Как да почистим Idle Control Valve (ICV)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
Re: Как да почистим Idle Control Valve (ICV)
Archangel написа:Въпроса е дали това го има при двигатели с Валвтроник, защото при тях май той отговаря за празния ход.
нека се върнем на темата!
аз имам някой шумове в ниските обороти и всичко води към дросел клапата. чистил съм дебитомер бих искал да почистя и ICV-то. нека колеги който съм минали по този път да споделят с идеята че профилактиката е превенцията е ключа към дълголетие на двигателя и не само.
Ako в Добрич Елит кар доставя оригинални части на нормални цени, тук в София не е баш така и Ако решиш да поръчваш от такъв търговец, даже може и Авто Плюс или в който и да е друг магазин цената на оригиналната част ти е с 1-3лв по-евтина отколкото ти е в представителството и то не за друго, а защото го дърпат с корпоративна отстппка от там и печалбата им е горницата до минус 1-3 лв, за да не загубят клиента, щампата на БМВ е изтрита, щото немат право да продават запазената марка! И тука говоря за специфични части като моторчето например или датчика за нивото на маслото с щампа БМВ освен Бош или Хела. За ремъци, накладки и подобни не коментирам, щото фирмите дет произвеждат качествените и същите, които ги дават като оригиналните са ясни. Мноо ясно, че ще и да и ще си купя дебитомер на БОШ за 280 лв. от Авто плюс, а не за 700 от КАМОР. Айде иди утре и направи справка в Елит Кар на ква цена ще ти доставят мотора на празния ход!
Айде със здраве, че оспамихме темата!
Айде със здраве, че оспамихме темата!
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
slitter написа:Ще извинявате за грубия език, ама ДА ИМ ЕБА МАЙКАТА И НА ДАРУ И НА КАМОР! В Германия струва 152 Евро тва моторче!!! Те купуват с отстъпките от там и си начисляват над 30те % от отстъпката още около 100% печалба!!!! Ебем им майката! Е не знам, ама май е време да почнеме да пазаруваме от чужбина, щото не мисля, че е редно да пълниме гушите на некви педали, дет некога са получили куфарчета с пари!
Няма какво да се извиняваш - аз отдавна съм казал, че от Дару и Камор и капачка за винтила няма да си купя

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
slitter написа:Ще извинявате за грубия език, ама ДА ИМ ЕБА МАЙКАТА И НА ДАРУ И НА КАМОР! В Германия струва 152 Евро тва моторче!!! Те купуват с отстъпките от там и си начисляват над 30те % от отстъпката още около 100% печалба!!!! Ебем им майката! Е не знам, ама май е време да почнеме да пазаруваме от чужбина, щото не мисля, че е редно да пълниме гушите на некви педали, дет некога са получили куфарчета с пари!
Това трябваше да го кажеш в една друга тема с офицялният им представител...

Та той се кълнеше, че цените са такива каквито са даже леко намалени

Аз на това му викам "Еврейско намаление"

п.п. viewtopic.php?f=34&t=184298&hilit=%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0+%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F+%D0%B2+%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%83%D0%BA%D0%B0%D1%80
- zlati79
- младши ентусиаст
-
стига спам в темата де! неща до болка познати!
някой да каже от какво се замърсява това моторче?!
ето още един DIY по темата - http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=615503
някой да каже от какво се замърсява това моторче?!
ето още един DIY по темата - http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=615503
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Кажете тая мръсотия вътре мазна ли е или е суха? В зависимост от това каква е може да се измисли подходящо средство за чистене.
Si non confectus, non reficiat.
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Май е суха-нагар!?Zagy написа:Кажете тая мръсотия вътре мазна ли е или е суха? В зависимост от това каква е може да се измисли подходящо средство за чистене.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Ако е суха може да се ползва спрей за дебитомери. Може да се пробва и с някаква четчица, топната в бензин.
Si non confectus, non reficiat.
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
Zagy написа:Кажете тая мръсотия вътре мазна ли е или е суха? В зависимост от това каква е може да се измисли подходящо средство за чистене.
на старата ми кола 16-ка с м43 е на 90% същото моторче на външен вид. чистил съм го с вд40 и става като ново. напръскай го добре и го остави да подейства 1-2 минути и си ти с парцала после. от време на време може и да си донапръскаш ако искаш. става лесно, бързо и качесвено. колата е чистена по тови начин преди 2 години и до сега не е променила оборотите нито един път.

- vavilon
- старши ентусиаст
-
taba4ko написа:Zagy написа:Кажете тая мръсотия вътре мазна ли е или е суха? В зависимост от това каква е може да се измисли подходящо средство за чистене.
на старата ми кола 16-ка с м43 е на 90% същото моторче на външен вид. чистил съм го с вд40 и става като ново. напръскай го добре и го остави да подейства 1-2 минути и си ти с парцала после. от време на време може и да си донапръскаш ако искаш. става лесно, бързо и качесвено. колата е чистена по тови начин преди 2 години и до сега не е променила оборотите нито един път.
А гарнутурката към него, кво я правим? Не се ли подменя след демонтаж на моторчето?
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
каква гарнитурка? моторчето на 16-ката е като на клипчето на 330-ката. Т-образната част на моторчето е захваща към вакуумните маркучите със скоби. самото моторче към корпуса на 16-ката се хваща с гъмен пръстен и не съм го сменял. нищо не съм сменял само съм го зачистил.

- vavilon
- старши ентусиаст
-
yellowsubmarine написа:Яснотова е моторче за празен ход, при мен на 318i изглежда по друг начин и е на друго място, само цената му е същата
![]()
![]()
http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL31&mospid=47631&btnr=13_0402&hg=13&fg=15 номер 9
При нас, малко по различни са нещата

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- zlati79
- младши ентусиаст
-
ето аз днес до каъде я докарах, свалих моторчето и го почистих, утре сглобявам, та въпроса ми е дали да го смазвам, ако "да" с какво, и дали мога да отворя клапата на дросела и да опитам да почистя и там, мога ли да я надигна внимателно и да пръскам със спрей за почистване на дебитомера например!?
мерси!
мерси!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2