощ
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- Veselin_LG
- Потребител
-
- Кара: Е46 320-М52Б20ТУ- 11.98
Re: бучене на дифа
Колега, кое те кара да мислиш, че точно дифа бучи? Щом бучи само кагато е на скорост по логично би било да се насочиш към скоростната кутия, проблема по скоро е там!
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
дифа че си се върти постоянно да така е, но не винаги извършва работа. аз скоро сменях лагерите задните заради едни бучене. преди да ги сменя обяче се заслушах дали не е дифа. ако е дифа то той би бучал или когато е на скорост и подаваш гас или когато е пусната по инерция, но не и постоянно. при мен шума си беше постоянно - следователно задни лагери и колата заспа. щом ти бучи само когато си на скорост най-вероятно е да е заминал лагера на пиньона - когато има натоварване и лагера почва да вие). когато дифа се обажда когато си по инерция (тогава според мен е малко по-гадно) проблема е най-вероятно в самите пиньон и корона - когато няма натоварване, образувалата се хлабината м/у тях ги кара да шумят (румолят, тракат - както искаш си го разбирай).
П.П. за колегата малко преди това. скоростната кутия и тя се върти винаги (става въпрос само за механична скоростна кутия) - или поне част от нея. входящия вал и изходящия вал винаги се въртят. задният (изходящия) вал е ясен - там дифа с кардана винаги го въртят. входящия винаги е зацепен чрез съединителя за двигателя освен когато не е натиснат съединителя (тогава той не е съединител а разединител). въпреки това ако сме примено на 5-та и натиснеш съединителя без да изключваш от скорост входящия вал се върти със съответното предавателно число на предавката и скоростта на задните колала посредством междинния вал (на който са половината зъбните колела за сътветните предавки). ако проблема са скоростите шума в колата няма да идва от задната част а ще е от към предната (под скоростният лост). според състоянието на предавките - включени или изключени може да се познае дали са заминали опорните лагери на входящия и изходящия валове. ако си на предавка тогава вече ти е ясно какво е ако има шум.
П.П. за колегата малко преди това. скоростната кутия и тя се върти винаги (става въпрос само за механична скоростна кутия) - или поне част от нея. входящия вал и изходящия вал винаги се въртят. задният (изходящия) вал е ясен - там дифа с кардана винаги го въртят. входящия винаги е зацепен чрез съединителя за двигателя освен когато не е натиснат съединителя (тогава той не е съединител а разединител). въпреки това ако сме примено на 5-та и натиснеш съединителя без да изключваш от скорост входящия вал се върти със съответното предавателно число на предавката и скоростта на задните колала посредством междинния вал (на който са половината зъбните колела за сътветните предавки). ако проблема са скоростите шума в колата няма да идва от задната част а ще е от към предната (под скоростният лост). според състоянието на предавките - включени или изключени може да се познае дали са заминали опорните лагери на входящия и изходящия валове. ако си на предавка тогава вече ти е ясно какво е ако има шум.

- Veselin_LG
- Потребител
-
- Кара: Е46 320-М52Б20ТУ- 11.98
Колега, благодаря за поправката
. Малко Офф.
Относно автора, вслушаисе в думите на колегата според мен той ти даде наистина правилна насока. Поздрави и пиши как се е разрешил проблема

Относно автора, вслушаисе в думите на колегата според мен той ти даде наистина правилна насока. Поздрави и пиши как се е разрешил проблема

6 мнения
• Страница 1 от 1