проблем с ниските оборотите на е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
проблем с ниските оборотите на е36
Колеги ,карам е36 м43 1.6 от сутринта съм със проблем .Ставам за работа паля и как запали вдигна около 1200 обр.ипочна да тресе и изгасна , като държа педала съвсем леко държи 1000 обр. но се усешта едно притрисане ,като подавам и отпускам педала рязко се усеща няково бумтене в всмукателния колектор,или нещо като детонация ,някакви идей ,че на майстор мога да ида чак към 1рви другия месец.
BMW не е страст , BMW е диагноза !
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: проблем с ниските оборотите на е36
Газифициран ли си? Че тия детонации във всмукателите...
- dark0
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320ci 170 к.с.
- Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !
и аз имах подобрен проблем до онзи ден с ГИ .. на бензин никакви проблеми, но като превключи на газ губеше обороти, тресеше и гаснеше, докато дигне 90 градуса
отидох на майстор и ми каза, че този който ми е поставял газта не я е настройл както трябва.. настройл я е бил да загрява на 25 градуса и да впръсква много газ в ниските ..
откакто отидох при момчетата в горна баня ( препоръчани тук във форума ) съм адски доволен .. и като разход и като вървеж, абе изобщо от настройката
и аз съм с 1.6 и сега ми дава 10-11 газ
незнам добре ли е, но съм доволен ..
отидох на майстор и ми каза, че този който ми е поставял газта не я е настройл както трябва.. настройл я е бил да загрява на 25 градуса и да впръсква много газ в ниските ..
откакто отидох при момчетата в горна баня ( препоръчани тук във форума ) съм адски доволен .. и като разход и като вървеж, абе изобщо от настройката

и аз съм с 1.6 и сега ми дава 10-11 газ

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
kikianev написа:да има газ
Колега прегледай отпред маркучите около смукатела, да не дърпа въздух от някъде. Огледай ги за дупки или някой да е излязъл. Газовата обикновенна ли е или ГИ?
- BMWPetio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Съветски зърнокомбайн
- Мечтае да кара: ///М3 E36
- Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....
Ако си с обикновенна газова проблема най-вероятно ще е в маркучите.Провери всички маркучи. Другия вариант е да идеш на майстор където спомена колегата няколко поста по-нагоре.
Незнам колко си доволен но на брат ми М43В16 му дава смесено 8,5 и върви доволно а на дълъг път двамата в колата сме падали на 7,5 газ и кара с 120 - 130
dark0 написа:и аз имах подобрен проблем до онзи ден с ГИ .. на бензин никакви проблеми, но като превключи на газ губеше обороти, тресеше и гаснеше, докато дигне 90 градуса
и аз съм с 1.6 и сега ми дава 10-11 газнезнам добре ли е, но съм доволен ..
Незнам колко си доволен но на брат ми М43В16 му дава смесено 8,5 и върви доволно а на дълъг път двамата в колата сме падали на 7,5 газ и кара с 120 - 130
колеги тук говориме за проблем на бензин на газ всичко е фърси за разхода на газ 7.4 на дълго при110-120 и 14градско
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
kikianev написа:колеги тук говориме за проблем на бензин на газ всичко е фърси за разхода на газ 7.4 на дълго при110-120 и 14градско
Щом проблема е само на бензин, значи не е от маркучите. Горивен филтър кога за последно си сменял? Колата форсира ли се докрай? На високите как е, работи ли по чисто мотора?
над 2000 обр. работи много чисто и си влиза в лютеницата без проблем
а и почва да ми се върти в главата дали нее от клапана за налягането на рейката щото имах една м40 тя правеше така и беше от него но незнам как да го пробвам
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
kikianev написа:а и почва да ми се върти в главата дали нее от клапана за налягането на рейката щото имах една м40 тя правеше така и беше от него но незнам как да го пробвам
Съвета ми е ако имаш от къде да вземеш да пробваш с работещ клапан щом се съмняваш и ако пак нестане на диагностика

- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320д
колега пиши ако има развитие по твоя въпрос......
Колека аз имах същия проблем с 318i M40 ниски никакви крака ми постояно беше на пеперудка върху спирачката и гаста след 2000 оборота направо фърчеше. Накрая се оказа от TPS демек датчика на дроселовата клапа този който регулира колко да се товаря и затваря.
- Mitaka85
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
момчетата в горна баня са много добри (намират се точно до италианския лицей)
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2