320д Не пали студена?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: 320д Не пали студена?

Мнение от adovet » 23 Окт 2010, 17:01

Е та ти си го написал, че се пали от компресията.Нали се вдига температурата от налягането.Нещо си противоречиш.Просто под 6 градуса за да се запали трябва и подгряване, и това подгряване е само в началото за да запали двигателя.Виждал съм как 320д комонреил пали при -10градуса само с две подгряващи свещи.Запалва едвам едвам работи с много прекъсвания и след 5-10 секунди почва да си работи както трябва.

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 23 Окт 2010, 17:06

Бреййй ти голямо нещо си видял бре!!!!
Браво на теб!!!!!
И не си противореча. Явно не си зацепил за какво става на въпрос. Но щом смяташ че си прав- махни гия свещи за какво са ти да ти харчат ток само.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 23 Окт 2010, 18:09

Колега, това не е първия път, в който тона ти ме кара да ти направя забележка, но пък е първият, в който го правя :!:
Ако нещо казано от колегата преди теб те е подразнило - не е това начина ;)

Съобразявай се с това, че има и други гледни точки освен твоята :conf:
Накратко - спазвай добрия тон във форума!

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 23 Окт 2010, 18:34

Този колега е с характер, това че е решил проблем с неговата кола не дава оценка на всички проблеми свързани със свещите и релето на колата. Аз се занимавам с коли профисионално и е верно че винаги може да научиш нещо ама ти си направо професор. Знаеш повече от всички, от конструкторите на колата! И пак ти казвам тази кола при температура на блока над 6 градуса ЕКУ-то на колата не подава захранване на релето и съответно то кам свещите за подгрев. ПАК ПОВТАРЯМ 6 ГРАДУСА никой не е казал че при под тази температура не спомагат да пали и съответно колкото е по ниска температурата толкова по дълго подгряват.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Мнение от marto853. » 23 Окт 2010, 20:16

:yes: Ако е под 6гр. свещите греят докато не излезе стрелката от синия сектор.
новият ми номер: 0877787835

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 23 Окт 2010, 23:16

katronski_br написа:Бреййй ти голямо нещо си видял бре!!!!
Браво на теб!!!!!
И не си противореча. Явно не си зацепил за какво става на въпрос. Но щом смяташ че си прав- махни гия свещи за какво са ти да ти харчат ток само.

Колегата според мен е в лошо настроение :mhihi: Няма да му се сърдим я :winky:
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 24 Окт 2010, 5:52

Не съм твърдял че знам повече от конструкторите на колата, нито че вие знаете по-малко от тях. Уважавам знанията ви.
Опитвам се да кажа че, подгряващте свещи имат пряка връзка със студеният старт на двигателя, това е.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 24 Окт 2010, 8:36

Свещите винаги греят, това, че ние даваме на контакт лампичката светва за 1 секънда и ние стартираме двигателя,
по никакъв начин това не оначава че подгревните свещи са разботили само 1 секунда.
И 5 и 10 секунди да изчакаме след гасненето на лампичката за греене, свещите ще продължат да греят горивната смес.
Свещите ще продължат да греят горивната смес докото не изключи релето.
Всеки дизел ще запали по-лесно ако изчакваме няколко секунди след като изгасне лампичката.

А друг е въпроса, че ако един дизелов двигател е "читав" той трябва да може да запали само от компресия и при +6 градуса. Но това едвали означава, че баварските индженери :lol: са си казали, ние ще констроираме дизелов агрегат който при плюсови температури ще стартира без подгревни свещи, само от компресия.

Аватар

Мнение от milennyc » 24 Окт 2010, 8:39

katronski_br написа:Не съм твърдял че знам повече от конструкторите на колата, нито че вие знаете по-малко от тях. Уважавам знанията ви.
Опитвам се да кажа че, подгряващте свещи имат пряка връзка със студеният старт на двигателя, това е.

Никой не твърди друго, но си имат принцип на работа и то е само при падане под определена (6 градуса), и пак ти казвам вярвам ти че ти си решил твоя проблем със смяна на свещи и реле но това си е прецедент а не начин на работа. То иначе тези свещи щяха да са като при бензина да работят постояно и от там ще падне икономията на дизела нафтата че е подгрята до самозапалване постоянно :mhihi:

Аватар

Мнение от milennyc » 24 Окт 2010, 8:45

BAHKATA_TDI написа:Свещите винаги греят, това, че ние даваме на контакт лампичката светва за 1 секънда и ние стартираме двигателя,
по никакъв начин това не оначава че подгревните свещи са разботили само 1 секунда.
И 5 и 10 секунди да изчакаме след гасненето на лампичката за греене, свещите ще продължат да греят горивната смес.
Всеки дизел ще запали по-лесно ако изчакваме няколко секунди след като изгасне лампичката.

А друг е въпроса, че ако един дизелов двигател е "читав" той трябва да може да запали само от компресия и при +6 градуса. Но това едвали означава, че баварските индженери :lol: са си казали, ние ще констроираме дизелов агрегат който при плюсови температури ще стартира без подгревни свещи, само от компресия.

:nono: ...... стартира стартира. А иначе всеки може да провери как работи релето с уред при различни температури и ще установите колко време греят при различните температури на блока

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BAHKATA_TDI » 24 Окт 2010, 8:48

milennyc написа:
BAHKATA_TDI написа:Свещите винаги греят, това, че ние даваме на контакт лампичката светва за 1 секънда и ние стартираме двигателя,

:nono: ...... стартира стартира. А иначе всеки може да провери как работи релето с уред при различни температури и ще установите колко време греят при различните температури на блока

Въпрос: Веднага ли изключва релето за греене след изгасването на лампичката на таблото?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 24 Окт 2010, 8:59

до колкото знам когато е под 6 градуса свещите почват да подгряват с отключването на колата от централното

Аватар

Мнение от milennyc » 24 Окт 2010, 9:38

Не съм го мерил по този начин, мерил съм при различни температури какво става. Даже се бях замислил как да се удължи времето за подгрев :idea: понеже ако свещите вече са калпави се "зачервяват" само на върха на свеща а то не е достатачно ако са минусови температури. И ако можех да ги карам софтуерно или...... както може :) така дори и само върха да грее ще има ефект понеже както ви казах всяка температура на блока определя различно време за подгрев :!:

adovet написа:до колкото знам когато е под 6 градуса свещите почват да подгряват с отключването на колата от централното

Има дизелови двигатели който се палят като бензин..... не се чака подгрев. Но при 136к.с на 100% не подгрява със отключването

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BAHKATA_TDI » 24 Окт 2010, 9:48

milennyc написа: понеже както ви казах всяка температура на блока определя различно време за подгрев :!:

Съгласен съм, времето за което свети жълтата лимпичка на таблото е различна при -15, -5 и при +6 градуса на вън. Но според мен релето винаги остава да греее след игасване на лампичката и ако изчакваме 5 сек. след като е изгаснала ще улесним значително статиранетона студения двигател.

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 24 Окт 2010, 14:31

по темата:
последно на колегата като не му пали студена ит свещите ли е или те нямат нищо общо???
айде да помогнем на човека. Сега той се чуди да си погледне ли свещите или вобще да не им обръща внимание че те нямат нищо общо с проблема.

ПредишнаСледваща

Назад към E46