боядисване на лайсните в купето
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- nedkoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 730d G11 2018
Re: боядисване на лайсните в купето
StuNNeR написа:Я споделете как се оправят драскотините по шкафчето и пепелника, пробвах с спирт, памук, и търкане но само леко избледняха?
Я дайте малко инфо колеги

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
nedkoo написа:StuNNeR написа:Я споделете как се оправят драскотините по шкафчето и пепелника, пробвах с спирт, памук, и търкане но само леко избледняха?
минаваш ги с водна после прускаш филер една ръка търкаш на водна после
пак една ръка филер после база и лак и си готов

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
някой пръскал ли е лайсна в оригиналния си матов вид , при мен дясната има една огромна драскотина като дупка и искам да си пръсна само нея но да си стане матово като другите и като таблото , някаква идея за спрейче или нещо ?
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Аз намерих едно фолио, което доста се доближава до оригиналния цвят и облепих само надрасканите лайсни. Стана доста добре.
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Сигурно ще пишете че нямам вкус, но мен "горската романтика"
си ми харесва.

- el lobo
- младши ентусиаст
-
b_velev написа:Аз намерих едно фолио, което доста се доближава до оригиналния цвят и облепих само надрасканите лайсни. Стана доста добре.
олега какво е това фолио имаш ли снимка как е станало , смисъл матово като оригиналното ли е и откъде може да си взема малко за проба ?
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
spower написа:nedkoo написа:StuNNeR написа:Я споделете как се оправят драскотините по шкафчето и пепелника, пробвах с спирт, памук, и търкане но само леко избледняха?
минаваш ги с водна после прускаш филер една ръка търкаш на водна после
пак една ръка филер после база и лак и си готов
аз пък исчегъртах с една монета (с монета става най- безопасно, с отверка или нещо по грубо се драска пласмасата) надрасканото мазно покритие и си остана хубава матова ненадраскваща се черна пласмаса отдолу и съм си

В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- el lobo
- младши ентусиаст
-
аз си взех преди малко спрей за 5 лв черен мат и ще пробвам да пръсна дясната лайсна да видим какво ще излезе ,
трудно ли се сваля лайсната , на някакви щипки ли е ?
Не, дърпаш плавно и внимателно от едната страна, най-често външната, след което хващаш в средата с едната ръка и в другия край с другата и дърпаш, иначе може да счупиш някой зъб.
Аз мойте ги боядисах със сребрист спрей за 10 лв. от Мосю Бриколаж, по примера на един колега, и стана чудесно.
Аз мойте ги боядисах със сребрист спрей за 10 лв. от Мосю Бриколаж, по примера на един колега, и стана чудесно.
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
а аз моите ги облепих с фолио, еластично е и няма надиране като боята от спрей. пък и е по лесна процедурата, и за това мога например всяка седмица да съм с различни лайстни
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- b_velev
- младши ентусиаст
-
el lobo написа:b_velev написа:Аз намерих едно фолио, което доста се доближава до оригиналния цвят и облепих само надрасканите лайсни. Стана доста добре.
олега какво е това фолио имаш ли снимка как е станало , смисъл матово като оригиналното ли е и откъде може да си взема малко за проба ?
Малко е лоша снимката, защото е тъмно. Лайсните горе са оригинални, а панела около скоростния лост е облепен. Първоначално мислех да облепя всички, за да са еднакви, но ми се стори, че резултата е задоволителен и така. Ако 1 от 3те лайсни на таблото ти е надраскана, предполагам, че ще трябва да облепиш или боядисаш и 3-те, защото ще си личи. Ако ги облепяш трябва да свалиш старото покритие, защото и най малката неравност си личи през фолиото. Взех го от един магазин за рекламни материали , които се намира на Сливница, малко преди Ботев.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
С карбоново фолио се замислих дали да не облепя, но се чудя от температурите лятото дали няма да се надигне, иначе и аз съм със спрея от бриколаж, но съм ги лакирал отгоре и става супер. Покритието отдолу се почиства до пласмасата с разредител и парцал пада лесно без шкурене, после леко се матира лайсната на водна шкурка 1500-2000 и се пръска със спрея от бриколаж, ако се боядисват с боя, трябва преди това една ръка пластофикс като основа..
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
аз моите лайстни си ги направих с карбоново фолио, много съм доволен. Според мен няма опасност да се надуе ... не е толкова тънко, а и залепва доста добре.
- b_velev
- младши ентусиаст
-
Не се надува. Аз съм с фолио повече от година. Трябва само да се внимава като се лепи, да не остава въздух между лайсната и фолиото.
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
el lobo написа:аз си взех преди малко спрей за 5 лв черен мат и ще пробвам да пръсна дясната лайсна да видим какво ще излезе ,
един колега беше ги направил със спрей черен мат и като ги напекло слънцето, мисля че самата пластмаса беше изменила формата си ......