На колко километра се сменят различните филтри
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Re: На колко километра са сменят различните филтри
Докато сме на тема този филтър, има ли запознати дали наистина се води LiveTime (Доживотен)
Понеже от Дару ми казаха когато го смених преди година че с този новия без дунапрена нямало смисъм от смяна.
Понеже от Дару ми казаха когато го смених преди година че с този новия без дунапрена нямало смисъм от смяна.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
ludia написа:Докато сме на тема този филтър, има ли запознати дали наистина се води LiveTime (Доживотен)
За новите...УЖ ги водят доживотни, но аз пак ще си го смяням на 30-40к...порсто така...за мое успокоение...
- hades40
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d
- Мечтае да кара: neshto nad 400HP
Този филтар ми се струва малко по труден за обслужване, или поне така ми изглежда на схемата и има ли колего които могат да ми кажат ориентировачно колко струва, от думата доживотен леко се стряскам 

Което не ме убива, ме прави по силен!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
94 лева.
Ако веднъж си го сменял (него или въздушния филтър) сам...отнема около 15-20 минути., ако не си...поне двойно повече!
Ако веднъж си го сменял (него или въздушния филтър) сам...отнема около 15-20 минути., ако не си...поне двойно повече!
- antonee
- Потребител
-
- Кара: БМВ 320 Д е46
- Мечтае да кара: X6
- Детайли за колата: facelift, 150hp
Колеги не разбирате ли, че в България всички сервизи лъжат, за да ви вземат парите.Щом оригинално го дават 30 000км. карайте поне до 15 000.Имам приятел автомонтьор и той ми обясни, че ако е за смяна маслото се променя и мирише на развалени яйца. Ако карате с хубаво масло - оригинален кастрол, а не турски, не си давайте парите ей така. Аз си карам колата с лукойл и горивния ми филтър го смених на 15 000 км. и беше като нов, също и въздушния не беше мръсен.
Всички сервизи лъжат, дори ако вкарате колата в серви, винаги ще намерят какво да сменят. Искаха да ми сменят амортисьорите, но си отидох на комп да ги тестват и си бяха перфектни. Доверявайте се само на познати, въпреки, че и те лъжат!
Всички сервизи лъжат, дори ако вкарате колата в серви, винаги ще намерят какво да сменят. Искаха да ми сменят амортисьорите, но си отидох на комп да ги тестват и си бяха перфектни. Доверявайте се само на познати, въпреки, че и те лъжат!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Разбираме, колега, но се чудя защо ти одобрих мнението - давай по същество все пак - това тук е технически раздел...
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Аз мойто масло го сменям на около 18-20 000км.Когато по борд ми покаже, че остават към 5000км и го сменям.Карам си с лонг лайф 5W30.На картерните газове го сменям през една смяна на маслото, а въздушния го сменям на всяка смяна на маслото.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
20к е много за това масло...нищо, че му пише 30к...
10к е малко...аз сменям на 12-13...макс карам до 15
10к е малко...аз сменям на 12-13...макс карам до 15
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
Re: На колко километра се сменят различните филтри
каква е функцията на този филтър на картерните газове?Не съм сменял този филтър до сега 

- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
bochogogogo написа:каква е функцията на този филтър на картерните газове?Не съм сменял този филтър до сега
Има писано много за този филтър

Здравейте колеги,
Понеже тук се изговориха какви ли не километри за сервизни интервали за смяна на маслото искам само да добавя:
по пътя на логиката показателя км е само ориентировъчен тъй като маслото не гледа през прозореца и не вижда колко километри си изминал.Според мен е важно колко одороти трябва да се изминат с един цикъл масло, тъи като няма как да се засече това доста често срещана цифра която се чува от хора които имат опит и можеби практиката го е показала е около 10 000.Аз самия не съм съгурен на колко точно трябва да се смени на мойта кола за да изразходвам пълния ресурс на мойто масло, но в едно съм сигурен на 100 процента ако се смени по рано няма да се навреди на колата и със сигурност ще се отрази на джоба:)
За друго защото има колеги тук дето по горе прочетох филтъра на климатика си е смянял на 2 години еми аз си го смених преди 5 месеца преди 2 месеца го изтупах че имаше какво ли не вътре (мухи, листа, беше черен като катран) и не ми се даваха пари за нов и днес го смених с нов.Е не може да ме убедиш че стова ще караш 2 години
Понеже тук се изговориха какви ли не километри за сервизни интервали за смяна на маслото искам само да добавя:
по пътя на логиката показателя км е само ориентировъчен тъй като маслото не гледа през прозореца и не вижда колко километри си изминал.Според мен е важно колко одороти трябва да се изминат с един цикъл масло, тъи като няма как да се засече това доста често срещана цифра която се чува от хора които имат опит и можеби практиката го е показала е около 10 000.Аз самия не съм съгурен на колко точно трябва да се смени на мойта кола за да изразходвам пълния ресурс на мойто масло, но в едно съм сигурен на 100 процента ако се смени по рано няма да се навреди на колата и със сигурност ще се отрази на джоба:)
За друго защото има колеги тук дето по горе прочетох филтъра на климатика си е смянял на 2 години еми аз си го смених преди 5 месеца преди 2 месеца го изтупах че имаше какво ли не вътре (мухи, листа, беше черен като катран) и не ми се даваха пари за нов и днес го смених с нов.Е не може да ме убедиш че стова ще караш 2 години
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
bochogogogo написа:каква е функцията на този филтър на картерните газове?Не съм сменял този филтър до сега
Аз пък моя само го изпрах

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90

Сподели, колега, какъв прах използваш - Ариел, Персил?

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
mitaka7 написа::OT:
Сподели, колега, какъв прах използваш - Ариел, Персил?

Моето мнение е че филтъра за картерни газове наистина е вечен. Сменях го 1 път и съжалявам, че го направих.
Стария го разглобих на съставните му части и няма нищо повече от пластмаси... е какво да и стане на пластмасата? Както много го наричат това е "маслоотделител" а не филтър, защото нищо не филтрира а просто отделя!
На моя следващата смяна мисля да му е след 200 000км. е така за разкош...
Стария го разглобих на съставните му части и няма нищо повече от пластмаси... е какво да и стане на пластмасата? Както много го наричат това е "маслоотделител" а не филтър, защото нищо не филтрира а просто отделя!
На моя следващата смяна мисля да му е след 200 000км. е така за разкош...