Прагове проблем

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Прагове проблем

Мнение от redex » 05 Дек 2005, 8:53

Привет на всички BMW маняци. Имам един неприятен проблем с праговете и ще ви помоля за мнение и съвети. Колата ми е Е36 316I '93' Вчера спуках гума и докато сменявах ми направи впечатление че левият ми праг има дупка отдолу, където се намира гумения тампон за поставяне на криковете на гумарниците (тези с лостовете). След като огледах внимателно дупката забелязах че този тампон го няма и отстрани има силмна корозия. Като разбучках дупката направо една част от прага падна :confused: имам предвит отвори се по-голяма дупка. ВЪпросите са ми възможно ли е да се оправи при някой тенекеджия така че да не корозира след 5 месеца или трябва да сменя целия праг. МОга ли да си купя прагове от някъде или такова нещо несе призвежда. И последния ми въпрос е как да си боядисам праговете на места са ожулени ( а колата е бяла и е много неприято) в смисъл каква е процедурата жулене до ламарина и отгоре боята или се слага нещо преди да боядисам. Предварително благодаря за мненията и съветите Ви.

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 05 Дек 2005, 9:46

много неприятно до сега не бях срещал проблем с корозията при Е36 :( ,но това е друга тема сега по въпроса ти прагове се продават в Камор (ако искаш оригинални) а иначе ментаци можеш да намериш и в обикновените магазини за авточасти за ти препоръчвам да си вземеш нов да си сигурен че няма да го имаш пак този проблем а за боядисването не мога да ти препоръчам никой понеже не знам от къде си :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от redex » 05 Дек 2005, 10:40

Аз също се изумих относно корозията. Небях виждал Е36 да има проблем с танекетата, но явно съм късметлия :confused: . ЩЕ проверя в Камор колко струват праговете. Иначе съм от Лом и тук сме малко кът с майсторите и сервизите :(

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 05 Дек 2005, 10:43

по принцип при коли при които се среща много рядко корозия а при някой се появява това е признак че колата е имала удар там и не е направена качествено но не мога да гарантирам че е това причината просто предположения айде успех дано да я оправиш ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 05 Дек 2005, 16:00

На моята прадишна Е36 316 проблем беше десния преден калник. Въобще цялата предна дясна част :( По веждата на калника беше избила ръжда, одпред между фара и казанчето има една обла част и там беше на мрежа, абе много неприятно- хубав външен вид и като отвориш капака и хоп- корозия. Дори веднъж ме бяха забърсали цялата дясна страна и като я давах на сервиз след това ръждата пак изби :( И на мен ми нямаше преден ляв гумен тампон( за крика) от долната страна на прага. Обаче при новата кола всичко е на шест!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от redex » 06 Дек 2005, 9:23

Неприятна работа е ръждата. Уговорих ден и час за ремонт при тенекеджия ще кърпим каквото може. Надявам се да изкара поне една година, след това ще сменя колата с някоя по-мощна.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от redex » 09 Дек 2005, 11:05

Оправих проблема. Беше много дребна работа. Всичко е ОК. Благодаря за мненията.

Назад към E36