Смяна на масло в скоростна кутия. Препоръки.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Смяна на масло в скоростна кутия. Препоръки.
ja написа:adovet написа:joropc написа:adovet написа:...Между другото приемчика беше много учтив и ми обясни защо може да възникне проблем след смяната на маслото.Също така каза, че смяната увеличава живота на скоростната кутия най много с 30%.Така че аз това масло няма да го сменям.В момента нямам никакви проблеми и не искам да се вкарвам в някакви приключения.
Ами да, по-добре е да му "цъфнеш" за ремонт на скоростна кутия, отколкото само за смяна на масло...там му е далаверата на човечеца.Пък те кутии не ремонтират, ще кажат:нова 8-10 000 лв.Де да знаеш, някой може да върже..![]()
Ииии за какви точно проблеми след смяна на масло ти обясни ПРИЕМЧИКА?
Обясни ми следното, защото бях чувал, че след смяна на маслото почва да придърпва или пък въобще не може да включи, та каза, че вътре има някакви дискчета с феродо които с времето се изтъркват и това феродо отива в маслото.Колкото и да е малко то маслото с времето става по гъсто.Когато се смени и се сложи новото масло то е много тънко, което води от своя страна до приплъзване на тези дискове, защото вече са изтъркани.Като се замисли човек има много логика в това твърдение.Така че аз масло не сменявам.Казаха ми нова е 8200.Втора употреба за 2000лв. може да се намери перфектна.Също така ми каза, че много е важен стила на каране.Имали случай на чисто ново БМВ на 20 000км. да сменяват скоростна кутия.Също така имало някой карали по 500к без никакви проблеми.
Абе ква логика, ебати и простотиите... феродото сгъстявало маслото... леле, майко... бате не вервай на глупости, ами отиди в читав сервиз да ти обяснят хората, отиди в 3 сервиза ако искаш, само не вервай на тия в Дару. Приемчика е учтив ама не разбира, а майсторите им са некадърни...
Разчитай ти да ти се е сгъстило маслото, иначе кур... бахти и глупоститеАми не сменяй и това в двигателя...
Питах и в Камор и ми казаха същото.А ти ако искаш може да го сменяш и на 10 000км.Кви сте тея разбирачи не знам.Аз на мойта кола и сменям маслото на 20 000км. и навъртам по 40 000 най малко на година.Ако трябваше да го сменям както тука някой пишат па то аз трябва се в сервизи да си стоя.До сега си спазвам съветите на оторизираните сервизи и не съм имал проблеми.Ако караш някоя кошница и на 5 000 да сменяш маслото няма да се оправи

- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
Аз пък знам че по инструкции на производителя,маслото в скоростите и в деференциала не се сменя!
Зачудих се,ама така си го пишат германците......странна нработа.Моята е 528 автомат,и не ги усещам кога ги сменя,а е на 200 000,преди 2 седмици си я докарах на ход от Германия,няма такъв кеф по немските магистрали
Зачудих се,ама така си го пишат германците......странна нработа.Моята е 528 автомат,и не ги усещам кога ги сменя,а е на 200 000,преди 2 седмици си я докарах на ход от Германия,няма такъв кеф по немските магистрали

Абе по инструкции е така ама и в Дару и в Камор я има услугата смяна на масло в скоростите и диференциала...
- adovet
- старши ентусиаст
-
ja написа:Абе по инструкции е така ама и в Дару и в Камор я има услугата смяна на масло в скоростите и диференциала...
Ако имаш теч от скоростите или диференциала няма да ги смениш с нови, а ще смениш семеринга или уплътнение и ще трябва да смениш и маслото.
adovet написа:ja написа:Абе по инструкции е така ама и в Дару и в Камор я има услугата смяна на масло в скоростите и диференциала...
Ако имаш теч от скоростите или диференциала няма да ги смениш с нови, а ще смениш семеринга или уплътнение и ще трябва да смениш и маслото.
И като имаш теч и го смениш, ще се получи луфт според тия от Дару и ще почне да ти придърпва? Или това дето са ти го казали, не важи ако има теч?
- adovet
- старши ентусиаст
-
ja написа:adovet написа:ja написа:Абе по инструкции е така ама и в Дару и в Камор я има услугата смяна на масло в скоростите и диференциала...
И като имаш теч и го смениш, ще се получи луфт според тия от Дару и ще почне да ти придърпва? Или това дето са ти го казали, не важи ако има теч?
Получават се луфтове ако вече е износена скоростната кутия.Иначе не
Нали това се опитваме да ти обясним. Ако не искаш да се износва сменяй маслото, иначе ще разчиташ на феродото 

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
малко да ъп-на тази стара тема 
имам питане , според реалом скоростната кутия на моята е39 525тдс 1997година е A5S310Z
възможно ли е да има друг вариант скоростна кутия /стария 4 скоростен автомат е без типтроник/ защото намерих филтър за тази кутия.
Другите ми въпроси са каква спецификация трябва да покрива маслото за скоростната кутия освен декстрон 3 ,има ли и друга спецификация която трябва да покрие ?
И последен въпрос е колко литра събира въпросната кутия ,някъде четох 10 литра
,но ми се струва множко
комплекта на филтъра включва, номер 2 от тази схема : http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=24&fg=15
и номер 8 от тази http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=24&fg=15
благодаря предварително

имам питане , според реалом скоростната кутия на моята е39 525тдс 1997година е A5S310Z
възможно ли е да има друг вариант скоростна кутия /стария 4 скоростен автомат е без типтроник/ защото намерих филтър за тази кутия.
Другите ми въпроси са каква спецификация трябва да покрива маслото за скоростната кутия освен декстрон 3 ,има ли и друга спецификация която трябва да покрие ?
И последен въпрос е колко литра събира въпросната кутия ,някъде четох 10 литра

комплекта на филтъра включва, номер 2 от тази схема : http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=24&fg=15
и номер 8 от тази http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=24&fg=15
благодаря предварително

6>4
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2