Проблем с дюза 320д, 150кс. 2003г.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ronnin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320D , 2002г.
Проблем с дюза 320д, 150кс. 2003г.
Здравейте на всички,имам проблем с дюза на 320д 2003г. комон реал. Една от дюзите прекъсва и незная как да остановя коя е тя. Ходих във Варна карс , но там не могат да открият коя от дюзите е . Ако някой е имал същия проблем, нека да сподели как го е разрешил . Благодаря предварително.
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем с дюза комон реал
ronnin написа:Здравейте на всички,имам проблем с дюза на 320д 2003г. комон реал. Една от дюзите прекъсва и незная как да остановя коя е тя. Ходих във Варна карс , но там не могат да открият коя от дюзите е . Ако някой е имал същия проблем, нека да сподели как го е разрешил . Благодаря предварително.
Е как в "Варна Карс" немогат да открият..

- ronnin
- кандидат ентусиаст
-
Re: Проблем с дюза 320д, 150кс. 2003г.
Съвета във Варна карс беше , да сменя бензиностанцията , взеха парите ,казаха че всичко е ОК ...а не е .... Колата пали но в оборотите до 2000 работи на 3 цилиндъра , проблем с високите обороти няма .. ако някой знае добара диагностика във Варна,където да могат да хванат дюзата...
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
ronnin написа:Здравейте на всички,имам проблем с дюза на 320д 2003г. комон реал. Една от дюзите прекъсва и незная как да остановя коя е тя. Ходих във Варна карс , но там не могат да открият коя от дюзите е . Ако някой е имал същия проблем, нека да сподели как го е разрешил . Благодаря предварително.
Аз нещо не разбрах хем знаят че е дюза хем не знаят коя е ? А как решиха че е дюза.... май само пари са ти взели а проблема не хич там....

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
То ако дюза,ще се хване,ако не с диагностика с колбите..Казваш няма проблеми с паленията,топли-студени..Просто нещо не разбирам хем се знае,че е дюза-и, хем немогат да я хванат
За какво ти взеха пари-за дианостика ли?

- Skaterbg_
- Потребител
-
- Кара: BMW 320D - 2002year automat
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
milennyc написа:ronnin написа:Здравейте на всички,имам проблем с дюза на 320д 2003г. комон реал. Една от дюзите прекъсва и незная как да остановя коя е тя. Ходих във Варна карс , но там не могат да открият коя от дюзите е . Ако някой е имал същия проблем, нека да сподели как го е разрешил . Благодаря предварително.
Аз нещо не разбрах хем знаят че е дюза хем не знаят коя е ? А как решиха че е дюза.... май само пари са ти взели а проблема не хич там....
Наистина тези "майстори' си противоречат,ако знаят че е дюза,би трябвало да знаят и коя точно е

- ronnin
- кандидат ентусиаст
-
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
ronnin написа::help:
КОлега няма какво да се чудиш - карай колата някъде където знаят какво правят ! Ако дюза да ти кажат коя е , купуваш нова срещу 480лв слагаш я и си свиркаш.
Тука през форума мн трудно ще ти оправиме проблема.
Поздрави!
- ronnin
- кандидат ентусиаст
-
Taка е колега, но точно тук е мястото където може да се сподели проблема и ако някой го е имал същия да каже къде и как го е оправил. Преди да пиша тук , ходих в сервиз на БМВ... останах супер разочарован , на диагностика казват че всичко е ОК и когато тествахме колата на пътя, ме посъветваха да сменя бензиностанцията... не ми звучи сериозно.. От всичко прочетено разбрах че има тест на който излизат стойностите на дюзите, ако някоя дюза неработи както трябва останалите я компенсират. Достигнах до извода че е дюза защото работи на 3 цилиндъра до 2000 оборота и не записва грешки. Другата възможна причина може да е газоразпределението , но колата си върви идеално във високи обороти, достига до прекъсвач на 5 предавка...
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
ronnin написа:Taка е колега, но точно тук е мястото където може да се сподели проблема и ако някой го е имал същия да каже къде и как го е оправил. Преди да пиша тук , ходих в сервиз на БМВ... останах супер разочарован , на диагностика казват че всичко е ОК и когато тествахме колата на пътя, ме посъветваха да сменя бензиностанцията... не ми звучи сериозно.. От всичко прочетено разбрах че има тест на който излизат стойностите на дюзите, ако някоя дюза неработи както трябва останалите я компенсират. Достигнах до извода че е дюза защото работи на 3 цилиндъра до 2000 оборота и не записва грешки. Другата възможна причина може да е газоразпределението , но колата си върви идеално във високи обороти, достига до прекъсвач на 5 предавка...
А ти как разбра че работи на 3 цилиндъра до 2000 ?? колата тресе или ?
Може наистина да е лоша нафта, смени я , сложи добавка за пречистване , изпъни я колата по магистралата и ако пак тресе тогава сменяй...
Другото което е , че не мога да повярвам че във Варна няма кой да ти провери дюзите

здравей колега , първо пробвай с добавка за нафта на Pro TEC common rail system дано да се оправи . Ако установи6 коя дюза е мога да ти дам перфектна 2ра употреба , мога да ти дам и нова на мн добра цена
Успех

АВТОЧАСТИ , МАСЛА , АКУМУЛАТОРИ ,НАВИГАЦИИ ,ТОП ЦЕНИ !!!
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
не вярвам във Варна карс да не могат и една диагностика на дюзи да направят... Освен програмите за БМВ Инпа и ДИС, наскоро разбрах, че и БОШ тестера дава също точни данни за корекцията на дюзите... освен работата им се гледа и захранването на дюзата-буксата

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- ronnin
- кандидат ентусиаст
-
След като се прояви проблема съм минал над 5000км. и съм пробвал всичко като започнах от смяна на всички филтри , смана на бензиностанции и няколко вида добавки.
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Здравей колега! Виждам че си от Варна. Има един сервиз на зеленчуковата борса. Казва се "Дизел сервиз". Там момчетата освен че си имат правилната квалификация от правилното място ами и си разбират какво правят. Занимават се и с Common Rail двигатели. Мисля че ще ти помогнат. От цяла Варна само те успяха да кажат какво му има на буса на баща ми и да го оправят след като дори и в сервиза на Опел неможаха да определят точно къде е проблема. Предлагам ти да отидеш там. Момчето, което оправи колата на бащата се казва Сашо, а това което диагностицира моя двигател като си купувах Баварката е Милен. И двамата знаят какво правят!
Съветвам те да се обърнеш към тях.

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2