Термостат 320д фейслифт
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- zuki831
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e60
- Мечтае да кара: служебна :)
Термостат 320д фейслифт
Здравейте колеги,4етох преди няколко дни теми за теростати и понеже и моя прави бела реших вчера да го купя и да го сменя аз не живея постояно в Бг и за това направо отидох с номенклатурния номер и взех малкия термостат (за ЕГР ) но когато махнах корите отгоре за голямо мое учудване такова нещо няма на моя двигател (320д 2003 год) ,направих няколко снимки и искам да ми кажете със сигурност дали е 1 термостата и дали се намира ето тук

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Re: ТЕРМОСТАТ 320Д ФЕИСЛИФТ
Колега нещо си в грешка, това на твоята снимка е големия термостат и за това не си прилича с това което си купил..... чел чел и не дочел че са 2 термостата малък и голям

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Колегата може и наистина да няма 2-ри термостат, въпреки, че колата е 2003.
Ако не е с автоматична скоростна кутия, нито има опцията EU4 exhaust emissions standard, тогава тази жълта тръба, която минава тред големия термостат влиза директно в ЕГР-а и на нея нама малък термостат.
Ако не е с автоматична скоростна кутия, нито има опцията EU4 exhaust emissions standard, тогава тази жълта тръба, която минава тред големия термостат влиза директно в ЕГР-а и на нея нама малък термостат.
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Колега,малкия термостат ти стои на топлообменика отгоре.Ном.12 на схемата по-горе.Трябва да свалиш и пластмасовата тръба,която от възд.филтър отива в турбото.Ще видиш една правоъгълна ламаринена кутия,това е топлообменника.Успех.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
tani bojilov написа:Колега,малкия термостат ти стои на топлообменика отгоре.Ном.12 на схемата по-горе.Трябва да свалиш и пластмасовата тръба,която от възд.филтър отива в турбото.Ще видиш една правоъгълна ламаринена кутия,това е топлообменника.Успех.
Може и да няма макък термостат.... и най вероятно пацоколаров е прав. Ня бях се загледал за месенговата траба и на нея няма топлпобменик и съответно малък термостат. Трябата директно влиза в ЕГР-то
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Термостат 320д фейслифт
Аз имам един въпрос за големия термостат,на първата снимка.Трудно ли се сменя това чудо,защото като отворя капака и сваля кората изглежда на много кофти място.Някой има ли опит и ако го е сменял,може ли да каже приблизително колко е смяната и след това сменя ли се антрифриза на цяло.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- zuki831
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e60
- Мечтае да кара: служебна :)
Днес го смених процедурата не е никак трудна термостата е 1 свалят се корите за обезшумяване тои самия термостат е с едни скоби от двете страни вадят се разхлабих трабите развиват се 4 болчета на самия термостат и се поставя новия изтичат около 3л антифриз при смяната това е после обезваздушавам и сега е 12 4аса само стрелката на температурата 

- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
И аз имам проблем със загряването затова днес взех и двата термостата, малкия и основния...Тези дни ще ги сменя заедно с антифриза и ще споделя резултата. Колата ми е 320 д 136 к.с. Предполагам теми за термостати ще са актуални сега, зима иде за това ще кача снимки на термостатите за да е по-лесно колегите да добият визуална представа...Повтарям това са термостатите за 320д 136 к.с.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
9 мнения
• Страница 1 от 1