.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Re: Интересна ситуация (кой е с предимство)

Мнение от dimithur » 08 Окт 2010, 21:00

Страшна дискусия нема що. За какво да даваш десен мигач, след като продължаваш по пътя с предимство ? То айде да почнем на всеки по-остър завой да даваме мигачи ебаси :mhihi: Само некой сакатлък ще направите от толкова престараване да спазвате правилника :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 11 Окт 2010, 13:24

:arrow:
bau.bg написа:При движение по път с предимство обозначев с пътен знак /ккакто е на снимката/ дори пътя да завива..... надясно или наляво - НЕ Е необходимо да се сигнализира чрез подаване на мигач тъй като водача продължава по пътя с предимство.
Използването на мигач е когато искате да извършите определена маневра с която останалите участници в движението трябва да бъдат информирани.
В случай ако искате да завиете надясно по улица по която не продължава пътя с предимство то задължително трябва да подадете десен мигач.....

:idea: :clap:

Достатъчно колеги, м? :roll:

Айде живи и здрави. Поздрави на инструктура в страозагорско. Поздрави на "не-потенциалните убийци на пътя", поздрави и на тия, пускащи мигачи за щяло и нещяло. Поздрави и на тия, които са много примерни и не смятат за необходимо да си връщат книжките :winky:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 11 Окт 2010, 13:46

Никъде в закона не е спомената,че като си на път с предимство и продължаваш да се движиш по него,но той променя своята посока на ляво или на дясно,не е задължително да се подаде светлинен сигнал ФАКТ!
Никъде в закона и правилника,не е упоменато някъде,че като се движиш по път с предимство,а пътя променя променя своята посока,но ти продължаваш да се движиш по него,че те задължава да подадеш светлинен сигнал ФАКТ!

НО в правилника и закона е упоменато,и то много добре,че завоя е вид МАНЕВРА,а преди започването на всяка маневра се подава светлинен сигнал ЗАДЪЛЖИТЕЛНО,ФАКТ!
В крайна сметка колеги,вие държите на неща които не са упоменати в правилника и закона,НО не се съобразявате с неща които са описани и то много ясно.
И говоря в конкретния случай,къде имаме кръстовище,вие правите завой,завоя е маневра,подаването на светлинен сигнал е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО,това изрично е упоменато в правилника,ако искате го спазвайте,ако искате не,това си е лично ваш избор.

Покажете ми цитат в,който подаването на светлинен сигнал,не е задължително!Не са нужни нападки,или обиди,всеки може да защити казаното от него,но с извадки от правилника и закона,защото ние малко или много,правилно или не, се водим по него.

M2PR написа:Абе камик :mhihi: и аз мога да ти извадя картинка от листовките бе :mhihi: Говоря ти за реално съществуващо такова кръстовище ... иначе ако кажеш - да ти нарисувам, а? :mhihi: :mhihi:

Извади ми снимка от листовка,със същата ситуация,в която автомобила не подава светлинен сигнал!

Изображение

Искаш да убеди всички,че изпитната листовка за 2010 е ГРЕШНА!Искаш да ме убедиш,че завоя не е МАНЕВРА!
Не мога да разбера,как може да спориш,като ти давам листовка за изпит за 2010,и ти ми казваш,че е грешна.
Не мога да разбера,как не зачитате правилник и закон.Искаш да кажеш,че си по знаеща от компетентните,които са съставили тази листовка,да кажеш,че те грешат,а ти си права.С една дума тази листовка,която е в изпита за 2010 е грешна.
Много сте ми странни,как си тълкувате правилника и закона,и как изкарвате,че тези които го прилагат грешат.

Колегата bau.bg да съобщи в ДАИ,че в листовката за 2010год. има грешка.
Последна промяна LiTtLeRoCk на 11 Окт 2010, 14:01, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 11 Окт 2010, 13:57

LiTtLeRoCk написа:Никъде в закона не е спомената,че като си на път с предимство и продължаваш да се движиш по него,но той променя своята посока на ляво или на дясно,не е задължително да се подаде светлинен сигнал ФАКТ!
Никъде в закона и правилника,не е упоменато някъде,че като се движиш по път с предимство,а пътя променя променя своята посока,но ти продължаваш да се движиш по него,че те задължава да подадеш светлинен сигнал ФАКТ!

НО в правилника и закона е упоменато,и то много добре,че завоя е вид МАНЕВРА,а преди започването на всяка маневра се подава светлинен сигнал ЗАДЪЛЖИТЕЛНО,ФАКТ!
В крайна сметка колеги,вие държите на неща които не са упоменати в правилника и закона,НО не се съобразявате с неща които са описани и то много ясно.
И говоря в конкретния случай,къде имаме кръстовище,вие правите завой,завоя е маневра,подаването на светлинен сигнал е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО,това изрично е упоменато в правилника,ако искате го спазвайте,ако искате не,това си е лично ваш избор.

Покажете ми цитат в,който подаването на светлинен сигнал,не е задължително!Не са нужни нападки,или обиди,всеки може да защити казаното от него,но с извадки от правилника и закона,защото ние малко или много,правилно или не, се водим по него.

е по- добре обяснено и аргументирано- здраве му кажи.
разводни се темата.
задачка : карам направо по главен път. срещу мен има дупка. не трябва да дам мигач при заобикаляне щото:
оставам си на пътя с предимство, не правя завой.
така излиза според някой доводи.
е да, ама има маневра, каквато и се явява отклонение от праволинейното движение при итирания казус.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 11 Окт 2010, 14:12

Моето мнение е, че винаги, когато имаш намерение да завиваш нанякъде, независимо дали си на път с предимство и той продължава натам, накъдето завиваш, ТРЯБВА да подаваш мигач. Аз го правя / като пример се сещам за кръстовището - Любен Каравелов и Раковска /ако идваш по Л.Каравелов и завиваш по Раковска / път с предимство/, според мен е задължително да покажеш накъде имаш намерение да продължиш... Просто улесняваш околоните!
И изобщо аз съм от хората, които супер много се дразнят от невключването на мигачи... Във всички случаи е по-добре околните да знаят една идея по-рано накъде мислиш да тръгнеш, да се съобразят с това, да предвидят бъдеща ситуация, да променят траектория... Кое му е толкова трудното да щрапнеш лостчето, и при престрояване и при влизане в уличка, изобщо...а пък колко беснея когато не дават мигачи като изпреварвааатттт :evil: ... по-добре дай мигач без да има особена нужда, отколкото не дай и по този начин изненадай другите и евентуално създай рискова ситуация...
Как е в Закона няма да споря... :confused: Че тряя са запива вече :mhihi: :bchug:
Последна промяна Apassionata на 11 Окт 2010, 14:27, променена общо 1 път
Изображение

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 11 Окт 2010, 14:13

LiTtLeRoCk написа:...
Изображение
...

И аз търсех подобна снимка, но не можах да намеря. По-ясно от това не може да бъде.

Евала.
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 11 Окт 2010, 15:21

Apassionata написа: според мен е задължително да покажеш накъде имаш намерение да продължиш... Просто улесняваш околоните!
И изобщо аз съм от хората, които супер много се дразнят от невключването на мигачи... Във всички случаи е по-добре околните да знаят една идея по-рано накъде мислиш да тръгнеш, да се съобразят с това, да предвидят бъдеща ситуация, да променят траектория... и евентуално създай рискова ситуация...
:mhihi: :bchug:

умрем,, когат съм зад някой , който е в лента за направо и наляво едновременно, като светне зеленото даде ляв мигач и чака да минат отсреща. а като не се сети и да дръпне малко , та да влезе в кръстовището...
умирам на два пъти. :paranoid:
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 11 Окт 2010, 16:53

Apassionata написа:Моето мнение е, че винаги, когато имаш намерение да завиваш нанякъде, независимо дали си на път с предимство и той продължава натам, накъдето завиваш, ТРЯБВА да подаваш мигач. Аз го правя / като пример се сещам за кръстовището - Любен Каравелов и Раковска /ако идваш по Л.Каравелов и завиваш по Раковска / път с предимство/, според мен е задължително да покажеш накъде имаш намерение да продължиш... Просто улесняваш околоните!
И изобщо аз съм от хората, които супер много се дразнят от невключването на мигачи... Във всички случаи е по-добре околните да знаят една идея по-рано накъде мислиш да тръгнеш, да се съобразят с това, да предвидят бъдеща ситуация, да променят траектория... Кое му е толкова трудното да щрапнеш лостчето, и при престрояване и при влизане в уличка, изобщо...а пък колко беснея когато не дават мигачи като изпреварвааатттт :evil: ... по-добре дай мигач без да има особена нужда, отколкото не дай и по този начин изненадай другите и евентуално създай рискова ситуация...
Как е в Закона няма да споря... :confused: Че тряя са запива вече :mhihi: :bchug:

Я затва на магистралата левио мигач го не гасим , свети нон стоп у левата лента :) . Само лЯви крушки сменЯвАм :)
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 11 Окт 2010, 17:00

Изображение
...

Колега, тази ситуация няма нищо общо с посочената в началото на темата! Движението в двете е различно!
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 11 Окт 2010, 17:05

И каква е разликата,в едната завиваш на дясно,а в другата на ляво,и в двете пресичаш път без предимство и в двете продължаваш по пътя с предимство.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 11 Окт 2010, 19:41

bau.bg написа:При движение по път с предимство обозначев с пътен знак /ккакто е на снимката/ дори пътя да завива..... надясно или наляво - НЕ Е необходимо да се сигнализира чрез подаване на мигач тъй като водача продължава по пътя с предимство.
Използването на мигач е когато искате да извършите определена маневра с която останалите участници в движението трябва да бъдат информирани.
В случай ако искате да завиете надясно по улица по която не продължава пътя с предимство то задължително трябва да подадете десен мигач....

Колега, ситуацията е такава : аз съм на път без предимство, Вие идвате отдясно по пътя с предимство, който си изменя посоката надясно (спрямо Вас) и имате намерение да си продължите по пътя с предимство. Не подавате десен мигач, тъй като сте решил да си тълкувате закона както Ви е по-удобно. Добрее, ама аз искам да завия наляво и да си карам по моя си път, дето е без предимство. Но явно не заслужавам да узная за намерението Ви и ще трябва да си чакам да видя по кой път ще хванете и в крайна сметка въпреки, че нямаме пресичане на тракториите, аз съм чакал като идиот. Питам следното : защо аджеба не заслужих да бъда информиран за намерението Ви да завиете ? И ако трябва да чакам още 5-6 коли да минат след това по същия начин - шофьорите ли ще са виновни, майките им ли, тоя дето е писал закона и е оставил вратичка за "разбирачите" да си го тълкуват както искат .. кой ? Въпросът не е само към колегата, а и към всички, пестящи от крушки за мигачи :lol:

Съжалявам, че не мога да сложа картинка за по-нагледно (на работа съм и някак не върви да тръгна да рисувам), но мисля, че ситуацията е пределно ясна и няма човек, който да не е бил в такава.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 11 Окт 2010, 23:07

Баси темата, баси чудото... Чета я от 2 стр., ма вече нимоа са сдържа :mhihi: .

ППЗДП
Чл. 104. (1) ...
(2) Когато на кръстовище пътят с предимство променя направлението си, което е указано с допълнителна табела Т13, водачите, които излизат от него, се ръководят помежду си от правилата на чл. 103, т. 1 и 2. От същите правила се ръководят помежду си и водачите на превозни средства, които навлизат в пътя с предимство.

Чл. 103. На кръстовище, на което няма сигнализиран път с предимство:
1. водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна. От същото правило се ръководят помежду си и водачите на релсовите пътни превозни средства; 2. водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да пропусне релсовите пътни превозни средства независимо от посоката на движението им;

Чл. 76. "Маневра" е изменение на положението на пътното превозно средство спрямо пътя и останалите участници в движението, като: потегляне, преминаване в съседна пътна лента, завиване и други подобни.
Чл. 77. (1) Водач, който има намерение да извърши маневра, е длъжен да се убеди, че няма забрана за маневрата, че няма да застраши останалите участници в движението и преди да започне маневрата - да подаде своевременно ясен и достатъчен за възприемане сигнал.
http://www.izmamno.com/zdp-pravilnik
С тая двусмислена формулировка разминаването също е маневра ->сигнал. 103 казва, че пътя си променя посоката -> ма той и при завой го прави... Значи мое и да не даваш сигнал :kuku: .

Щом има кръстовище и ще въртя волана - давам мигач. Щото съм бил и на мястото на тия без предимство и знам какво е да изпуснеш момента за включване, защото някой дявол не си пуснал мигача, само щото е с предимство :ranting: .
:OT:
Ай удряйте кофара, че хвана брада темата. Или я направете сезонна като фън-а :angel:
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 11 Окт 2010, 23:30

Кой кого щеше да черпи :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :bchug: :bchug: :bchug:
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 11 Окт 2010, 23:46

err0r написа:

Кой кого щеше да черпи :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :bchug: :bchug: :bchug:

Приготвяй бирата,и чети внимателно :winky:

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 12 Окт 2010, 12:19

Пичове, днеска лично говорих с главен комисар Костов и го питах за тая ситуация. Той каза, че не е необходимо да се подава пътепоказател, но във въпросната ситуация той ще даде мигач и дори ще спре да се огледа. :winky: Айде, чакам си бирите. :wave:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата