ABS

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: BMW E36 320i
Мечтае да кара: M5 Touring

ABS

Мнение от pep0 » 11 Окт 2010, 1:07

Колеги искам да питам дали е възможна следната операция и ако има някой които да я е правил да каже как по точно...

Та проблема ми е следният искам да си направя задните спирачки да не работят... с копче... или Поне АБС-а ми да се изключва с копче... не съм особено запознат със ел. механизма ( от към бушоните ) казаха ми, че ставало като извадя релатата, но определено вариантът не ми харесва ако има начин задните спирачки да спират да функционират(ON/OFF) или поне АБС-ът да се направи с копче ON/OFF, моля кажете какъв е.. 8)

П.с : моля колеги прочетох няколко теми за АБС-а кой не му харесвал и иска да го маха и колко бил спирал и колко не... не искам коментари от подобен тип... искам да направя 320-ката да прави бърноут без да тормозя спирачната система и АБС-а когато искам цъквам и да спира... когато си карам цък АБС-а и сичко е да е 6+ :) :bowdown:

Поздрави. Благодаря предварително :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 Coupe Hellrot

Re: ABS

Мнение от Nik4oZ » 12 Окт 2010, 0:31

До колкото знам АБС неработи така на място като му даваж газ . Не се ли включва на 40 или 50 км/ч ? Даже и да го изключиш пак ще товариш спирачките. Има друг вариант ако наистина си толкова запален по бърнаут , се слага отделна спирачка само на предните колела с лостче. Незнам само че точно как става и дали може да стане. Веднъж само чух че на един мерцедес са сложили но незнам колко е вярно. Ако това може да стане според мен е по добрия вариянт.
Lurking in the shadows

Аватар

Мнение от pep0 » 12 Окт 2010, 12:13

Ами абс-а ми се включва като я напана на едно място бърнаута става само когато точно съм натиснал спирачката... съвсем леко по надолу да я натисна и веднага смъквам оборотите, абс-а ми рита крака в момента в които почнат да влачат предните колела... карал съм 320-ка с повреден ABS ( тоест не функционира... ) и проблем с бърнаута няма..

А пък колега това с предните спирачки е идея... ако някои знае как става моля да даде малко обяснение :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 12 Окт 2010, 14:23

pep0 написа:...А пък колега това с предните спирачки е идея... ако някои знае как става моля да даде малко обяснение :)

Предложение: взимаш си хидравлична ръчна, но я връзваш само към предните колела...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 12 Окт 2010, 16:26

намираш си ел. схемите на колата и съответния захранващ кабел който минава гарантирано през бушон, туряш си цъкалката и приключваш проблема.

Аватар

Мнение от pep0 » 12 Окт 2010, 17:47

значи с хидравличната ръчна влизам в страшен филм с тея предни спирачки и съм се отказал като цяло...

Предложението с ел. схемите и бушоните (това дефакто е да си направя копче за релето на АБС-а) притеснява ме, че от постоянното включване и изключване на АБС-а да не спре да работи като цяло... да дава грешка в компа... мислил съм и този вариант.. ама не ми достига умение ( по скоро познание..) ако някой може да разясни как стоят нещатата с комп-а..

Още едно предложение обмислях... ако намеря регулатор или нещо подобно което да ми спира подаването на течност към задните спирачки... смисал такъв да е вързано за системата когато е ОN спирам течност към задните.. когато е OFF всичко си работи нормално... дали няма да обърка наляганията в системата..

Благодарности на всички които се включват в темата :))

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 12 Окт 2010, 20:44

АБС-а ще го спреш лесно с копче, единия вариант е да прекъснеш захранването към релето в бушонното табло и да си сложиш копче в колата, но според мен, ще е по-лесно да прекъснеш захранването на компа на абс-а, защото той седи под жабката, просто ще е по-малко ровене и по-лесно, според мен де. а да спреш спирачките отзад има няколко варианта, за които се сещам, единия е механичен, но по-сложен, взимаш си едно кранче, слагаш го на тръбичката за задните гуми и си въртиш и си спираш, но това може да стане ако искаш да е в купевто, трябва да се пускат нови спирачни тръбички, грозотия в колата и т.н. другия вариант е с електромеханичн клапан, слага се на централната тръбичка за задните колела, или отпред в коша непосредствено след помпата или отзад отдолу, точно преди тройника за разклонение на задните колела, една бърза ел.схемичка, предполагам с реленцев и бушон и пак копче в колата. В общи линии е това. такова клапанче мисля, че ще се намери най-лесно там където правят спирачни тръбички, хидравлични маркучи и други подобни.

Аватар

Мнение от pep0 » 13 Окт 2010, 0:41

Sonny това с комп-а на АБС-а ми помогна много ако се спра на варианта да спирам само АБС-а, но начина ти с електромеханичният клапан ми харесва повече понеже като цяло ще спра задните спирачки... но един въпрос схемичката, бушончето не виждам нищо сложно ама релето необходимо ли е.. и този клапан трябва да се прецени на какъв натиск да издаржа пък няма ли да ми прецака помпата за спирачната течност

П.с Колкото до варианта с АБС компютъра направо 6 от тотото нито ще прекарвам кабели кои знаи къде нито нищо, но ми стана интересен варианта с механичният клапан.. горе

Благодарности за помоща и идеите до момента ;)

Поздрави :)

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 13 Окт 2010, 12:42

значи, едното спира абс-а, другото спира спирачките, дефакто ако спреш спирачките, ще се наложи да спреш и абс-а, реално нямам идея, какво би станало ако не го спреш него, а само спирачките, а за клапана ти писах, че ще намериш там където правят хидравлични маркучи и тръбички, най-маялкото защото там ще намериш клапан с накрайници за теб и ще е клапан за така или подобна хидравлична система, а там като отидеш вече ще кажеш точно какво търсиш и хората ако си рабират добре от работата ще ти помогнат и с част и със съвет

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с натегнат шпер
Мечтае да кара: ///M3 E36

Мнение от Kinopi » 13 Окт 2010, 13:02

Добре де ,ако просто искараш бушоните на абс-а няма ли да се изключи и всичко да е както искаш ?Питам защото и на мен ми стана интересно ;)
Изображение

Аватар

Мнение от pep0 » 13 Окт 2010, 18:47

Kinopi написа:Добре де ,ако просто искараш бушоните на абс-а няма ли да се изключи и всичко да е както искаш ?Питам защото и на мен ми стана интересно ;)

казаха ми го този вариант просто ме притеснява Комп-а да не започне да го чете като грешка и като цяло да се простя с АБС-а... :) пък и реленцата на АБС-а не са железни.. :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 11 Апр 2011, 16:05

Колега има ли някакво развитие по проекта ти със спирането на спирачките,на мен също ми е много интересно,много скоро си го мислих,но все още нищо не съм направил.Според мен най-добре е с клапан,но и това с АБС-а пак става,но получава ли се на практика,в такъв случай с изключен АБС помпата би трябвало да подава налягане към всички колела защото тя няма регулатор,а директно с тройник :dunno: Ще следя с интерес ;) :yes:
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е60

Мнение от kraiso » 05 Май 2011, 19:55

И да изключиш ABS-a няма да освободиш задните колела от спирачно усилие :idea: :nono:

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 05 Май 2011, 20:02

ами незнам кво ще следите като темата е от миналата година :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 06 Май 2011, 1:06

добре че не от 2002 ра. :mhihi: :mhihi:
че в Е30 има някъв които съживява теми от преди новата ера и е голям филм

а относно темата..
това според мен си е уеист ъф таим..
наи много да се пребиеш някъде с тия ръчкания по абс и спирачките..
тия системи не са игра
Изображение

Следваща

Назад към E36