320d 136hp проблем след чип? - Решен!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
320d 136hp проблем след чип? - Решен!
Здравейте колеги,
вчера си сложих чип, и след много ръчкане, почна да изпуска от някъде въздух, като се чува доста силно във високите обороти. Прави го на всички предавки. Консултаирах се с момчето, което ми сложи чипа, и той ми каза, че някой маркуч от турбопътищата се е спукал, или извадил, или куулерът е заминал.
Та някой, ако е имал подобен проблем, да сподели преди да я закарам в сервиза утре. Най-много се притеснявам да не съм счупил турбината, въпреки че колата върви доста и така, но не както като сложих чипа.
Ако има значение с изолиран AGR съм, нямам катализатори, мека връзка съм сменял преди година като купих колата.
Проблеми по колата имах умната дюза и някаква допълнителна водна помпа.
10х!
P.S. колата не пуши, нито сиво, нито черно, нито нищо.
вчера си сложих чип, и след много ръчкане, почна да изпуска от някъде въздух, като се чува доста силно във високите обороти. Прави го на всички предавки. Консултаирах се с момчето, което ми сложи чипа, и той ми каза, че някой маркуч от турбопътищата се е спукал, или извадил, или куулерът е заминал.

Та някой, ако е имал подобен проблем, да сподели преди да я закарам в сервиза утре. Най-много се притеснявам да не съм счупил турбината, въпреки че колата върви доста и така, но не както като сложих чипа.
Ако има значение с изолиран AGR съм, нямам катализатори, мека връзка съм сменял преди година като купих колата.
Проблеми по колата имах умната дюза и някаква допълнителна водна помпа.
10х!

P.S. колата не пуши, нито сиво, нито черно, нито нищо.
Последна промяна jivko2828 на 26 Окт 2010, 15:01, променена общо 1 път
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Re: 320d 136hp проблем след чип?
Правилно са ти казали,имаш някъде пробив по маркучите (дано не е в колера),не е турбото.Като запушиш дупката пак ще е както преди.Имало е някъде слабо място и след чипа системата започва да надува повече и е избило.Иначе голяма ли е разликата във вървденето след интервенцията?
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
tani bojilov написа:Правилно са ти казали,имаш някъде пробив по маркучите (дано не е в колера),не е турбото.Като запушиш дупката пак ще е както преди.Имало е някъде слабо място и след чипа системата започва да надува повече и е избило.Иначе голяма ли е разликата във вървденето след интервенцията?
За вървенето, да голяма е разликата, много по-приятна е за каране колата, изстрелва се доста по-добре и набира доста по-добре.
За съжаление много за малко и се порадвах.

Надявам се да е някой маркуч, че куулера сигурно е сериозна цифра.
Как мога да разбера дали е той, на диагностика ли излиза проблема, или просто ако няма спукан маркуч е от него.
P.S. има ли опасност за турбината, двигателя, че на връщане доста посръчках пак.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Живко, пуши ли черно? Много по-вероятно е да си пръснал някое от гумените съединения. Кулер не се пука лесно, още повече, че на 330д е същия. Може и някоя скоба да не е много добре стегната и да изпуска.
Si non confectus, non reficiat.
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:Живко, пуши ли черно? Много по-вероятно е да си пръснал някое от гумените съединения. Кулер не се пука лесно, още повече, че на 330д е същия. Може и някоя скоба да не е много добре стегната и да изпуска.
Zagy, честно да ти кажа, не съм забелязал, понеже беше тъмно като се прибирах, но по принцип колата ми не пуши. Много се надявам да е от някой маркуч. Утре ще се ходи по сервизи, само че се чудя в кой.

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Или маркуч, или кулер - 100%.
Заги, за жалост този път сме на различни мнения - Е46 320д пукат кулери много лесно...ама много лесно - даже и аз имам съмнение, че съм спукал моя!
Живко - относно кулера - има достатъчно морги със здрави кулери - 200-250 лева и си с оригинален, здрав, втора ръка.
Което и да е проблема - не давай много газ на колата, защото при загуба на налягането от турбото - то се развърта допълнително, за да компенсира...и се товари...та - кротко докато отстраниш проблема
Заги, за жалост този път сме на различни мнения - Е46 320д пукат кулери много лесно...ама много лесно - даже и аз имам съмнение, че съм спукал моя!
Живко - относно кулера - има достатъчно морги със здрави кулери - 200-250 лева и си с оригинален, здрав, втора ръка.
Което и да е проблема - не давай много газ на колата, защото при загуба на налягането от турбото - то се развърта допълнително, за да компенсира...и се товари...та - кротко докато отстраниш проблема

- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
И аз имах подобен проблем. Беше се спукал маркуча преди кулера. След след смяната имах чувството, че съм с нов двигател
.

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Сапунена пяна му е майката .....
и търси от къде издиша не ти требе майстор

- jivko2828
- младши ентусиаст
-
milennyc написа:Сапунена пяна му е майката .....и търси от къде издиша не ти требе майстор
Сега ще сляза да поогледам преди да отида на майстор.

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Ако се чува съскащ/свистящ звук - най-вероятно е някой от маркучите.
Огледай турбопътищата (нека някой седне с колата и подава газ).
Ако е маркуч - ще го намериш много лесно - около дупчицата (може да не се вижда дупчица, докато турбото не надуе)е омаслено - сигурен признак за спукан маркуч!
Кулера - много по-трудно се намира къде изпуска...
Успех и ако имаш нужда от нещо - имаш ми телефона
Огледай турбопътищата (нека някой седне с колата и подава газ).
Ако е маркуч - ще го намериш много лесно - около дупчицата (може да не се вижда дупчица, докато турбото не надуе)е омаслено - сигурен признак за спукан маркуч!
Кулера - много по-трудно се намира къде изпуска...
Успех и ако имаш нужда от нещо - имаш ми телефона

- Zagy
- нафтения
-
Dimitroff написа:Заги, за жалост този път сме на различни мнения - Е46 320д пукат кулери много лесно...ама много лесно - даже и аз имам съмнение, че съм спукал моя!
Ванка, това не го знаех...

Иначе днес с Живко я чухме колата - настина при настъпване се чува силно издишане отпред, но пък пичовете в сервиза казаха, че няма спукан маркуч.
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Тъкмо се бях навил да си сложа чип, ама май ще ме откажете с последните теми.
- Zagy
- нафтения
-
Ами аз да ти кажа, че от чипа няма да се откажа - те тея мойте болежки си ги знаех, просто чипа ми даде повод да ги сменям... а и аз карам кротко, рядко ще се възползвам от пълния потенциал на чипа, но искам да го имам 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Кулера погледнаха ли го?
Ако са търсели маслено петно - рано му е още (все пак при Живко проблема е от преди няколко дни - няма кога да се насъбере....).
Към колегата @b_velev
Чипа просто ускорява естествения ход на чарколяците - дали Живко и Заги щяха да карат още 5-6к км преди да им излезнат същите проблеми...няма голямо значение! (даже по-добре сега, отколкото след време)
Ако са търсели маслено петно - рано му е още (все пак при Живко проблема е от преди няколко дни - няма кога да се насъбере....).
Към колегата @b_velev
Чипа просто ускорява естествения ход на чарколяците - дали Живко и Заги щяха да карат още 5-6к км преди да им излезнат същите проблеми...няма голямо значение! (даже по-добре сега, отколкото след време)

- jivko2828
- младши ентусиаст
-
Dimitroff написа:Кулера погледнаха ли го?
Към колегата @b_velev
Ванка,
кулера го гледаха, маркучите ги гледаха, и казаха че няма пропуски.

Мисля да мина през Владо да каже той какво мисли, и после пак ще търсим пропуск, защото спред мен такъв има някъде.
Иначе Щерьо ми каза, да внимавам с изцепките, за да не правя турбина после.
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3