Демпферна шайба - проверявайте
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- nnniksannn
- Потребител
-
- Кара: 330d
Re: Демпферна шайба - проверявайте
И аз влязох в клуба на скъсаните шайби.Мойта е захваната с 4 болта и се развиха много лесно ама цената ми накърти 700 лв. с отстъпка 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
някой колега може ли да ми покаже снимка на демпферна шайба на бензиново Е46,вече имам 3 (три) шайби,едната си карам с нея и нямам проблем,другата ,ми здрава е от всякъде но некакси леееко криви (някой ако я иска-оригинална,няма напукано,няма никакви грижи-50 лева) и една която е нова,обаче много странно,като я сложа някакси ремъка все едно става по дълаг,разликата от оригиналната е че гумата по средата каквато е на оригиналната,всъщност е много малка,което ме навежда на мисълта че са ми продали преди време за ,може би бензинов двигател...
- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Swag, предполагам имаш в предвид...не лошо, но аз лично бих заложил на оригинала 

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Аз карам с такава слагай смело и се кефи. 

новият ми номер: 0877787835
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
абе възможно ли е тази шайба да лопа само докато загрее колата,щото като запаля сутрин и се чува някво зверско тракане,но като загрее изчезва и най вече това не е всеки път като запаля но пък днес беше крайно дразнещо?Кажете ми че не ми е заминала шайбата 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
S7 написа:абе възможно ли е тази шайба да лопа само докато загрее колата,щото като запаля сутрин и се чува някво зверско тракане,но като загрее изчезва и най вече това не е всеки път като запаля но пък днес беше крайно дразнещо?Кажете ми че не ми е заминала шайбата
Има вариант,просто снимай клипче,качи го в ютуб или вибокса така,щото трополенето на мотора сутрим е поради много причини,не само шайба,ами може да са меки тампони,може да е от качването на маслото...
- kmet
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318d
- Мечтае да кара: всички от марката БМВ
Здравей те Понеже аз минах вече по вашия път ще споделя Имам 318д 2002г Сутрин, когато запалех колата се чуваше едно тракане все едно е разбита обтяжна ролка на ремъка.Звукът беше слаб в продължение на 5 минути След като позагре ставаше трактор /страхотно чаткане/ Проверявах шайбата на ръка , огледах я отвсякъде - здрава Смених ролки но звукът го имаше пак Отидох при друг майстор и той откри съвсем малко метални стружки зад шайбата.Смених я и всичко се оправи.Нямаше нищо видимо но ми казаха, че или е омекнъла гумата вътрешно или вътрешно разлепване Вътре има меден пояс желязо гума и т. н. Голям зор докато я сваля Махнах маска радиатори и с пистолета на въздух но за камиони се развиПробвах с огромно рамо и стартер но не стана.В задни я край на шайбата има едни чопове които опират при завъртане-това са предпазни чопове да не би да превърти вътрешноТам беше проблема на моята, тези ограничители постоянно се удряха Дано съм бил полезеНа работа съм и много бързам - извинявам се ако има грешки или е малко неразбрано Моята нова шайба е 196лв с доставката от колега във форума Laviatan_BMW
- nnniksannn
- Потребител
-
- Кара: 330d
Тази гума каква роля играе,да щади вала ли?Ако и бях пернал една заварка какво щеше да стане,че леко ме изнерви ценичката 700 лв 

- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
S7 написа:абе възможно ли е тази шайба да лопа само докато загрее колата,щото като запаля сутрин и се чува някво зверско тракане,но като загрее изчезва и най вече това не е всеки път като запаля но пък днес беше крайно дразнещо?Кажете ми че не ми е заминала шайбата

Това тракане не е ли по-скоро бучене? и се чува около 1-2 мин и като загрее леко спира? Ако е бучене до колкото с Оci говорихме разбрах че е от някаква помпа която качва повече въздух като запалиш колата ... но за да не го обеснявам грешно питай него най добре на ЛС. Той даже си го е оправил и не му бучи колата.
пс. моята не бучи но на брат ми така бучи като е запали и след 1-2 мин спира и точно заради това го обсъждахме с Oci.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
kaspar_ivo написа:S7 написа:абе възможно ли е тази шайба да лопа само докато загрее колата,щото като запаля сутрин и се чува някво зверско тракане,но като загрее изчезва и най вече това не е всеки път като запаля но пък днес беше крайно дразнещо?Кажете ми че не ми е заминала шайбата
![]()
Това тракане не е ли по-скоро бучене? и се чува около 1-2 мин и като загрее леко спира? Ако е бучене до колкото с Оci говорихме разбрах че е от някаква помпа която качва повече въздух като запалиш колата ... но за да не го обеснявам грешно питай него най добре на ЛС. Той даже си го е оправил и не му бучи колата.
пс. моята не бучи но на брат ми така бучи като е запали и след 1-2 мин спира и точно заради това го обсъждахме с Oci.
трака си като трактор,но пък забелязах.че го прави само като е студена и след това само от време на време но рядко,то ако е тази шайба не мисля,че се влияе от топъл и студен двигател,така че остава да е нещо в двигателя,сигурно се е бъгнал като вдигнах 220 км

- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
S7 написа:kaspar_ivo написа:S7 написа:абе възможно ли е ........
трака си като трактор,но пък забелязах.че го прави само като е студена и след това само от време на време но рядко,то ако е тази шайба не мисля,че се влияе от топъл и студен двигател,така че остава да е нещо в двигателя,сигурно се е бъгнал като вдигнах 220 кмПо скоро работи като 123-та на мерцедес 240 д
Мхм значи е това което ти казвам нищо не се е бъгнал двигателя. Не е от шайбата.
- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
Днес смених моята стара шайба с това ново бебче /ориг./ ефекта е
УОУ 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)