Датчик Airbag....
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Датчик Airbag....
Здравейте колеги! Преди да сте ме зачесали, че има писано по тая тема искам да се защитя с това, че относто моя проблем не открих нищо конкретно затова и отварям нова. Така.. имам светеща лампа на таблото за въздушните възглавници. Ходих на диагностика. Грешката беше "Грешка в затягащия механизъм на колана на шофьора" или нещо много близко до това, но съм малко тъп и не си записах пълното име на грешката. Опитаха се да я изтрият.. неуспяха. След няколко дена отидох при човек който и преди е отремонтирвал подобни проблеми на мои приятели. След като закачихме колата за 2ра диагностика излезе същата грешка и още една гласяща "Проблем/Грешка в управляващия блок" Отново неуспяхме да ги изтрием. Човека ми обяви че трябва дасе сменя софтуер на модула управляващ еърбеците и ще ми излезе 100 лева само преинсталацията. Да не говорим за разпарчатосването на колата и проверяването на сензорите ок ли са или не. Тръгнах да си ходя аз понеже в момента човека беше претрупан от работа и на заминаване той ми погледна колата отпред през прозореца.. гледа коланите и каза че ми бил гърмян еърбег, понеже единия колан бил малко по надоло от другия или нещо такова... Трябвало да си намеря колан но трябвало да го замерят ок ли е всичко, че един път като сменили на един и онзи като дал на контакт само дето не се удушил вътре като му изгърмял бега. Та понеже колата никога не е имала инцидент с гърмене на еърбег искам да попитам по вещите тук възможно ли е някакси този датчик да се е прецакал ако е бил намокрен докато са прали салона или по някаква друга причина нямаща нищо общо с гърмене на бег да се е прецакал с времето или незнам.. От Варна съм, колата е 320д 99г. Ако някой е имал подобен проблем нека ме насочи към майстор който може да го отремонтира, защото от това което ми казза този немога да го повярвам. Колата я взех от мой човек с лична гаранция че не е претърпявала злополуки. Затова и казвам че не са гърмяни бегове.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Датчик Airbag....
An4oOo написа:... "Грешка в затягащия механизъм на колана на шофьора" или нещо много близко до това.....
Може да е пиропатрона на колана. А относно "беговете не са гърмяли, имам гаранция и т.н" - това го вярвам само ако взимаш колата от първи собственик.
Si non confectus, non reficiat.
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
Имам пълната сервизна история на колата от 1ви и 2ри собственик. Невярвам да ме лъжат. Бащата на моя приятелка който е полицай ми я намери.Дори като бях на диагностика за 1ви път майстора ме пита дали я продавам..Викам му.. абе човек аз ще я купувам
Но това го оставяме настрана. Този пиропатрон на колана в какви ситуаций може да се прецака и може ли само той да се смени?

- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
тва е механизма на колана - номер 2

Ако стои по-надолу от другия ,значи колата е имала удър !
На мен ми е интресно за "управляващоя блок за Airbag"
няма ли кой да обясни от запознатите колеги !?

Ако стои по-надолу от другия ,значи колата е имала удър !
На мен ми е интресно за "управляващоя блок за Airbag"
няма ли кой да обясни от запознатите колеги !?

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
An4oOo написа: След като закачихме колата за 2ра диагностика излезе същата грешка и още една гласяща "Проблем/Грешка в управляващия блок" Отново неуспяхме да ги изтрием. Човека ми обяви че трябва дасе сменя софтуер на модула управляващ еърбеците и ще ми излезе 100 лева само преинсталацията. Да не говорим за разпарчатосването на колата и проверяването на сензорите ок ли са или не.
Относно грешката "Проблем/Грешка в управляващия блок" майстора те е насочил много правилно. Чак преинсталация на софтуера не се налага, но трябва да намериш някой, който може да трие "Crash data" и цената за това почва долу горе, от тази която ти е обявил. Сещам се за двама човека във форума които могат да ти го направят, но и двамата са в София.
Моя съвет е първо да се заемеш да оправиш този проблем, след това да оправяш проблема с пиропатрона.
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
Относно пиропатрона на колана. Там всичко е наред и двата са добре няма някой по навътре от другия и т.н. Може ли такива грешки да се получат дори и колата да не е претърпявала удър?
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
това ми е любимата лампа
аз досега поне не съм виждал такова бмв на което да не свети лампата.Аз лично трих 2 пъти грешки и пак си свети пустата лампа,скоро мисля да я премахна от таблото даже 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Ами, виж от къде е грешката и преди да я триеш - поправи проблема. 

- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
Днес бях отново на диагностика, на друго място. Човека гледа пиропатроните на коланите и на акумулатора... всичките бяха здрави. Заключението му беше че колата не е претърпявала злополуки с гърмене на бегове. Обяснението което той ми даде бе че при почистването на колата модула за еърбеците се е намокрил и е изкарал следните грешки. Отремонтирването е: подмяна на софтуера ~70-80лв. но няма гаранция че ще се оправи. А другия варянт е по номера на модула да се търси същия по моргите и да се подменя... 

- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
Пред скоростния лост 

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
An4oOo написа:Днес бях отново на диагностика, на друго място. Човека гледа пиропатроните на коланите и на акумулатора... всичките бяха здрави. Заключението му беше че колата не е претърпявала злополуки с гърмене на бегове. Обяснението което той ми даде бе че при почистването на колата модула за еърбеците се е намокрил и е изкарал следните грешки. Отремонтирването е: подмяна на софтуера ~70-80лв. но няма гаранция че ще се оправи. А другия варянт е по номера на модула да се търси същия по моргите и да се подменя...
Колега ти все едно не четеш какво писах по-нагоре и продължаваш да си набиваш парите по диагностики. Тоя вариант с модул втора употреба е като щестица от 6/49. Дори и да намериш в някоя морга същия модул, колата от която е свален има голяма вероятност да е претърпяла удар и ще си имаш два модула на, които ще им се налага "подмяна на софтуера". Свържи се с РАШО (viewtopic.php?f=63&t=169792) и може да се разберете по Еконт да му пратиш твоя модул - мисля, че той няма да ти каже "няма гаранция, че ще се оправи".

Абе аз мога ли да задам един тъп въпрос? На жена ми колата беше удряна още като си я взе и имаше краш дата и още няколко грешки, които бяха следните: два бега откъм пасажера, които си ги няма и до днес, кантара на пасажерската седалка, пиропатрона на пасажера и пиропатрона на акумулатора. Кво направих аз: делнах грешките и разбира се проблемните места останаха, препрограмирах централата и краш дата вече няма!!! Та към момента са останали като грешки само двата бега и патрона на колана. Няма краш дата! Реално оправил ли съм проблема с краш датата, щом не го пише вече??? И ако да, то е просто елементарно да се оправи това, май е малко скъпчийско да се взимат 100 лв за 2 мин работа по препрограмирането на централата!?

- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
Ок ще се свържа с въпросния човек за помощ. Благодаря колега. И не че не съм прочел какво си ми написал,но просто ми предложиха да ми закачат колата за диагностика без да давам каквито и да е пари и затова 

14 мнения
• Страница 1 от 1