Събора,първа част-петък 2.5.03

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Събора,първа част-петък 2.5.03

Мнение от ati » 07 Май 2003, 10:20

Така.......понякога е малко трудно да започне човек,особено ако се старае да опише нещо толкова невероятно като ВТОРИЯ НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА БМВ КЛУБ БЪЛГАРИЯ!
Започвам от петък,2.5.2003 година
Част 1
Ние с Landshark пристигнахме по-рано в град Казанлък,така че се наложи да чакаме и пропуснем основното придвижване в колона от София до там.но както на всеи ентусиаст и нашите сърца тръпнеха в очакване и в никакъв случай не искахме да пропуснем гледката на много баварци един след друг,устремили се към една обща цел-ДА СЕБЕРЕМ БАВАРСКАТА МОЩ!след кратка справка с колегата BULLI ,от когото научихме,че колоната вече влиза в града и е невероятно дълга ние настъпихме скромното 316i с двигател M20/B25 по улиците на Казанлък,причинявайки невероятно ускорение на пресичащите пешеходци и предизвикващо паническото оддръпване на другите участници в движението още преди да са ни видяли в огледалото за задно виждане-мощният глас на баварския шестак почти нефилтриран достигаше до ушите на хората благодарение на REMUS-а.единствено един пъпеш с Ауди не направи място в невъзможен за задминаване район,което малко ни позабави,но както сме документирали с Landshark-всички луди карат ауди,очаквайте снимков материал.мястото бе платно с по две ленти за движение въс всяка поскока,разделени с ивица трева по средата.водача на коланата бе синьото кабрио Baur на колагата BULLI,след него бе най-красивото нещо,което съм виждал някога-колона от подредени баварски машини с номера на вратите и то в БЪЛГАРИЯ.не може да повярвате колко горд се чуствах,че вече такива събори са факт в нашата страна.колоната преминаваше покрай нас с едновременно пресветкване и присвиркване,защото всеки познаваше колата на Landshark.ние отрвъщахме със същото,което както каза преди мен някой е невероятно като усещане,придава едно чуство на сплотеност и принадлежност към особена груап хора,дава ти чуството да се усетиш разбран от другите,това е нещо,което само истинските фенове като нас могат да изпитат при вида на толкова баварци,карани от познати и приятели.по едно време колоната секна и ние с Landshark решихме,че е време да правим обратен завой с цел догонване и включване в колната,подчертавам,че тогава казах-BULLI е прав,наистина колоната е много дълга.....и какво да видим-иззад завоя идва нов прилив от баварски мапишини-ченетата ни увиснаха-възможно ли беше да има вче толкова много привърженици и то истински на тази велика марка,в тази малка държава?отговора е ДА.след като се източи и тази дълга свиркаща и пресветкваща ни колона се появи 3-та такава.който не го е видял е трудно да му го опиша,дори фотоапарата не можа да хване толкова дълга колона,губеща се в далечината.след като минаха и последните коли от баварски тип ние направихме обратен завой,обезопасен от колегата ЕДИН,който позабави заради нас движението на колите зад него.
Колоната мина през града,мощно ревяща като голям римски легион,една след друга минавах колите,причиняващи неестевено завъртане на врата на минувачите и разумно изчакване от страна на другите участници в движението,дори да са с предимство.озвучаването беше запълнено с цялата гама от ръмжене до гърлен рев на двиагтели,когато стъпваха на някоя права и се изтрелваха един по един от кръстовищата любимите ни баварци.не след дълго напуснахме града и тогава можах да видя колоната в пълната й дължина-почти до хоризонта пълно с .....какво може БМВ!спряхме на ендо крайпътно заведение,където побързахме да направим снимки на идващите коли,да се видим с познатите и да се запознаем с недотам познатите.имаше Burn-out-и,слънца,рев на двиагтели и задружен смях на ентусиасти,които като мен не могат да свикнат с мисълта,че нещо такова хубаво им се случва.след около 20 минути потеглихме към леговището си наречено хижа Тонзоз.пътят дотам е с много завой на много близко разположение един до друг.ние като водачи на колната с колата на Landshark “открихме” неофициално събора с BMW323i,quixzole и Madpetio,като минавахме на прекъсвач на правите и с пищящи гуми по завойте.най-късно тогава на всеки,който ни видя как ниско пикираме по завойте,трябва да му стана ясно кой е краля на пътя.завой след завой усмивката ни ставаше все по-голяма,рев на мощни немски машина раздирашемощно тишината така,както никога преди,дори по време на състезанията на рали-шампионата съм сигурен,че не е имало такова мащабно и прекрасно за ухото на ентусиаста озвучаване.на разклона за хижата моя милост слезе,за да показва пътя и да снима излизащите с рев от завоя чудовища,кошмар на всяка “резачка”.след доста време мина и последната кола и аз тръгнах по стръмния път до хижата пеша(някъде около 300 метра,ама с три завоя и гора),което ми даде възможност да слушам как се форсират мощни коли някъде по завоите откъм пътя,което предизвика почуда у мен-все пак последния ентусиаст ме увери,че няма други зад него,но звука на шестцилиндров БМВ двигател не може да се сбърка с нищо друго.оказа се,че не съм се излъгал-след две минути с мощен рев пристигна и пловдивската група.още вълци се присъединявайха към глутницата.целият не малък паркинг бе покрит с ръмжащи чудовища,карайки нещастния сив мерцедес тип 124 да се гуши безпомощно в хратсталаците.естествено имаше отново смях,който всъщност ни сапътстваше почти през цялото време на събора.хората излизаха от колите си с усмивки,гледаха нежно баварските си машини и се присъединяваха към познати непознати да споделят тръпката от притежаването и карането на такава велика машина.за съжаление не можах много време да се полюбувам на тази гледка,защото бях поел ангажимент да помогна на Landshark,с настаняването на феновете в други хижи(понеже мястото с еоказа прекалено малко за толкова запалени фенове).така че с една част от ентусиастие поехме към настаняването им в по-горни хижи,като се оказа,че съм пропуснал първия и единствен изигран мач.но за сметка на това се позабавлявахеме с историите и перипетите на BiP,който беше отпаднал от колоната поради трехнически причини,но ни намери по-късно.след около час и нещо приключихме с всички формалности около настаняването и се върнахме при основната група,която още беше предимно по паркинга и близката градинка.разбира се,че все още не бе свършил огледа на близо 40-те коли.събитието бе озвучавано най-мощно от бас-тубата в багажника на Utah,но всеки се бе разположил около някоя кола също с музика,която служеше за сборен пункт на малки групички хора,от които като електрони ту си заминавха,ту идваха нови.всичко бе като един голям кошер,всеки жужеше нанякъде и приказваше с някого за коли,музика,коли и пак коли.
Когато се стъмни се оттеглихме към ресторанта на хижата,където продължихме в същия весел дух да обсъждаме началото на събора.дори факта,че аз лично чаках 3 часа и 15 минути един омлет с яйца и не бях единствен,не можа да развали настроението ни.както на паркинка и тук прехвърчаха хора от маса на маса,винаги се намираше място,където да седнеш,всичко мина под егидата на приятелските отношения,което ни изпълни с приятни и позитивни емоции,дори когато оживено спорехме,че шумахер е гей.прокламатор на тази основна тема за първия ден бе Utah,който безмилостно с е бореше срещу закачките от страна на Mad-отбора,всичко това бе съпроводено от нашия задружен смях,защото всичко минаваше с усмивка на устата.толкова много и искрено май досега не се бях смял.миговете прекарани с вас няма никога да забравя,благодаря ви момчета
Край на първа част
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 07 Май 2003, 11:15

И аз ви благодаря :lol: Преживяването беше неописуемо,незабравимо :lol: Ние творим ИСТОРИЯ :idea:

Пич, къде ми е колата?
Аватар

Олееее...

Мнение от ! Алекс » 07 Май 2003, 11:46

ATI страхотен си бе човек ! Караш ме да ми настръхват пак косите , все едно го преживявам отново :lol:
Какво по прекрасно усещане от това .......
И аз искам да благодаря на всички за приятните мигове,за неописуемите преживявания и щастливи моменти :yes:

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 07 Май 2003, 12:41

Бих допълнил разказа на АТИ едвали ще го направя толкова цветно но ще опитам.
Всичко започна така:
Сутринта слънчев майски ден бензиностанцията на ЛУКОЙЛ в София на изхода за Пловдив,се събрахме около 16 БМВта мисля обзе ни страшна еуфория особено при лепенето на стикерите с номерата. Аз бях главен ЛЕПАЧ :lol: хванах им цаката след 5тия залепен кофти стикер,но никой не се разсърди надявам се че му бях залепил кофти стикера :roll: Пристигна и групата от Враца и Козлудуй... Потеглихме за Ст. Загора като водач беше Fast & Furious като се разбрахме да не го изпреварваме,но след като първи се престраши javor който го направи при малко спорна ситуация. В тунела нарочно намалих да се насладя на звука особено се отличаваше Da WOLF :!: До Пазарджик кадето спряхме за малка почивка се присъедини и колегата BMW323i от Самоков. До там нямаше други изпреварвания. Там обаче лошо ни напече жегата :lol: javor тръгна първи щото кучето му щеше да умре от жега след него и по-голяма част от групата. Останахме MADTEAM, Sid, bavareca и quixcole. Sid тръгна колата му е след ремонт да вземе преднина и да застигне групата. След около 5мин потеглихме и ние в следния ред:отпред madteam следван от bavareca и quixcole. Първоначално карахме със 100км/ч да замерим километража на bavareca. После за да настигнем групата качихме на 150км/ч. Покарахме доста с тази скорост,но нямаше и следа от групата. При което реших да ускорявам още и към 180км/ч задминахме някъв Авенсис. При което брат ми каза: "Каде е сега ПИЛОТА? Тоз Авенсис килър" Да не забравя да спомена,че на магистралата към нас се присъединиха приятеля на danini с червена Е30 316i както и черно Е30 320i кабрио. Та към 180км/ч quixcole ме изпревари. Първо застигнахме sid при което не намалих исках да достигна голямата група. При 200км/ч задминахме голямата група която ми се стори че се движи доста бавно :roll: След което намалихме и не след малко проклетия Авенсис ни изпревари. Дадох газ до към 160км/ч при което в огледалата забелязах червеното ревящо 318is на Da Wolf което избуча като самолет покрай нас :!: ядосан от Авенсиса Вълка го изяде :twisted: Пътуването до Стара Загора беше доста вълнуващо! Малко преди Ст.Загора спряхме да сплотим групата преди влизането. Пред АскоДеница ни чакаше немалка група БМВентусиасти начело с BULLI. Те да кажат какво почувстваха при пристигането на групата от София колоната която беше доста дълга. От Стара Загора до Казанлък групата поведе BULLI. ОТ срещата с LandShark и ati нататък ви е ясно.

ПАК ИСКАМ ДА ИЗКАЖА БЛАГОДАРНОСТИ НА :bowdown: :bowdown: :bowdown: АНДРЕЙ(LandShark) ЗА ОРГАНИЗИРАНЕТО НА НЕВЕРОЯТНИЯ БМВ СЪБОР май 2003 :!: Както и да благодаря на всички участници на събора за невероятната атмосфера при която протече той.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Аватар

Мнение от ati » 07 Май 2003, 12:55

Благодаря за допълнението,Madpetio :yes:
така ще могат хората да погледнат от различните ъгли на събора,който има нещо да допълва да разказва :D

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 07 Май 2003, 13:04

Абе правя каквото мога,но не ме бива много в разказите :lol: :lol: :lol:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 07 Май 2003, 20:42

боже-боже,никога не сам вярвал,че ще ме полазят трапки при четенето на авто истории,но и това се случи преди малко.АТИ и МАДпетьо успешно надминаха моят кумир Стиван Кинг.ако някои подеме сабиране на пари с цел закупуване на баварски звяр за варлия фен АТИ,аз ще сам парвият които ще мушне не малка лепта в кутията.
:lol:
когато видях дьлгата колона от баварски машини изпитах усещане,което може да се сравни само с парвото ми клецане в 10 клас.когато вси4ки паркираха почувствах за парви пат че сам обаркан,незнаех какво да правя и дори си глатнах граматиката. :shock:
трябва да ви кажа ,че да водиш колона от 35 коли е нещо ,което не всеки ден може да се сьнува.
това се случи миналата седмица,а аз вече чакам следващия такав момент
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

Аватар

Мнение от ati » 07 Май 2003, 21:17

B U L L I написа:.ако някои подеме сабиране на пари с цел закупуване на баварски звяр за варлия фен АТИ,аз ще сам парвият които ще мушне не малка лепта в кутията.

благодаря ти за топлите думи,брат
наистина ме накара да се почуствам много по-добре и да се усмихна
мога само да се радвам,че се запознах с хора като вас :D :D :D

Потребител
Аватар

Leleeee

Мнение от HellPort » 08 Май 2003, 15:43

Mom4eta napravo iskam da vi razceluvam . Nqmam oshte knijka i sledvashtiti 2 godini ne mi se o4ertava da se vkliu4a kam vas (na 16 sam :cry: ) No ati napravo mi napulni dushata s negovite blajeni slova ! :) Ati 10x , dokato ti 4etqh razkaza nastruhvh - daje si go svalih na mashinata i go slojih kato topic ! 10x again

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 08 Май 2003, 16:06

ПИЧ във всички форуми пиши на КИРИЛИЦА :!:

Потребител
Аватар

Мнение от HellPort » 08 Май 2003, 16:10

Да бе ясно ама тва го написах преди да ми кажеш че трябва да пиша на кирилица Sorry :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от BMW323i » 17 Май 2003, 12:27

Момчета днес влизам за първи път в форума след сабора(бях на Варна знаете)и ви казвам че докато чета тези разкази и направо настръхвам...................АБЕ ДАИТЕ ДА СЕ САБЕРЕМ ПАК
Искам да искажа голиама благодарност на организаторите за това че ни поднесоха толкова приатни емоции БЛАГОДАРЯ ВИ
Опитаи смъртта но не умираи

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

Мнение от LandShark » 20 Май 2003, 23:35

С огромно закъснение, но и аз да се включа с някои коментари по събора. Съжалявам за това че го поствам едва сега, но все не ми остава време, а и да си призная малко желанието ми да се занимавам с тия работи е понамаляло. И все пак, по-добре късно отколкото никога. Първо трябва да си призная че за мен събора в голяма степен беше провал. Организацията не беше на необходимото ниво, хижата не беше на необходимото ниво (нито адекватна музика, бавно обслужване на поръчките, заядлив персонал, ченгета които охраняват повече хижата отколкото паркинга, на всичко отгоре имаше проблем със настаняването в хижата първата нощ, поради което пострадаха най-вече Бабуна и неговия приятел, на които пречиних неудобството да спят в друга хижа, отделно че притесних и fxmaker), конкурсите не бяха организирани както трябва и така и не ги направихме както трябва, но то и при толкова много посетители стана такъв хаос, че си беше почти невъзможно да се въведе някакъв смислен ред. Отделно че гонките закъсняха, семкаджиите ужасно пречеха, ченгетата ги прекратиха по-рано, а всички слънчасахме ужасно. И въпреки всичко като гледам отзивите все пак на повечето Ви е харесало. Да знаете заслуга за това нямат толкова организаторите, колкото всички участници. Всъщност на практика вие, 100-тината присъствали души направихте веселбата, без вас съвсем нищо нямаше да се получи. Така че вместо да се превъзнасяте да благодарите на организаторите, и специално да правите и някакви неуместни подписки в моя подкрепа, трябва по-скоро аз да благодаря на всички дошли, за това че уважиха мероприятието и допринесоха толкова много за все пак приятно изкарване. Трябва специално да отбележим усърдията на ентусиасти като Ati (който търча заедно с мен и няколко пъти го и пращах да върши туй онуй), Nesh (благодарности както за помощта при изкарване на необходимите разрешения, така и за съдействието при самите гонки), Красьо-Були, Казака и Хинца (кой ако не те ще внесат неповторима домакинска атмосфера?!), Utah (който не само даваше стартовете, но и упорито разясняваше на всички необоримата истина че Шумахер е гей), Един, Роската, fxmaker, Babuna, Turturelo (който имаха нелеката задача да участват в едно жури, при едни напълно хаотично проведени конкурси), а после Един, Ати и Fast-and-Furious се погрижиха за издаването на всички грамоти, които бяха раздадени. Разбира се много други ентусиасти допринесоха за това незабравимо преживяване, да не се сърдят че няма да изброя всички поименно. И въпреки провала в организацията, за мен успокоението е в това че тук намерих най-вече положителни отзиви.

Разберете, без всички вас нищо нямаше да се получи!!! Сега след като мина събора трябва да си направим и някои изводи. Поне за мен най-важните са:

1) НИЩО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАСРОЧВА ЗА ПРЕДИ ОБЯД!!! Всички по-важни мероприятия да са най-рано следобеда! Иначе рискуваме не всички да участват или да има закъснения в програмата.

2) Гонките: може би много по-добре щеше да е да бяха между 17 и 20 часа. Пак светло, но по-прохладно. Умряхме от жега, ей... Като че ли не беше много уместно да се пускат и други коли: толкова много желаещи с БМВта имаше, че не всеки успя да се пусне много пъти. Самия аз записах само 2 участия.

3) Наистина би било следващия път повече хора да участват в предварителната организация, както и по време на самото мероприятие. Избира се организационен комитет, те правят-струват, а другите следват програмата и се наслаждават на събитието.

Та това исках да споделя с вас! Добър или не чак толкоз добър, събора мина и се надявам че наистина сте си прекарали чудесно (а не само да подклаждате огъня тук пишете така)... Важното е че трупаме опит и че направихме вече ВТОРИ СЪБОР, който беше по-голям и по-добър от първия, че дори и по телевизията ни даваха!! Догодина, дай боже - още по-добре!

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 20 Май 2003, 23:47

Нямах щастието да присъствам лично, но като гледам събора не е бил изобщо провал. Наистина, като се сетя как организирахме първия събор, мисля, че трябват повече организатори. Със сигурност следващият събор ще е още по-велик! И аз ще бъда там ! :-)

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 21 Май 2003, 0:55

Не го слушай Андро какво говори, той е прекалено самокритичен на моменти ;) СЪБОРЪТ БЕШЕ ВЕЛИК! Трудно е да се контролира такава :bowdown: тълпа от ентусиасти, а ордите сеерджии още повече :fart: , за мое съжаление не присъствах на първия събор, но смятам, че трупаме опит, отчитаме грешки, които с годините напред (дай Боже) ще отстраняваме! Спор няма, че догодина трябват повече организатори, дори мисля, че модераторския състав (незнам мнението на колегите) трябва да сме най-активни в координацията на мероприятието, подготвянето и провеждането на събора!
В мен остана един невероятен спомен за BMW Събор 2003г. :bchug:
Благодаря на всички за атмосферата!!!

Следваща

Назад към Основен Форум